Сайт об украинском мини-футболе - Национальная сборная Украины
 

МИНИ-ФУТБОЛ на УКРАИНЕ

 




Меню сайта

Категории раздела
Избранное [6]

Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Форма входа

Главная » 2010 » Июнь » 16 » Олександр Стефанків: “Потенціал достатній для реалізаці
20:03
Олександр Стефанків: “Потенціал достатній для реалізаці
Інтервю президента львівської "Енергії” за підсумками сезону 2009/10

"Ігровий малюнок зявився тільки на початку другого етапу”
- Нагадати слова, які ви сказали торік влітку?
- Не треба. Пригадую. Брали людей не для того, щоб боротися за третє місце.

- Так. "Енергія” - третя. Як оцінювати результат?
- За старою шкільною схемою, де найвищим балом була пятірка, я б поставив команді – чотири. Не так легко з новою командою втрутитися у боротьбу з давно сформованими колективами.

- Влітку 2009 ви цього не розуміли?
- Ми точно розуміли, що беремо одних з найкращих українських гравців, підписуємо росіян. Розраховували, що подібна трансферна робота дасть змогу сперечатися з "Таймом” і "Шахтарем”. Істина, що боєздатна команда одразу не народжується, знову підтвердилася. Матчі фінальної пульки довели, що нам просто бракувало часу.

- Можете порівняти "Енергію” 2009/10 з командою, яка у 2006-му брала "срібло”, а три роки тому - "золото”?
- Та команда була "ейфорійна”, вона писала історію, усе було вперше. Сьогодні футболісти спокійно ставляться до завдань, на які ми їх націлюємо. І я вважаю, що потенціал нинішньої команди достатній для того, щоб реалізувати мету.

- У "Енергії” знову по ходу сезону виникали проблеми з командами -середняками. Чим це можна пояснити?
- Переоцінкою своїх можливостей. Люди виходять на майданчик і думають, що три очки у них в кишені. Інколи, я не кажу, що системно.

- Якщо цю проблему вдасться вирішити, шлях до "золота” буде відкритий?
- Ну, не те, щоб відкритий, але завдання значно спроститься.

- Був відрізок у минулому чемпіонаті, коли ви відчули, що на перше місце є реальні шанси?
- Ні. Надто багато провалів і замало стабільності. Бажаний ігровий малюнок почав проявлятися хіба що зі стартом другого етапу чемпіонату. Так, програли останні три матчі турніру. Але там уже не було мотивації. Основне завдання – випередити "Ураган” і здобути "бронзу” уже було виконане.

"Плей-офф тоді, коли зросте рівень та висвітлення”
- Що скажете про минулий чемпіонат? Чи зріс рівень, чи виправдала себе схема проведення турніру?
- Вважаю, ця схема має право на життя. За нормальною організації. У фінальній пульці не було прохідних матчів, там виявилася справжня сила команд. Але організація ігор команд, що змагалися за 7-12 місця, неприпустима.

- Яким має бути ідеальна організація чемпіонату?
- Ритмічний календар, належне висвітлення турніру. Сто разів говорили і повторюватися не хочеться. На АМФУ у цьому плані сподіватися марно. Вихід тільки у створенні окремого органу з проведення чемпіонату. Але для реалізації цього треба єдність поглядів представників клубів. Її немає – у кожного свої інтереси. Різні завдання, різні бюджети. Якби єдність була – АМФУ не заперечувала б проти створення такого органу. Там розуміють, що далі так тривати не повинно. Футзал уже давно вартий того, щоб ним займатися професійно. Подивіться: усі майданчики для ігрових видів спорту використовуються переважно для міні-футболу, а не баскетболу, гандболу чи волейболу.

- 21 травня була зустріч президентів клубів. Що вона дала?
- Підтвердила вчергове, що ми по-любительськи підходимо до змагань, які потребують професійного ставлення.

- Може, люди розчарувалися і уже не хочуть мати справу з АМФУ?
- Можливо. Ці зустрічі якогось прогресу у вирішенні питань не дають. Але ми повинні розуміти – альтернативного ЧЕМПІОНАТУ України не буде. Турнір і далі проводитиме АМФУ і легітимно надсилатиме вітчизняного чемпіона до Європи.

- Яким ви хотіли б бачити наступний чемпіонат? Кількість команд, схема?
- В ідеалі – 16 конкуретноспроможних колективів. Реально я розумію, що їх не буде. Набрати хоча б 10-12 справді бойових одиниць.

- Плей-офф доцільний?
- Тільки тоді, коли чемпіонат буде цікавий, а матчі збиратимуть повні зали і висвітлюватимуться за допомогою ЗМІ. На сьогодні цього немає. Тому я за регулярний чемпіонат.

- 50-хвилинний матч?
- Проти. Для уболівальників – цікаво. Але затверджені та визнані правила світом – 40 ігрових хвилин. Чому ми маємо експериментувати?

- У минулому сезоні матчі за 7-12 місця майже не викликали інтересу. Згодні, що надалі недоцільно розділяти команди за підсумками першого етапу і утворювати другий?
- А як тоді грати? 12 команд у чотири кола? В суботу і неділю спарені? Вважаю, це не вихід. Хоча деякі клуби згоджуються з цією пропозицією з економічних причин. Наша пропозиція: за 10-12 команд зіграти два кола і після цього найкращі 8 із "ЗОЛОТИМИ” очками ще раз зустрічаються вдома та на виїзді. А інші 2-4 команди разом з лідерами першої ліги виборюють путівки до найсильнішого дивізіону у наступний сезон.

- Як вам формат "Кубку восьми”?
- Не надто схвалюю. Більш схильний до "Фіналу чотирьох” на кшталт Кубку УЄФА.

- Хто з команд українського чемпіонату запамятався?
- Якщо не брати призерів? "Локомотив”, фрагментарно ЛТК. Відчувається тренерська рука, цікаві команди.

- Відкриття – гравець?
- У "Кубку восьми” мені дуже сподобався Шотурма.

Персоналії "Енергії”
Володимир Кардаш
- Чекали більшого. Назагал високий клас підтверджував, був залучений до збірної. Але інколи бракувало стабільності. Не знаю чому – чи вік, чи характер, чи підхід до справи.

Андрій Пітуля
- За потреби страхував Кардаша. Не було надто яскравих матчів, але і не підвів. Хочеться ще більшого прогресу, щоб не задовольнявся досягнутим.

Іван Ільницький
Непогано підкований тактично, що пішло клубу на користь. На майданчику сподівалися на кращу реалізацію потенціалу. Легіонер має бути вищим від місцевих на голову. Ільницький - "на півголови”. Та ще й не лідер за натурою.

Олексій Петрушин
- Нормально зіграв, враховуючи, що не пройшов повноцінних зборів з командою. Передавав досвід молодим. Задоволені гравцем і продовжуємо з ним співпрацю.

Михайло Романов
- Офіційно повідомляю, що гравець продовжив контракт за схемою 1+1. Хоче і може вчитися, здатний вирішувати долю епізоду та матчу. Досить грамотний в обороні. Найкращий гравець "”Енергії” у сезоні, що минув.

Євген Рогачов
- Через травму була зіпсована передсезонна підготовка. Довго втягувався у ритм. Потенціал відповідає завданням "Енергії”. Треба трохи більше часу на адаптацію. Повязуємо з Євгеном надії.

Андрій Федюк
- Багато претензій у міжсезоння. Зробив правильні висновки, у чому приємно здивував.Хороші фізичні дані, може прогресувати. Справжній капітан.

Сергій Задорожний
- Задоволений грою виконавця, починаючи з другого кола. У першому колі притирався до партнерів, помилявся. Зціпив зуби і довів, що він грамотний та забивний гравець. А ще - прекрасна людина.

Степан Струк
- Сезон в "плюс”. Не награвався у міжсезоння як основний гравець, але у ході сезону здобув цей статус. Сподіваємося на нього у майбутньому.

Тарас Кузь
- Не виправдав сподівань. Можливо, перешкодила травма та обмаль можливостей себе показати – тиснув результат. Швидше за все, наступний сезон почне у ТВД.

Дмитро Іванов
- Найбільше розчарування. Брали як одного з лідерів нової "Енергії”. Реально вийшло інакше. Питання у психології та ігрової взаємодії. Не скористався шансом заграти з росіянами та Романовим, програв конкуренцію Струку. Недостатньо брав ініціативу на себе та забивав. Cподіваємося, наступного сезону буде корисним.

Сергій Тригубець
- Позитивний сезон, "своя” для "Енергії” людина. Ігрові недоліки – захисна гра, проте готовий працювати над їх усуненням. Підписав повноцінний контракт з "Енергією”.

Сергій Шевченко
- Травма перешкодила йому розкритися повною мірою. Проте назагал задоволені діями Сергія у матчах, де він брав участь. Відновлюється після операції, має бути готовим почати збір у загальній групі.

Тренерський штаб
- Микола Сич став головним тренером "Енергії”, бо врахували його ігровий досвід та співпрацю з Юрієм Кобзарем. Зовсім не тому, що львівським тренером легше керувати. Микола Анатолійович був на межі відставки між першим та другим колом, коли команда зазнала кількох несподіваних поразок. Частково на локальний провал вплинула проблема формування другої четвірки. Сильні сторони – уміння вчитися, непогане аналітичне мислення. Один зі штрихів на підтвердження: команда досить уміло грала з пятим польовим та вправно захищалася, коли суперник переходив на такі дії.
Мінуси – не завжди може знайти індивідуальний підхід до гравця.
Резюме: наступний чемпіонат "Енергія” почне з нинішнім тренерським тандемом.

Селекція
- Нам треба 2-3 нових виконавці. Насамперед, захисного плану та людина з першим пасом. На сьогодні новачок один – Олександр Бондар, який грав у "Таймі”. Збори з "Енергією” розпочне Михайло Волянюк з "Кардиналу” - перебуватиме на перегляді.

Міжсезоння "Енергії”-2010
12 червня – 6 липня – відпустка
6-10 липня – втягувальні тренування, поглиблений медогляд, тестування (Львів)
12-22 липня – навчально-тренувальний збір (Шацьк)
25 липня - 26 липня – тестування (Львів)
27 липня – 6 серпня – навчально-тренувальний збір (Трускавець)
9 серпня – 16 серпня – контрольні матчі (західний регіон)
18 серпня – 22 серпня – участь у міжнародному турнірі "Dina open cup” (Москва, Росія)
25 серпня - 29 серпня – участь у "Кубку Галичини” (Львів)
4 вересня – старт чемпіонату України

ИСТОЧНИК: http://www.energia.lviv.ua/News.aspx?newsId=1529
Просмотров: 794 | Добавил: futsalukrain | Рейтинг: 0.0/0
Поиск

Календарь

>
> >
> >
> >
> >
Архив записей

Copyright MyCorp © 2024      Сделать бесплатный сайт с uCoz