Сайт об украинском мини-футболе - Национальная сборная Украины
 

МИНИ-ФУТБОЛ на УКРАИНЕ

 




Меню сайта

Категории раздела
Избранное [6]

Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Форма входа

Главная » 2010 » Октябрь » 8 » Павленко: Футзал довгий час був «кімнатним» видом спорту
00:02
Павленко: Футзал довгий час був «кімнатним» видом спорту
Львівський футзальний «Тайм» пройшов груповий етап Кубка УЄФА, що проходив у Львові. Обігравши по черзі кіпрський «Арарат», «Орліч» із Боснії та Герцеговини й грецьку «Афіну 90», галичани у своїй групі посіли перше місце.
Про виступ на цій стадії єврокубків розповів капітан «Тайму» Максим Павленко.  

- Максим, погоджуєшся з тим, що «Тайму» пощастило із суперниками по груповому етапу Кубка УЄФА?

- Мабуть, так. Все-таки суперники у нас були не найсильніші. Але наші опоненти продемонстрували характер, робили усе для того, щоб вийти із групи. Інтрига у боротьбі за друге місце зберігалася до останнього дня. «Тайм» фаворитом був у групі, рівень же інших трьох команд був рівним. Більше пощастило кіпріотам. Боснійцям бракувало дискваліфікованих гравців. «Арарату» дуже поталанило, вони зіграють в елітному раунді. Впевнений, далі вони не пройдуть. В «Тайму» ж інші завдання, хочемо вийти у Фінал чотирьох.

- У першій грі «Тайм» зустрівся із кіпрським «Араратом». Суперники діяли дуже грубо, а судді доволі лояльно ставилися до жорсткості кіпріотів. В чемпіонаті України «Арарат» отримав би більше двох десятків фолів. Після гри ти сказав, що міні-футбол – це є справжня боротьба. Що ти мав на увазі?

- Футзал – це футбол у приміщені. Уже минули часи, коли забороняли штовхатися, забороняли боротьбу на майданчику. Правила та арбітри спрямовані на те, щоб підняти рівень самої гри. Глядачам буде не цікаво, коли при будь-якому контакті лунатиме суддівський свисток. Уболівальникам потрібна боротьба. Саме у великому футболі глядачі і шаленіють від боротьби на кожному клаптику поля. Це ж насправді чоловічий вид спорту. Футзал довгий час був, так би мовити, «кімнатним» видом спорту. Зараз ситуація вирівнюється із футболом. Це уже зрозуміли у Європі, в Україні ж судді ліберальніші, вони не дозволяють жорсткої гри. Мабуть, бояться, перестраховуються, усе роблять для того, щоб не було зайвих емоцій. У матчі із кіпріотами була справжня боротьба, я, навіть, здивувався. Б’ють по ногам, штовхають, а суддя мовчить.  Вони свистіли тоді, коли фол був стовідсотковим. А якщо було 10-20 відсотків боротьби за м’яч, арбітр не реагував. Це добре, що ми отримали такий досвід із «Араратом». Будемо до такого суддівства готові.

- Але можна так і переборщити. Зіграти жорстко і отримати шість командних фолів…

- Так, справді можливий і такий варіант. Хоча, навіть, якщо в нас і буде шість командних фолів, але ми гратимемо жорстко, то отримаємо ігрову перевагу. Буде значно більше перехоплень, перемог в єдиноборствах, це мало б позначитися на результаті.

- «Орліч» із Боснії Герцеговини після поразки від «Тайму» влаштував скандал. Мовляв у перемозі галичан вони не сумніваються, але судді зумисне «посадили» їх двох провідних гравців на жовті картки і ті не зможуть взяти участь у вирішальному матчі із «Араратом». «Орліч» свою позицію пояснив тим, що УЄФА не хоче, щоб така маленька країна була у футзальній еліті. Як гадаєш, є хоч якесь раціональне зерно в словах боснійців?

- В не виконанні поставленого завдання потрібно винити себе, а не УЄФА. В «Орліча» дуже слабка дисципліна. Будь-яке суперечливе рішення арбітра у них викликало емоційні суперечки. Суді і так їх шкодували, не давали жовтих карток. А попередження можна було роздавати значно раніше. Арбітри не винуваті, не вони забивають та пропускають голи. А футболісти, які перебувають на майданчику. «Орліч» грає дуже жорстко, агресивно. Якщо проти них так само грають, це ж не означає, що має бути фол. Не має значення велика ваша країна чи маленька. Для УЄФА все рівно хто зіграє в елітному раунді: Боснія і Герцеговина чи Кіпр. Дарма вони так себе повели.

- Максим, тобі хто із суперників по груповому етапу найбільше сподобався?
- Ми не чекали такого опору від Кіпру. Від греків чекали опору, налаштовувалися на важку боротьбу із боснійцями (а вона така і була). «Арарат» же завдяки своїм румунським та грузинським легіонерам зумів зіграти краще, аніж від них сподівалися. В атаці у нас була перевага, але кіпріоти не погано захищалися. Відчувається, що команда прогресує. Не дарма, що вони вийшли в елітний раунд. Цим вони мене і здивували.

- Не можу не спитати про виступи «Тайму» в чемпіонаті України. Дві поразки, одна нічия і одна перемога – не той старт, на який усі сподівалися від діючого чемпіона. У чому причина?
- В житті будь-якої команди бувають різні часи. В минулому сезоні ми близько 15 місяців не знали, що таке поразка. Зараз же потрібно переусвідомити певні речі, зрозуміти, що минулі заслуги – це уже історія, а тепер потрібно знову працювати у поті чола. Усі команди проти нас дуже серйозно налаштовуються. Обіграти чемпіона завжди почесно. Але по грі ми нікому не поступилися.  Не можу сказати,що у нас спад, просто не має результату. Це різні речі. Впевнений, усе буде добре. Результати повернуться до нас і «Тайм» буде займати звичне для себе місце в горі турнірної таблиці. Завдання перемогти в чемпіонаті і Кубку ніхто не знімав перед нами.

- Національний чемпіонат взагалі цікаво почався. Не тільки «Тайм» має проблеми, ще більше їх в «Шахтаря», який займає в турнірній таблиці передостаннє місце. Як гадаєш, скільки команд претендуватиме у цьому сезоні на чемпіонство?

- Претендуватимуть дві, які вийдуть у фінал плей-ооф. Вважаю, що «Шахтар» ще покаже результат. В турнірній таблиці вони займуть не своє місце. Їхньому тренерові потрібен час, аби показати свою роботу. «Тайм», як уже говорив, теж буде вище в турнірній таблиці. 

ИСТОЧНИК: http://fctime.lviv.ua/content/view/580/2/

Просмотров: 623 | Добавил: futsalukrain | Рейтинг: 0.0/0
Поиск

Календарь

>
> >
> >
> >
> >
Архив записей

Copyright MyCorp © 2024      Сделать бесплатный сайт с uCoz