Сайт об украинском мини-футболе - Национальная сборная Украины
 

МИНИ-ФУТБОЛ на УКРАИНЕ

 




Меню сайта

Категории раздела
Избранное [6]

Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Форма входа

Главная » 2012 » Сентябрь » 14 » Олександр БУБЕН: "Я З ОПТИМІЗМОМ ДИВЛЮСЬ У МАЙБУТНЄ!"
11:13
Олександр БУБЕН: "Я З ОПТИМІЗМОМ ДИВЛЮСЬ У МАЙБУТНЄ!"
Вже за кілька днів Народний футбольний клуб "Ураган" розпочне новий ігровий сезон, вже за кілька днів найщиріші вболівальники стануть свідками першого домашнього поєдинку, а також побачать оновлений колектив наживо.

Хто захищатиме кольори івано-франківської команди у сезоні 2012/13, перед стартом чемпіонату розповідає Президент НФК "Ураган" Олександр Бубен.

- Це ті футзалісти, які їздили на тренувальні збори, тобто 17 гравців. А якщо говорити конкретно, то ряди нашого клубу поповнив Павел Будняк (на прізвисько "чарівник") - гравець збірної Польщі. Відстоюватимуть честь команди двоє спортсменів, яких ми запросили з інших клубів (ЛТК та "Титан-Зоря"), а саме Тарас Шурак і Олександр Маржановський. Виходитимуть на майданчик Юліан Горбатий та Ігор Корсун - вихованці івано-франківської дитячо-юнацької спортивної школи.

Всі інші - це добре відомі спортсмени, які грали минулого сезону в складі "Урагану", а саме: голкіпери Кирило Ципун і Роман Колток, гравці Роман Кіндратів, Євген Валєнко, Роман Кордоба, Андрій Сімка, продовжено контракт з Максимом Павлюком. Також усі побачать в "ураганівських" кольорах вихованців франківського міні-футболу Петра Шотурму і Тараса Королишина, з яким у нас довгостроковий контракт. Залишився Микита Тменов, а також Максим Аветисян і Сергій Крикун, права на яких ми викупили у "Моноліта" і "Локомотива" відповідно.

Саме такий склад буде розпочинати чемпіонат. Але на разі тривають перемовини з іноземними виконавцями. З одним ми вже маємо контракт, який розпочне діяти з грудня. Також спілкуємося стосовно ще двох легіонерів. Вони також підпишуть контракти наприкінці року і в січні ми зможемо додати їх до складу команди.

- Чи можете назвати їхні прізвища?
- Називати прізвища цих спортсменів вважаю поки недоцільним, оскільки в них є діючі контракти. Можу одне сказати із впевненістю, що це будуть гравці, адаптовані до європейських умов, які мають досвід виступу в різних клубах і в змаганнях європейського рівня.

- Які задачі ставить Президент перед своєю командою на новий футзальний сезон?
- Ми завжди ставимо найсерйозніші задачі, а саме завоювання чемпіонства, яке не вдалося вибороти минулого сезону. Я вірю, що таке завдання під силу нашому колективу, тим більше, що цьогорічна схема відкриває хороші перспективи. Із минулорічною системою проведення змагань, тобто гри в 4 кола без плей-офф, було б важче. Адже команда пройшла серйозне оновлення і два перших кола грати новим складом буде нелегко. Звичайно, це питання зіграності молодих гравців і командної взаємодії. Існує загроза, що не так стабільно виступатимуть менш досвідчені виконавці, але ми розраховуємо та те, що команда достойно пройде весь чемпіонат та побореться із суперниками у плей-офф.
- Якщо говорити про нову систему проведення Чемпіонату України, чи всіх задовольнила запропонована схема?
- Кожен виходив із своїх власних міркувань та стратегії команди. Під час голосування за введення плей-офф, думки розділилися. Результат становив "4 проти 3" на користь того, щоб проводити Чемпіонат за новою системою.

Якщо цікава моя думка, поки іде становлення Екстра-ліги, дана схема є найбільш прийнятною. Я взагалі б прийняв рішення протягом кількох років проводити плей-офф, поки Екстра-ліга не вийде на нормальний рівень. Тобто стане цікавою для ЗМІ, матчі транслюватимуться по національному телебаченню, а зали будуть заповнені вщент. Саме через те, що головною на сьогодні є задача привернути увагу вболівальників, футбольної і спортивної громадськості до нашого виду спорту, і до Екстра-Ліги зокрема, дана схема має право на життя.

Проти плей-офф виступили "Енергія", "Локомотив" і "Спортлідер+", і це не дивно. У львівської "Енергії" зіграний професійний склад, це взагалі дуже стабільна команда, яка може весь чемпіонат триматися на високому рівні. Аналогічна ситуація з "Локомотивом". Теперішнім складом команда давно грає, тому рішення ухвалювалося у площині того чи їм така система цікавіша, чи ближча до того, щоб стати чемпіонами. Інші команди, де тривають зміни, оновлення, приходять нові гравці прагнули плей-оффу, адже стабільний рівень буде доволі складно втримати впродовж усього чемпіонату. Проте, я підкреслюю, що ми повинні враховувати інтереси Екстра-Ліги, адже це наша спільна справа.

- Цьогоріч Кубок України також буде проходити за дещо зміненою схемою. В чому причини таких змін?
- Екстра-ліга висунула пропозицію змінити схему проведення Кубку України. Виникла така ідея в контексті того, що цей календарний рік дуже насичений турнірами міжнародного рівня, чимало гравців будуть залучені до національних збірних. Тому було прийняте рішення, що всі етапи до Фіналу восьми будуть складатися з однієї гри, яка проходитиме на майданчику команди нижчого класу. В парі, де зійдуться суперники однієї ліги (Екстра-ліги або Першої) господар визначатиметься жеребкуванням. А вже наступний етап Кубка, або "Фінал восьми", проходитиме в одному місті.

Також обговорювалося питання: де провести кубковий турнір. З ініціативою виступив Харків, що можна задіяти їх майданчик. Проте була пропозиція, власне, від мене, що доцільніше було б провести "Фінал восьми" в Луганську, оскільки президент ЛТК планує в жовтні-листопаді відкриття нового Палацу Спорту. Тож буде цікаво не тільки позмагатися в стінах нової ігрової споруди, але й побачити її наживо.

- Повернемося до "Урагану", ми знаємо, що цього літа було проведено два тренувальні збори на Одещині та в Польщі, як пройшла підготовка до нового сезону? Як влилися в колектив новачки?
- Це питання більше до тренерів, адже вони брали безпосередню участь в підготовчому процесі і спостерігали за мікрокліматом в колективі, допомагали новим гравцям адаптуватися в головній команді, починаючи з фізичних навантажень до певної культури нашого клубу. За словами головного тренера, все добре, в колективі дружні відносини, хоча і присутня здорова конкуренція. Проте всі розуміють, що конкуренція - явище позитивне, вона йде на користь гравцю, так як змушує його працювати над собою і зростати кожного дня. Варто зазначити, що всі максимально будуть виходити на майданчик по мірі підготовки і, сподіваюся, давати результат. Тому варто прикласти максимум зусиль, набратись сил, енергії, віри в себе і в свої можливості. Шкода, що не обійшлося без травм на останніх зборах у Польщі. Андрій Сімка отримав мікротравму, у Романа Кордоби був невеликий рецидив, Шотурма також має мікротравму. Всі інші гравці гарно себе почувають і готові боротися за чемпіонство.

- Не секрет, що перед початком сезону "ураганівці" полюбляють колективно ходити в гори. Цей рік не став винятком. Але саме цей похід на гору Синяк виявився наймасовішим та об'єднав 40 чоловік, серед яких були спортсмени, тренерський склад, адміністрація та журналісти Вже традиційний похід в гори усім складом "Урагану" дав очікуванні враження та емоції?
- У зв'язку із тим, що це перше сходження, яке відбулося без мене, то, на превеликий жаль, особистих вражень я був позбавлений. Я приєднався до команди вже на базі відпочинку, де для учасників сходження підготували смачний український обід. Проте я переглядав фото, слухав враження учасників походу, бачив, що всі в гарному настрої, усі щасливі, всі задоволені. З власного досвіду знаю, що з спортсменами, футзалістами підійматися надзвичайно важко, вони стрімко і швидко рухаються вперед, доводиться наздоганяти їх. Тим не менше, усі пройшли запланований маршрут на позитиві, безумовно було колосальне фізичне навантаження, проте до 15 вересня всі відновляться та будуть у прекрасній фізичній формі.

- Якщо говорити про проекти навколо "Урагану", минулорічний шкільний турнір з футзалу "Кубок Президента НФК "Ураган" Олександра Бубена" отримав схвальні відгуки шкільних громад. Чи плануєте продовження турніру і що чекати від нього командам та вболівальникам?
- Немає сумніву, що продовження шкільного турніру буде, і ми на цьому неодноразово наголошували. Звичайно, він буде дещо відрізнятись від минулорічного варіанту і триватиме набагато довше. Попередньо плануємо розпочати шкільний футзальний турнір у жовтні, а закінчити в травні. Для нього буде розроблений відповідний календар, як і для команд Екстра-Ліги, в якому врахуємо канікули та свята, використаємо досвід попереднього турніру.

Ми вже маємо певну відпрацьовану процедуру й необхідний досвід, тому всі негативні моменти максимально будуть зняті, а все позитивне, однозначно, перенесемо в новий чемпіонат. Тим більше, що в цьому році ми святкуємо десятиріччя клубу, тому хочеться, щоб цей турнір був проведений на високому святковому рівні. Ми спілкувалися з керівником цього проекту Романом Ярим відносно схеми проведення змагань. На разі вона ще не затверджена. Але розглядаються всілякі цікаві підходи, починаючи від схем проведення американської хокейної та баскетбольної ліги і закінчуючи минулорічною схемою. Спробуємо обрати універсальну модель.

Безперечно, ми інформуватимемо всіх учасників та зацікавлених осіб стосовно початку, місця, цікавинок та новин турніру. Без сумніву, буде зберігатися призовий фонд. Хочу одразу наголосити, що він зросте у порівнянні з минулим турніром. Однозначно можу сказати, що такі змагання потрібні нашому клубу, адже там, саме у грі, ми можемо побачити талановитих хлопців і запросити до дитячо-юнацької секції. Також це хороша нагода згуртувати шкільні громади, керівництво навчальних закладів, об'єднати батьківські колективи навколо спільної ідеї, навколо футзалу.
- Раніше ви розповідали про свою мрію - створення Академії фут залу. На якому етапі втілення знаходиться ще ваша ідея?
- Сама ідея розвитку дитячо-юнацького футзалу на високому рівні передбачає професійних підхід до навчання наших футзалістів. Це в свою чергу вимагає залучення високопрофесійних фахівців, втілення певних процедур наукового та практичного характеру. Професійну школу, академію, хочеться побачити в Івано-Франківську. Аналогічний проект існує в Луганську й підкріплений серйозною матеріально-технічною базою. Взагалі Луганськ - це практично єдиний обласний центр, який кує професійні кадри. Там все проводиться послідовно, з великою любов'ю, що дає дуже хороші результати. Ми прагнемо, щоби такий проект з'явився і в західній Україні, адже тут також люблять цей вид спорту, тут є своя історія футзалу.

Все дуже просто - будь-яку справу необхідно робити професійно. Труднощі виникають тому, що основою Академії є своя матеріально-технічна база, де можна було б комфортно проводити заняття, де можна було навчати не 80 дітей, а тримати в постійному навчальному процесі до 300 вихованців. Це, в свою чергу, потребує фінансів та земельної ділянки для будівництва залу в межах Івано-Франківська. Яскравим прикладом для нас є база футзального клубу "Рекорд" з Бельсько-Бялої (Польща), де команда НФК "Ураган" регулярно проводить підготовчі збори до нового сезону. Там є і зал, і паркова зона, і басейн - все надзвичайно зручно.

На сьогоднішній день на рівні чиновників відсутнє розуміння необхідності реалізації цього проекту. Як тільки заходить питання про виділення землі, можновладці одразу розцінюють його як комерційний, хоча це неправильно. Зараз не так багато людей, які готові допомагати і вкладати фінансові ресурси в роботу з дітьми, заняття спортом, особливо на високому рівні.

Ми вже рік ведемо перемовини з різними людьми на рівні фракцій в Івано-Франківській міській раді та виконавчих органів. Нарешті, існує попередня домовленість, і зараз ми розробляємо схему, як правильно втілити ідею в життя з користю для громади. Я подіваюся, що протягом місяця ми будемо мати чітко окреслений шлях розвитку. Хочу сказати, що є відповідна земельна ділянка. Вона розташована в мікрорайоні Пасічна біля "німецького озера". Хоча вона й далеко від центру, проте позитив у тому, що знаходиться в рекреаційній зоні, поряд озеро, річка та зелені насадження. Попередньо плануємо збудувати там два відкритих майданчика, один - пісочний, а другий - зі штучним покриттям, із трибунами та хорошим освітленням. Наступним в черзі буде будівництво спортзалу, куди можна буде перевести всі дитячі групи, та який стане базовим тренувальним майданчиком для старших команд "Урагану".

А в майбутному хотілося б бачити там гуртожиток готельного типу, де мешкатимуть діти та тренери, які живуть за межами Івано-Франківська, куди приїжджатимуть різні команди з інших місць та інших держав. Хочеться, щоби все вищесказане не залишилося на рівні розмов, а з доброї руки можновладців, депутатського корпусу, людей, яким небайдуже майбутнє наших дітей, найближчим часом запропонований проект став реальністю.

- Цього року НФК "Ураган" відзначатиме своє десятиріччя. Це вагома дата для клубу і для усієї футзальної громади. Чого чекати вболівальникам?
- Ми мріємо створити справжню атмосферу святковості, подарувати кожному шанувальнику футзалу ураган позитивний емоцій. Ми хочемо донести кожному, що "Ураган" - це не лише головна команда, адже навколо працює багато людей, функціонують різні проекти, є фан-клуб, чимало прибічників футзалу. У дитячих, юнацьких секціях займаються десятки дітей, які вже сьогодні також творять історію клубу. Саме під гаслом "Ураган. Більше, ніж гра" ми проведемо цей рік.

Саме для того, аби кожен зміг проникнути ся атмосферою свята, ми створили креативну групу, яка розробляє план заходів, готує усілякі цікавинки. Вже зараз автори працюють над створенням ювілейної книжки про "Ураган", фотографи відбирають найвдаліші фото для фотовиставки. Ми плануємо запросити до нас колишніх "ураганівців" та провести матч зірок прикарпатського футзалу. Буде чимало цікавих презентацій та, безперечно, готується святкова концертна програма. Приємні сюрпризи чекають на кожного вболівальника… Нехай поки це буде маленькою таємницею.

- Вже цієї суботи стартує чемпіонат України. Що можете побажати команді й тим людям, які активно підтримують її?
- Команді бажаю, по-перше, вірити в свій талант та власні сили. Бажаю, щоби кожен гравець відчував свою необхідність та причетність до футзальної сім'ї , а також бачив свій реальний внесок у спільну справу команди. Результати можуть бути як позитивними - для закріплення віри в себе, так і негативними - для аналізу та набуття досвіду. Я з оптимізмом дивлюсь у майбутнє, адже в нас є все для прогресу - є досвідчені гравці, є молоді й енергійні спортсмени, а також талановиті легіонери, є професійні тренери. У нас є все для перемог!

Вболівальникам бажаю вірити в команду та підтримувати завжди. Бути впевненими, що керівництво клуба докладає максимум зусиль, щоби "Ураган" посідав найвищі сходинки в Чемпіонаті України та європейських футзальних першостях. Адже ми одна велика футзальна сім'я! Підтримуйте кожного, ваші щирі емоції потрібні не тільки новим гравцям, але й ветеранам, тренерам. Вірю, що разом на позитиві ми проживемо цей футзальний сезон і станемо свідками нових звершень "Урагану"!

Розмовляла Олена ЯРЕМЧУК, прес-служба НФК "Ураган".

Просмотров: 536 | Добавил: futsalukrain | Рейтинг: 0.0/0
Поиск

Календарь

>
> >
> >
> >
> >
Архив записей

Copyright MyCorp © 2024      Сделать бесплатный сайт с uCoz