Сайт об украинском мини-футболе - Национальная сборная Украины
 

МИНИ-ФУТБОЛ на УКРАИНЕ

 




Меню сайта

Категории раздела
Избранное [6]

Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Форма входа

Главная » 2014 » Февраль » 1 » Олександр БУБЕН: "СПОДІВАЮСЯ, НАШ КЛУБ ГІДНО ВИЙДЕ З ЦІЄЇ СИТУАЦІЇ
12:36
Олександр БУБЕН: "СПОДІВАЮСЯ, НАШ КЛУБ ГІДНО ВИЙДЕ З ЦІЄЇ СИТУАЦІЇ
Нещодавно "Ураган" потішив своїх вболівальників переможною серією ігор - в рамках Чемпіонату та 1/8 фіналу Кубку України проти рівненського "Кардиналу". Згодом стало відомо, що під час зимового трансферного вікна у клубі відбулися не тільки кадрові, а й фінансові зміни. Тож, щоб уникнути різноманітних пліток та недостовірної інформації, президент івано-франківського "Урагану" Олександр Бубен розповів клубній прес-службі про теперішню непросту ситуацію.

- Чи правда, що у фінансуванні НФК "Ураган" відбулися певні зміни? Яким чином вони відобразилися на діяльності клубу?
- Так, це правда. В кінці 2013 року ми отримали інформацію, що наш генеральний партнер суттєво зменшує фінансування НФК "Ураган". Якщо говорити у відсотковому співвідношенні, то партнерський пакет від ПАТ "Прикарпаттяобленерго" на 2014 рік зменшився на 70%. Це, безумовно, суттєво вплинуло на бюджет клубу і поставило нам питання-виклик: "Яким чином на даному етапі переформатувати дохідну частину і витрати клубу, щоб цей сезон завершити на мажорній ноті і зберегти команду в Екстра-лізі".

- Як відреагував на зміни колектив НФК "Ураган", особливо гравці основної команди, на яких ці зміни вплинули найбільше?
- Звісно, ця інформація стала для керівництва клубу неочікуваною, не скажу, що шокуючою, але несподіваною. Тож перше завдання, яке виникло - знайти повноцінну заміну генеральному партнеру, і збільшити пакети від інших партнерів, але, щоб витримати весь об'єм витрат, який був запланований нами напередодні, цього виявилося недостатньо. Тому друге питання, яке постало перед нами - переглянути витрати НФК "Ураган".



Як відомо, найвагомішою складовою затрат будь-якого футбольного клубу є гравці. Тому ми вирішили переглянути контракти футзалістів. Були проведені збори і гравцям "Урагану" були запропоновані умови зменшення заробітної плати та преміальних. Зазначу, що окрім спортсменів фінансові зміни торкнулися і тренерського штабу, переглянуто угоди з тренерами основної команди та ключовими менеджерами. Ми відпрацювали в індивідуальному порядку контрактні умови, і на сьогоднішній день можемо констатувати, що практично з всіма гравцями і тренерами ми погодили нові умови співпраці. Єдиною втратою для НФК "Ураган" став Павел Будняк, і до кінця ще не вирішені питання щодо подальшої співпраці з Тарасом Королишиним та Орестом Боргуном.

- Чому все-таки команду покинув Павел Будняк? Невже фінансові зміни стали основною причиною?
- Зменшення фінансування - головна причина, яка змусила подивитися на віддачу гравців і порівняти з витратами, які бере на себе клуб щодо їх утримання. Павел - якраз один з тих гравців, який на даний момент демонстрував гру нижчого рівня, аніж від нього очікував тренерський штаб, і про яку я особисто з ним домовлявся, коли підписували контракт на сезон 2013/14 років. Порадившись з головним тренером, ми дійшли спільного консенсусу і запропонували Будняку розірвати контракт і стати вільним агентом. Це дозволило нам розподілити ресурси, які ми витрачали на нього. У більшості лігах на даний момент відкриті трансферні вікна, тож, сподіваюся, що Павел без проблем зможе працевлаштуватися, адже є талановитим гравцем та хорошою людиною. Гадаю, що швидше за все він обере Польщу, адже від наших пропозицій допомогти в пошуку клубів в Україні чи Росії він відмовився.



- Чи очікуються ще якісь кадрові ротації в команді?
На даний момент вирішується питання щодо двох молодих гравців - Королишина та Боргуна. Це гравці, які ще не мають достатньо ігрової практики, тож розглядається питання переведення їх в першоліговий "Ураган-2" або ж переходу в інший клуб. Думаю, що до кінця трансферного вікна в чемпіонаті України ситуація проясниться, і ці гравці зможуть обрати для себе оптимальний варіант розвитку та подальшої кар'єри. Що стосується інших виконавців, то повторюся - до завершення цього сезону, як мінімум, контракти перепідписані.

Хочу сказати, що на даний момент в "Урагані" зібрався мабуть найсильніший склад за всю історію, тому втратити його було б як мінімум неправильно. Тож мені дуже приємно, що всі гравці з розумінням поставилися до тимчасових труднощів, і нам вдалося зберегти боєздатний колектив. Зізнаюся, що нарада з гравцями відбулася напередодні кубкового матчу з "Кардиналом-Рівне", тому у мене були певні побоювання відносно психологічного стану футзалістів. Але я дякую всім, що цей етап пережили по-чоловічому і професійно поставилися до своїх професійних обов'язків та перемогли суперника, здобувши путівку до чвертьфіналу.

- Чи будуть стосуватися ці зміни першолігового "Урагану-2" та клубної ДЮСШ?
- Ми збалансували бюджет таким чином, щоби фінансові зміни не торкнулися "Урагану-2" та дитячо-юнацького напрямку клубу. Тож все стабільно: ми зберегли ті умови, які закладали на початку сезону і будемо їх дотримуватися в 2014 році.



- Шкільний турнір якраз в розпалі, тож, мабуть, кожну школу-учасницю цікавить питання: "На якій ноті завершиться Кубок О.Бубена?"
- Шкільний турнір входить до числа тих напрямків, фінансові зміни яких не торкнулися. Тому завершення, як завжди, буде феєричним - кожна школа-учасниця отримає подарунки, а переможець - головний приз у розмірі 80 000 гривень. Також акцентую увагу, що партнери Шкільного турніру надалі співпрацюють з нами і йдуть пліч-о-пліч з організаторами Кубку до втілення шкільної мрії. Хочу запевнити, що все йде по плану і все, що ми окреслили, буде реалізовано.

- Які альтернативи виходу з цієї ситуації ви бачите?
Зауважу, що є декілька шляхів виходу з даної ситуації. Перший - мабуть найскладніший варіант - залучення іншого генерального партнера, який був би зацікавлений в співпраці з НФК "Ураган". Складний він тому, що зараз в нашій державі не найкращі часи, але ми цей шлях не відкидаємо. Друга альтернатива - пошук для кожного гравця індивідуального партнера, якого кожен футзаліст буде рекламувати особисто: через логотип на ігровій формі, участі у PR-акціях компанії тощо. Ця ідея мені подобається, я бачив її практичну реалізацію на прикладі одного з польських клубів, але в цьому напрямку нам потрібно ще серйозно попрацювати.

Третій варіант розвитку, який може розглядатися, - об'єднання двох клубів. Наприклад, нашого клубу та львівської "Енергії", адже їхній генеральний партнер - "Львівобленерго" входить в єдиний енергетичний холдинг разом з ПАТ "Прикарпаттяобленерго". Ми зі свого боку готуємо пропозиції, і до кінця квітня 2014 року плануємо їх обговорити, але чи вдасться створити спільний клуб - час покаже.

Інший шлях - розвивати клуб на ті кошти, які в нас є. Це дозволить команді на наступний сезон грати в Екстра-лізі, але ставити найвищі цілі буде нелегко. Але хочу відзначити, що на сьогоднішній день у нас достатньо фінансів, щоб не коригувати наше основне завдання на цей сезон - чемпіонство. Ми проговорили з хлопцями, що цей виклик команді повинен змусити кожного проявити характер і згуртувати колектив. Тому, сподіваюся, клуб гідно вийде з цієї ситуації. А щодо наступного сезону, то все стане відомо в травні-червні 2014 року.



- Чи розглядаються вже якісь партнерські програми?
На даному етапі готуються партнерські програми для декількох банків. Зазначу, що в цьому році "Ураган" може запропонувати генеральному партнеру, окрім регіонального висвітлення, ще й загальнодержавне - усі домашні матчі "Урагану" транслюються на всеукраїнських каналах "Спорт 1" і "Спорт 2", та в місцевих медіа.

В пакет генерального партнера також входить його представлення всіма командами клубу у різноманітних проектах, турнірах, в яких братиме участь НФК "Ураган". Звісно, я буду дуже радий, якщо партнери знайдуться в межах Івано-Франківська чи області. Тож я звертаюся до всіх бізнес-структур, їхніх керівників, які люблять футзал і пишаються, що в нашому місті є такий клуб як "Ураган", я готовий до діалогу, як і з прикарпатськими бізнесменами, так і з потенційними партнерами зі всієї України.

Розмовляла Христина ЧУЛОВСЬКА, прес-служба НФК "Ураган".
Просмотров: 436 | Добавил: futsalukrain | Рейтинг: 0.0/0
Поиск

Календарь
«  Февраль 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
2425262728

>
> >
> >
> >
> >
Архив записей

Copyright MyCorp © 2024      Сделать бесплатный сайт с uCoz