Сайт об украинском мини-футболе - Национальная сборная Украины
 

МИНИ-ФУТБОЛ на УКРАИНЕ

 




Меню сайта

Категории раздела
Избранное [6]

Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Форма входа

Главная » 2012 » Август » 3 » Олександр БУБЕН: "УСІ ПИТАННЯ, ЯКІ СТАЛИ ПРИЧИНОЮ КОНФЛІКТУ, ВИРІШЕНІ"
00:09
Олександр БУБЕН: "УСІ ПИТАННЯ, ЯКІ СТАЛИ ПРИЧИНОЮ КОНФЛІКТУ, ВИРІШЕНІ"
1 серпня в Києві відбулося засідання робочої групи за участю представників Асоціації міні-футболу України та президентами клубів "Екстра-ліги". На зустріч приїхали лише два керівника - Бубен О.О. (НФК "Ураган") та Стефанків О.М. (СК "Енергія"), з різних причин інші представники не змогли з'явитися. З боку Асоціації були присутні президент АМФУ Лисенчук Г.А., віце-президент Сорочик Ю.Ю, а також представник ФФУ Дердо В.Г.

- Ви, Олександре Олександровичу, були присутні на цій нараді. Чи вдалося покласти крапку в усіх непорозуміннях?
- Якщо оцінювати цю зустріч в цілому, то це перша нарада, де від керівників Асоціації міні-футболу України, нарешті, прозвучали якісь конструктивні ідеї. Тобто не було багато критики на адресу керівництва Екстра-ліга, але чомусь Президента не запросили. Тим не менше, було запропоновано упорядкувати відносини між "Екстра-лігою" та АМФУ, а саме: переоформити угоду між АМФУ і ФФУ, зробити нову угоду між Асоціацією та Лігою, де прописати усі аспекти та всі зобов'язання між двома структурами.

- Чи вдалося з'ясувати основну причину конфлікту між АМФУ та "Екстра-лігою"?
- Так, ми з'ясували, що головна причина конфлікту - це невиконання "Екстра-лігою" фінансових зобов'язань перед АМФУ у розмірі 200 тис.грн.. Задля вичерпання цього конфлікту, НФК "Ураган" взяв на себе зобов'язання до 03.08.2012 погасити вищеназвану суму. В кінці зустрічі були підписані усі відповідні документи і завтра відбудеться відповідний платіж. Тобто усі питання, які стали причиною конфлікту, вирішені.

- Чи виникли в процесі обговорень питання, які можуть не влаштовувати президентів клубів "Екстра-ліги"?
- Так, були питання, на які жоден з президентів не погодиться. До прикладу: це питання додаткових витрат на делегатів, фінансування збірної, питання розділення членських внесків на проведення чемпіонату "Екстра-ліги", 50 відсотків з яких відраховуватиметься АМФУ. Тобто практично повторювалася та модель, яка розглядалася минулого року на початку створення Асоціації футзальних клубів України. Власне все це й призвело до того, що деякі команди знялися з чемпіонату, а також до фінансового конфлікту.
Наприкінці зустрічі АМФУ було запропоновано розглянути угоду між "Екстра-лігою" та АМФУ, підписати швиденько, винести в протокол розбіжностей неузгоджені позиції і на найближчому виконкомі Федерації футболу України (7-8.08.2012) прийняти рішення і затвердити.

- Що у підсумку вирішили?
- Моє прохання було таким: направити в ЕЛ угоду на опрацювання. Оскільки процедура прийняття рішень в нас така, що всі президенти повинні зібратися, обговорити ці пропозиції і дати доручення президенту "Екстра-ліги" оформити основну угоду на наступний сезон. Ми разом з Олександром Стефанківим передали доручення Степанові Мельничуку, який в свою чергу запропонував усім президентам зібратися в п'ятницю, 3 серпня, на позачергових зборах.

- На вашу думку, на скільки якісно можна опрацювати ці документи і прийняти вигідне та оптимальне рішення для всіх клубів?
- Зараз над цією угодою працюють юристи, які даватимуть пропозиції по зміні чи розбіжностях. Нам важливо, щоби все відбувалося легітимно, щоби в обговоренні питань брали участь усі члени ЕЛ. Щоби кожен підтвердив правильність кроків, які ми робимо. На сьогоднішній день узгодженим рішенням є те, що "Екстра-ліга" має право на існування та розвиток. Вірогідність того, що сторонам вдасться опрацювати пропозиції АМФУ і легалізувати їх на найближчому виконкомі ФФУ я розцінюю "50 на 50". Адже все робиться в останній момент.

Існує ще одна домовленість - всі розбіжності і бачення майбутньої співпраці Ліги та Асоціації розглядатимуться виконкомом ФФУ і обома сторонами будуть прийняті беззаперечно. В будь-якому випадку усі команди бажають грати в легітимному чемпіонату, бажають проводити чемпіонат під егідою "Екстра-ліги". А також всі хочуть зберегти нормальні робочі стосунки з АФМУ, адже це основний орган, який повинен розвивати, популяризувати футзал в Україні та опікуватися футзальними збірними нашої держави.

Олена ЯРЕМЧУК, прес-служба НФК "Ураган".
Просмотров: 440 | Добавил: futsalukrain | Рейтинг: 0.0/0
Поиск

Календарь

>
> >
> >
> >
> >
Архив записей

Copyright MyCorp © 2024      Сделать бесплатный сайт с uCoz