Сайт об украинском мини-футболе - Национальная сборная Украины
 

МИНИ-ФУТБОЛ на УКРАИНЕ

 




Меню сайта

Категории раздела
Избранное [6]

Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Форма входа

Главная » 2013 » Февраль » 15 » Павел БУДНЯК: "ДЛЯ МЕНЕ ВАЖЛИВО ПРИНОСИТИ КОРИСТЬ КОМАНДІ"
00:10
Павел БУДНЯК: "ДЛЯ МЕНЕ ВАЖЛИВО ПРИНОСИТИ КОРИСТЬ КОМАНДІ"
У контрольних матчах збірних України та Польщі представників "Урагану" було троє. Вперше один проти одного на майданчик вийшли партнери по ігровій четвірці - Петро Шотурма і Павел Будняк.
В другій грі обидва відзначились забитими м'ячами, причому польський легіонер івано-франкіців зумів засмутити свого одноклубника - голкіпера Кирила Ципуна.
Напередодні "енергетичного дербі" Павел Будняк охоче відповів на запитання клубної прес-служби.

- Вітаємо із забитим м'ячем у ворота українців, однак твоя збірна програла обидва спаринги у Львові. Які враження залишили ці поєдинки?
Насамперед хочу зазначити, що збірна Україна - дуже сильний суперник. Я на власні очі побачив, наскільки розвинений в Україні футзал і наскільки серйозно тут ставляться до підготовки футболістів. У Польщі ж фактично усі клуби не є професійними, адже потрібно багато хто працює і займається своїми справами, тому залишається не так багато часу на тренування. Думаю, що в першій грі ми були більш жвавішими, а в другій - вже втомилися і не витримали фізично. Тим паче, що у Львові виступала зовсім нова збірна Польщі.

Українці ж виходили на майданчик четвірками з "Локомотива", ЛТК та "Енергії", які постійно грають та розуміють один одного. А нам доводилось за декілька днів зігратися і продемонструвати злагоджений футзал. Це доволі важко… До того ж, у польської збірної новий тренер, тому змінилось і бачення гри, і стратегія. Звичайно, це позначилося, і ми зіграли зовсім не так, якби хотілося.



- У другій грі ти вперше зіграв проти своїх одноклубників з "Урагану". І як раз забив Ципуну. Про що розмовляли після матчу? Як оцінили гру один одного?
Залишається тільки подякувати Кирилу, що мені вдалося забити гол (посміхається). Мене викликали до національної команди, тому я мусив захищати її кольори, як і належить гравцю збірної. Проте, коли поряд опинявся Петро Шотурма, я намагався грати обережніше, аби часом не травмувати його. Однак я сприймаю ці матчі як своєрідні спаринги, адже на тренуваннях ми також граємо проти один одного.

- Порівняй рівень української Екстра-ліги та польської Екстракласи. В чому різниця?
В Екстракласі грає 12 команд, проте вони доволі слабкі, а в Екстра-Лізі - лише сім команд, але переважна більшість з них приблизно рівні за силою. Напружені й видовищні матчі в Україні стали закономірністю, тому глядачам цікаво приходити на домашні ігри. У Польщі ж подібне можна побачити раз на 4-5 матчів, тому вболівальників у нас не так багато. Звичайно, це залежить від регіону, але немає якоїсь загальної популярності футзалу.



- Ти перший польський гравець в українському чемпіонаті і загалом став першим легіонером у цьому сезоні. Тож певні висновки про наш чемпіонат можеш зробити?
Я приїхав в Україну грати, і для мене важливо зараз розвиватися та приносити користь "Урагану". Щодо чемпіонату, то навіть ці два львівські спаринги показали рівень футзалу в Україні та Польщі... Чесно кажучи, я помітив свій професійний ріст. За ці декілька місяців я багато чому навчився, за що вдячний тренерам своєї команди. Якщо дозволить здоров'я, я б хотів якомога довше бути частиною "Урагану".



- У складі "Урагану" ти вже кілька разів зустрічався з усіма командами. Хто з них є незручним суперником? Які матчі запамяталися найбільше?
Зараз усі команди сильні. Можливо, десь трохи відстає "Спортлідер+", але вони тільки починають свій розвиток. Важко грати з усіма. Кожний матч відрізняється між собою і в кожному є свої складнощі. А найбільше запам'ятався перший домашній поєдинок з "Енергією". Я тільки розпочинав грати в "Урагані", але знав, що між цими двома командами завжди відбувається принципове дербі. Тому дуже важливо було перемогти у цьому матчі, особливо коли повний зал вболівальників покладається на нас. Приємно, що тоді ми вибороли перемогу з рахунком 4:2. І наразі від цього матчу залишились найсильніші емоції.

- Як гадаєш, які команди є головними конкурентами "Урагану" в боротьбі за плей-офф?
Зараз немає часу про це думати, треба готуватися до кожної гри та приносити очки "Урагану". Головне, що б ми потрапили у плей-офф, а на кого вийде - не має значення.



- Після Нового року "Ураган" видав серію з чотирьох поспіль перемог, але програв двічі в гостях. Як з приходом бразильців змінилася гра команди?
Однозначно, після приходу бразильських легіонерів до нашої команди прийшла якість, адже вони хороші футзалісти, які грали у багатьох серйозних клубах і чемпіонатах. Звичайно, можна буде судити по закінченню сезону, але помітно, що вони значно зміцнили "Ураган".

- Ти забив всього три м'ячі. А в грі з "Кардиналом" твій гол став єдиним і переможним...
Не важливо, хто забиває гол, адже перемагає чи програє уся команда, а не окрема людина. В даному випадку мій гол став переможним, але я не загострюю на цьому увагу. Тішить лише те, що я можу бути потрібним команді.



- Ти знаєш, що цей м'яч став ювілейним - 700-им голом "Урагану" у чемпіонатах України?
Про це я вже згодом прочитав на клубному сайті. Якщо чесно, то надзвичайно зрадів. Дуже приємно, що мені вдалося записати своє ім'я до історії НФК "Ураган".

- У нещодавній грі з ЛТК ти вдало діяв в якості воротаря, відбивши кілька непоганих ударів суперника. Після цього матчу твою гру відзначив головний тренер Сергій Гупаленко. Як почуваєш себе у ролі голкіпера?
У своїй колишній команді "Рекорд" я спеціально тренувався при захисті воріт, коли ми напрацьовували техніку гри вп'ятьох. Добре, що в цьому матчі мені знадобилися ці вміння. Але мені більше подобається грати в амплуа польового гравця.

- Попереду - завжди принципове дербі з "Енергією". Яке завдання на цю гру?
Важливо, щоб ми добре зіграли і знову нав'язали свій сценарій гри "Енергії". Нам необхідно сконцентруватися та взяти реванш за попередню поразку у Львові.



- А які завдання у Павела Будняка на цей сезон загалом?
Найважливіше - допомогти нашій команді стати чемпіоном. Я ніколи не прагну стати найкращим бомбардиром, не хочу гнатися за визнанням. Для мене важливо приносити користь команді. Не важливо, чи я буду забивати голи, чи захищати ворота... Хочеться приносити якість в командну гру та бути потрібним "Урагану".

- Кому присвячуєш свої забиті м'ячі та перемоги? Чи є в тебе персональні вболівальники?
Звичайно, присвячую перемоги своїй нареченій - Єві, яка кожного матчу підтримує мене в залі. Також намагаюся не розчарувати батьків та близьких людей, які переживають за мене у Польщі.



- Як тобі підтримка івано-франківської публіки, зокрема фан-клубу "Ура-Фан"?
Я дуже вдячний фанатам "Урагану". Своєю підтримкою вони додають впевненості та волі до перемоги. Не хочеться підвести тих людей, які щиро вірять в команду. Особливо мене приємно здивувало, що фан-клуб їздить на виїзні матчі. Добре, що в "Урагану" є такі віддані вболівальники, для них хочеться грати і перемагати!

- Наприкінці твої побажання усім вболівальникам "Урагану"...
Хочу побажати усім здоров'я, адже це - найголовніше в житті. Також хочеться, щоб ви вірили в "Ураган" і залишалися з нами не тільки в час успіху, але і в періоди невдач.

Дарина ТИЖБІРЯК, Олег ЛАНЯК, прес-служба НФК "Ураган".
Просмотров: 562 | Добавил: futsalukrain | Рейтинг: 0.0/0
Поиск

Календарь

>
> >
> >
> >
> >
Архив записей

Copyright MyCorp © 2024      Сделать бесплатный сайт с uCoz