Сайт об украинском мини-футболе - Национальная сборная Украины
 

МИНИ-ФУТБОЛ на УКРАИНЕ

 




Меню сайта

Категории раздела
Избранное [6]

Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Форма входа

Главная » 2014 » Январь » 8 » Перша ліга: перші підсумки, третя частина
14:35
Перша ліга: перші підсумки, третя частина

Майже два місяці минуло зі старту футзального чемпіонату в першій лізі. Перед новорічною паузою Аматорська футзальна ліга України підбиває перші підсумки.

Наш журналіст Андрій Гулій поцікавився у представників команд першої ліги:

1. З проблемами якого характеру довелося зіштовхнутися при підготовці до цього сезону?
2. Що вас спонукало заявитися у першу лігу? (тільки для команд-новачків)
3. Як оціните першу половину сезону для своєї команди?
4. Чи можливі зміни у складі команди?
5. Які завдання поставлені на другу половину сезону?
6. Як оціните рівень організації та висвітлення турніру у першій лізі?

Костянтин Кожанов, президент «ІнБев» (Житомир), зона Захід

1. При підготовці до сезону нам не вистачило часу на збори, бо довго вирішувалося питання фінансування команди. Тому на початку сезону ми були трохи не готові. Якщо брати загалом по організації у першому колі, то ми новачки у першій лізі і певні моменти підтягуємо. Починаючи з організації всередині колективу і закінчуючи виїздами, прийомами гостей і т.п.
2. Думаю, що рівень чемпіонату міста ми переросли і треба рухатися вперед. Ми на цьому не збираємося зупинятися і будемо йти далі. Перехід у першу лігу був нашим наступним кроком.
3. Результат однозначно негативний, бо 4 місце – це не те, на що ми розраховували, маючи такий підбір виконавців. Є над чим працювати, тож будемо виправляти помилки. Ми сподіваємося, що зіграли перший тайм і не дуже вдало, але у нас ще є другий, у якому зможемо виправитися.
4. Так, за планова підсилення команди. Зараз йдуть перемовини і я не можу називати прізвищ. Можливо, що хтось і залишить команду.
5. Наша ціль була проголошена на початку сезону – потрапляння у «Фінал чотирьох» і водночас вдалий виступ у Кубку України.
6. Знаєте, я приємно здивований висвітленням турніру, навіть не чекав такого. Раніше я слідкував за цим і було журливо на це дивитися, а зараз інформації досить таки багато. Можемо дізнатися і про суперників, і подивитися огляди гри. Щодо організації, то важко судити, бо ми новачки і беремо участь вперше, але наразі особливих зауважень немає. Суддівство теж на нормальному рівні, так що все непогано.

Ігор Костюк, головний тренер «Енергії-2» (Львів), зона Захід

1. В першу чергу постало питання комплектації команди, тому що вказівка на її організацію нам була дана в останній момент. Виникли питання по конкретним гравцям, але ставка була зроблена на вихованців ДЮСШ і таким шляхом ми закрили питання комплектації.
2. Керівництво «Енергії» прийняло рішення будувати футзальну піраміду у місті Львові, починаючи від головної команди, яка виступає в екстра-лізі, продовжуючи першою лігою, вищою лігою області і закінчуючи дитячими колективами відповідних вікових груп. Через це і були зроблені перші кроки. Команда в екстра-лізі існує вже давно і як наступний етап була заявлена команда в першу лігу, а також «Енергія-3» у вищу лігу Львівської області, причому усі команди між собою тісно співпрацюють. Крім того, дитячо-юнацька спортивна школа проводить чемпіонат Львівщини в різних вікових категоріях - у майбутньому гравці цих команд будуть поповнювати склад «Енергії-3», «Енергії-2» і «Енергії».
3. Якщо давати оцінку у відсоткову співвідношенні, то команди використала свої можливості десь на 60% - не більше. Є запас потужності, який треба систематизувати і підіймати на трохи вищий рівень, тоді до команди прийде результат. Коли у гравців буде більше зіграності, більше впевненості у своїх силах, з’явиться відчуття ліктя товариша – от тоді і прийдуть перемоги. Наразі потенціал на повну не використали, тому і посідаємо 2-ге місце після першого кола.
4. Ми ніколи не відмовляємо від поповнення у склад. Є команда «Енергія-3», де теж виступають перспективні хлопці і вони можуть поповнювати склад нашої команди. Також може відбуватися взаємообмін з основною командою. Не виключено, що певна частина гравців з «Енергії-2» буде на перегляді в основній команді. «Енергія-2» не закрита для гравців зі сторони, але основна ставка буде робитися на власних вихованців.
5. Нам не ставили завдання посісти конкретне місце у чемпіонаті. Як у основній команді, так і в «Енергії-2» сам тренерський штаб ставить за мету перемагати у кожному матчі. Як воно відбувається насправді – це вже інше питання. Конкретного завдання виграти свою зону чи першу лігу не було. Головне – зіграти склад і підготувати побільше гравців, котрі були б готові грати за основну команду.
6. Скажу чесно, більше слідкую за змаганнями у західній зоні, а у нас тут три дублі команд екстра-ліги, тож і організація на пристойному рівні. Як відбуваються переноси в екстра-лізі, так і реагують команди дублерів. Нам в цьому питанні завжди йдуть назустріч, бо клуби тісно співпрацюють з асоціацією футзалу України. А по висвітленню турніру у мене є невеличке побажання. Бажано пошвидше реагувати на результати матчів і звіти, в першу чергу на сайті Асоціації, щоб можна було швидше дізнатися про перебіг гри, проглянути відео. У цьому плані у АФУ є простір для маневру, тобто є до чого прагнути і краще висвітлювати чемпіонат України.

Олександр Сірий, головний тренер «Локомотиву-2» (Харків), зона Схід

1. Можна сказати, що у нас на 85% молода команда. Усі хлопці, які прийшли, ще не грали у великий футзал. Ми без розкачки почали грати у першій лізі. У нас гравці 1994-1997 року народження. Дуже молода команда – це і є проблема з якою нам зараз доводиться жити, щоправда через пару років цієї проблеми не буде.
3. З точки зору результату не дуже добре, бо здобули мало очок. Якщо ж підійти філософськи, то ми трохи змінили погляд на формування команди і звертаємо свою увагу не стільки на результат, скільки на підготовку гравців для першої команди.
4. Малоймовірно, хіба що будемо доповнювати команду 1997 р.н. Можливо це необачно, але будемо йти на такий крок, щоб швидше їх виховувати. Хлопці непогані, але їх трохи бракує фізичних даних і досвіду, але вони ще дуже молоді.
5. Перше завдання – це підготовка молодих гравців для першої команди і показувати гідний футзал у кожній грі. У плані очок і місць завдань не було.
6. Найбільша проблема – це зали. Та й суддівство трохи не таке як у екстра-лізі. У різних суддів різна трактовка правил. Не скажу, що у когось є якісь симпатії/антипатії, але трактовка нам зовсім не зрозуміла. Зали відстають від тих завдань, які перед нами ставить як керівництво клубів, так і керівництво АФУ. У Ромнах дуже поганий зал, у Сумах зал дуже маленький, взагалі можна на пальцях однієї руки порахувати зали, які відповідають мінімальним потребам. У нас були свої претензії і по календарю. Ми давали свої пропозиції в Асоціацію, бо вони нас не розвели з основною командою, але зараз почали виправляти ситуацію. А по висвітленню усе пішло вгору – тут позитив.

Андрій Голякевич, президент «Київ-НПУ» (Київ), зона Центр

1. Нестача кваліфікованих гравців.
3. Повинні були набирати більше очок, але тішить, що команда прогресує.
4. Практично ні, бо ми студентська команда.
5. Було поставлено завдання якомога далі пройти в чемпіонаті і Кубку України, також увійти в трійку призерів чемпіонату серед студентів. Крім того, хотілося б підготувати кількох гравців рівня екстра-ліги.
6. Прогрес є, але хотілося б більшого.

Роман Бакум, граючий тренер «Привату» (Кривий Ріг), зона Центр

1. Перша та напевно єдина проблема з якою ми зіштовхнулися при підготовці до сезону - зал, адже у Кривому Розі немає комфортного залу, який би відповідав вимогам українського футзалу.
2. Наша команда існує вже роки 4-5, за цей час ми поступово рухались вперед, ставлячи перед собою найвищі цілі - це й привело до появи нашої команди у першій лізі чемпіонату України.
3. Перший сезон для нас пробний, тому завданням було лише награти команду та відчути на собі рівень першої ліги. Виходячи з цього можу сказати, що першу половину сезону ми провели дуже і дуже непогано.
4. Кардинальних змін не буде, але в перерві між колами ми дозаявимо ще одного гравця.
5. Завдання - отримати більше досвіду гри у футзал, адже великий відсоток гравців у нашій команді - це хлопці, які грали у футбол.
6. За великим рахунком організація здійснюється належно. Однак хотілося б, щоб ширше рекламувалася на різних рівнях не лише екстра, а й перша ліга. Не завадило б, щоб залучалося більше уболівальників до обговорення результатів ігор. В принципі рівень висвітлення достатньо високий, але хотілося б, щоб частіше оновлювалися результати та новини.

П.с. На жаль, нам не вдалося зв’язатися з представниками команди «Буран-Ресурс» (Донецьк).

Андрій Гулій, спеціально для Аматорської футзальної ліги України (futsal-amator.com.ua)

ИСТОЧНИК http://futsal-amator.com.ua/ukraine/chempionat_pervaya_liga/persha_liga_pershi_pidsum.php?razdel=2

Просмотров: 451 | Добавил: futsalukrain | Рейтинг: 5.0/1
Поиск

Календарь

>
> >
> >
> >
> >
Архив записей

Copyright MyCorp © 2024      Сделать бесплатный сайт с uCoz