Сайт об украинском мини-футболе - Национальная сборная Украины
 

МИНИ-ФУТБОЛ на УКРАИНЕ

 




Меню сайта

Категории раздела
Избранное [6]

Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Форма входа

Главная » 2010 » Октябрь » 1 » Олександр Стефанків: «Послаблення «Тайму» та «Шахтаря» вирівняло наш чемпіонат»
12:58
Олександр Стефанків: «Послаблення «Тайму» та «Шахтаря» вирівняло наш чемпіонат»
Львівська футзальна «Енергія» у новому чемпіонаті уже зіграла п’ять матчів і при цьому набрала дванадцять очок. «Зелено-білі» поступилися лише «Урагану» з Івано-Франківська. Такий старт команди президент «зелено-білих» Олександр Стефанків оцінив на четвірку з мінусом. Про старт «Енергії» у сезоні, про своє бачення нового футзального сезону, про можливі зміни в команді, а також про те, що вирівняло наш чемпіонат – в ексклюзивному інтерв’ю з Олександром Миколайовичем.

«Зірвані трансфери – не проблема»

- Олександре Миколайовичу, повернемось до теплого літа. Наскільки задоволені селекційною роботою у трансферний період?
- Можна сказати, що суттєвих змін у нашій команді не відбулося, адже Олександра Бондаря назвати новачком язик не повернеться. Його ми знаємо уже давно. Окрім того, планували ще підписати контракти з одним-двома новачками, однак не вдалося. Деякі трансфери у нас зірвалися. Утім, не вважаємо це проблемою. Ми не робили усе можливе, аби цього добитися. Про кого йде мова - говорити нема сенсу. Загалом, тут варто згадати наш чемпіонський рік. Тоді команду підсилив тільки Сергій Якунін, і це не завадило нам стати чемпіонами України.

- Як Ви вважаєте: теперішній склад готовий боротися за чемпіонство?
- Цього року схема чемпіонату особлива. Розуміємо, що потрібно вийти на пік своєї форми під кінець сезону, коли буде серія плей-оф. Ми маємо час визначитись чи здатна наша команда у такому складі боротися за перше місце. Якщо буде необхідність, у зимове міжсезоння підсилимо команду новими гравцями.

- Тобто, у зимовий трансферний період в команді можна очікувати змін?
- Так. Це можуть бути як кардинальні зміни, так і не зовсім значні.

-«Енергія» уже зіграла п’ять турів, набравши при цьому дванадцять очок. Як оцінюєте такий старт команди?
- Поставлю четвірку з мінусом. Все-таки ми програли у себе вдома принциповому супернику – івано-франківському «Урагану». Якби це була інша команда, можна було б на це закрити очі. Вважаю, що за потенціалом у цій грі ми були сильнішими і повинні були це доводити. На жаль, цього не сталося.

- Яка, на Вашу думку, основна причина поразка «Енергії» у цьому матчі?
- Наша проблема – реалізація гольових моментів. Тригубець, Романов та Іванов повинні частіше забивати. Щодо Бондаря, то він не завжди потрапляв з перших турів в основу команди. Утім, при виході на майданчик свої завдання виконував добре. Виходить так, що створюємо ми достатньо, але голи нам даються доволі складно. Виїзні матчі також це підтверджують.

«Тайм» уже «наївся»

- На старті чемпіонату Ви уже мали можливість переглянути якщо не всі, то половину команд-учасниць 18-ого чемпіонату. Хто Вас здивував, чи, можливо, розчарував?
- Якщо натякаєте на «Кардинал-Рівне», то скажу, що ця команда підсилилася кваліфікованими футболістами, які є уродженцями Рівного (Паршиков та Піддубний - Авт.) та досвідченим воротарем Дєнюжкіним. Думаю, бажання гравців клубу та керівництва десь співпали. Ця команда хоче вистрелити у цьому сезоні. Можливо, на такий їх старт ніхто й не очікував. Останній матч з «Таймом» довів, що «Кардинал» на правильному шляху. Харківський «Локомотив» зараз на своєму рівні. Вони захопили лідерство, однак , наскільки довго вдасться його втримати, покаже тільки час. «Єнакієвець» по складу завжди одна з найсильніших команд чемпіонату, однак результату максимального ще не добивалися. Загалом, вважаю, що наш чемпіонат вирівнявся. «Тайм» і «Шахтар» в якійсь мірі дещо послабилися, і це вирівняло наш чемпіонат. У кожному турі є непрогнозовані результати, а від цього чемпіонат тільки виграє.

- Вважаєте, що «Тайм» тепер слабший, ніж минулого року?
- Гравці уже «наїлися». Мотивувати команду дуже важко. Конкуренції у нинішньому складі «Тайму» також немає. Можливо, на даному етапі є якесь послаблення вимог до гравців. Надіємося, на міжнародному рівні це не буде позначатися. Утім, зараз тільки вересень. Вважаю, що зарано робити якісь висновки.

- Слухаючи Вас, можна робити висновок, що теперішній чемпіонат буде цікавіший, аніж попередній?
- Так, особливо для вболівальника, адже він буде більш непередбачуваний. До останнього ми не знатимемо хто буде боротися за перше місце. Та й система плей-оф дозволяє протягом сезону розробляти певні стратегії. Для більшості команд, думаю, це цікаво. Потрапити до вісімки кращих команд ніби й не складно, однак це завдання є в усіх команд, і воно заставляє наполегливо працювати.

«Система плей-оф має свої мінуси»

- На Вашу думку, система плей-оф дає право грати не на повну потужність у кожному матчі під час регулярного чемпіонату?
- До цього питання підхід у кожної команди різний. «Тайм» зі Станіславом Гончаренком це собі може дозволяти. Іншим командам експериментувати з матчами може бути небезпечно. Команда може дати якусь слабинку, і невпевнено зіграти у наступних матчах. Гадаю, що більшість команд хочуть перемагати у кожному матчі.

- Нема побоювань, що «Енергія» пройде чемпіонат рівно, а у матчах плей-оф команда демонструватиме непрогнозовані результати?
- Є. Можна поїхати на два матчі в Єнакієво чи Рівне, де є своя специфіка залу, і привезти негативні результати. Потенційно сильніша команда у підсумку може програти. Це і є мінуси системи плей-оф. Попри це, її підтримали усі команди-учасниці. Для нашого молодого виду спорту вона має право на життя.

- На Вашу думку, ця система себе виправдає?
- Можливо. Команди самі прийшли до цього експерименту.

- В жовтні у календарі чемпіонату буде відчутна пауза. Як «Енергія» її заповнюватиме і що скажете про календар змагань?
- Хочу, щоб календар був циклічніший і ритмічніший. Жовтневу паузу робили під турнір національної збірної України, у якому вона брати участі не буде. Ламати календар сьогодні - також не вихід з ситуації. Утім, це не наше питання. Клуби самі поки що не регулюють цей процес. А заповнювати паузу у чемпіонаті будемо тренувальним процесом. На відміну від інших команд, у нас буде пропущений матч 13-го жовтня з «Таймом». Інший тиждень, можливо, заповнимо товариським поєдинком. Попри це, вважаю, що робити таку паузу небажано, тим більше, що наш чемпіонат тільки розпочався.

- У Львові вперше за усю історію відбудуться матчі Кубка УФЄА, на яких честь України захищатиме львівський «Тайм». Як, на Вашу думку, виступлять «таймівці» на стадії основного раунду?
- Приємно, що ці матчі відбудуться у Львові, і наші вболівальників матимуть можливість подивитися на інші школи футзалу. Пам’ятаю як «Енергія» брала участь у Кубку УЄФА. Тоді ми грали з болгарами, португальцями, вірменами, румунами, росіянами та командою з Ізраїлю. Було цікаво порівняти рівень футзалу в Україні. Гадаю, зараз буде цікаво подивитися як розвивається футзал у Греції, Боснії та Кіпрі. Попри це, «Тайм» повинен підтвердити свій рівень і вийти в наступний етап.

Розмовляв Богдан Пастернак

ИСТОЧНИК: http://www.energia.lviv.ua/News.aspx?newsId=1639
Просмотров: 717 | Добавил: futsalukrain | Рейтинг: 0.0/0
Поиск

Календарь

>
> >
> >
> >
> >
Архив записей

Copyright MyCorp © 2024      Сделать бесплатный сайт с uCoz