Сайт об украинском мини-футболе - Национальная сборная Украины
 

МИНИ-ФУТБОЛ на УКРАИНЕ

 




Меню сайта

Категории раздела
Избранное [6]

Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Форма входа

Главная » 2011 » Январь » 10 » Олександр БУБЕН: "Є МЕТА - СТВОРЕННЯ ДИТЯЧО-ЮНАЦЬКОЇ АКАДЕМІЇ ФУТЗАЛУ"
14:54
Олександр БУБЕН: "Є МЕТА - СТВОРЕННЯ ДИТЯЧО-ЮНАЦЬКОЇ АКАДЕМІЇ ФУТЗАЛУ"
Втретє за останні чотири роки на початку січня в Івано-Франківську гратимуть "Ураган" та "Енергія". Перед завжди принциповим подвійним дербі, що стане центральним матчем 14-го туру чемпіонату, прес-служба клубу поспілкувалася з президентом НФК "Ураган" Олександром БУБЕНОМ, якому минулого тижня виповнилося 40 років...

- Насамперед, прийміть найкращі вітання з ювілеєм та Різдвяними святами. Новий 2011 рік "Ураган" зустрів на третьому місці турнірної таблиці вищої ліги. Як гадаєте, це - гарний результат, зважаючи на поставлені перед командою завдання?
- Дякую за привітання... Ми не ставили конкретне завдання, скажімо, на перше коло чемпіонату, тому більше можна говорити про плани. А плани у нас наступні: команда, безумовно, повинна потрапити до плей-офф, зайнявши після другого кола місце з першого по четверте. Зараз "Ураган" йде третім, тобто можна говорити про те, що все у нас йде згідно плану.

Основні ж плани були пов'язані саме з мобілізацією колективу. З початком сезону до складу увійшла достатня кількість новачків, котрим потрібен був час на адаптацію в команді. Мова йде про Кирила Ципуна і Сергія Чепорнюка. Трохи пізніше до "Урагану" приєдналися троє бразильських легіонерів, котрі по приїзду в Україну знаходилися в своїй не найкращій ігровій формі. Тому необхідно було побудувати тренувальний процес так, щоб ці гравці, які прибули для підсилення команди, за короткий проміжок часу вийшли на пік форми. Також можу сказати, що це нам вдалося. Ще не оптимальний, але достатній конкурентоздатний рівень набрали і Ренатіньо, і Біро Жаде, і Сержао. Були деякі юридичні казуси, оскільки процедуру запрошення легіонерів ми здійснювали вперше, але вже до кінця року нам вдалося вирішити практично всі питання.

А нещодавно ми підписали контракт ще з одним гравцем, універсалом з великим потенціалом. 22-річний Микита Тменов ще донедавна був капітаном луганського ЛТК, і з його присутністю ми пов'язуємо майбутнє команди. Тому, маючи такий склад, колектив "Урагану" з оптимізмом дивиться в 2011 рік.


- Вже втретє розпочинати новий футзальний рік в Івано-Франківську буде традиційно принципове "енергетичне дербі". Пригадується, три роки тому прямо перед матчем Ви отримали футболку "зелено-білих" в подарунок на свій день народження. Що два Вас значать два слова "Енергія Львів"?
- Звісно, пам'ятаю той матч. Ця футболка зайняла почесне місце у колекції моїх спортивних трофеїв. Щодо цих слів, то раніше вони для мене означали "колеги по бізнесу" і "непримиренні суперники на майданчику". Зараз це вже три слова. Що вони будуть означати, дізнаємося незабаром...

- Чутки про ймовірне об'єднання двох футзальних клубів зі Львова ходили вже давно, але офіційно про це стало відомо тільки 4 січня. З "Енергією-Таймом" "Урагану" доведеться зустрітися двічі - 11 січня в чемпіонаті і наприкінці місяця в півфіналі Кубка України. Ваше бачення цих матчів і, взагалі, думки щодо об'єднання львівських команд в єдину...
- Дуже прикро, що чемпіон України і діючий володар національного Кубку припиняє своє існування в розпалі ігрового сезону, недогравши й половини матчів чемпіонату. Така неоднозначна подія потребує особливої уваги Асоціації міні-футболу України, аби надалі якимось чином зобов'язувати команди фінансово гарантувати свою присутність протягом всього сезону. А якщо ж говорити про саму "Енергію", то, звичайно, львів'яни використали цей момент на власну користь з метою підсилення свого складу. Безумовно, об'єднана команда, підсилена вісьмома гравцями "Тайму", буде сильніша за попередню "Енергію", яка розпочинала перше коло чемпіонату.


Однак це в жожному разі не означатиме, що "Енергія-Тайм" буде сильнішою за ті клуби, які посідають перші позиції в турнірній таблиці. Тим більше, сильнішою за "Ураган". Тому 11 січня ми побачимо, в якому бойовому стані ці дві команди підійдуть до західноукраїнського дербі. Ми будемо максимально готуватися до цієї гри, а далі все вирішуватимуть чимало факторів - емоції, сконцентрованість, професіоналізм, зіграність, удача і, звичайно, підтримка вболівальників. Ми розраховуємо на позитивний результат. А дивлячись на наше завдання виграти Кубок України, з "Енергію" все одно довелось би зустрітися. І не так важливо, на якому етапі це відбудеться. Вийшло так, як краще для нас. І я в цьому не сумніваюся!

- "Фінал чотирьох" Кубка України пройде 29-30 січня у Запоріжжі. Хоча раніше повідомлялося, що вирішальні матчі пройдуть на майданчику одного з півфіналістів. Чи розглядався варіант проведення матчів "Фіналу чотирьох" в Івано-Франківську?
- Так, ми були готові приймати "Фінал чотирьох". Я мав розмову з президентом Асоціації міні-футболу України, але рішення було прийняте набагато раніше, ніж надійшла пропозиція з Івано-Франківська. Тому я вважаю, нічого страшного в тому немає, що півфінали та фінальний матч пройдуть саме на нейтральному майданчику - у Запоріжжі. Адже у футзальній Україні це місто досить відоме та займає вагому позицію, оскільки багато відомих гравців є вихідцями саме із Запоріжжя або ж свого часу виступали за місцеві команди. Єдине побажання, щоб організатори провели "Фінал чотирьох" на досить високому рівні, на якому, скажімо, могли б його влаштувати в Івано-Франківську.


- Наприкінці року по завершенні звітно-виборчої конференції Івано-Франківської обласної федерації футболу Ви та віце-президент НФК "Ураган" Василь Костюк отримали почесні відзнаки від Федерації футболу України...
- Я дійсно був приємно здивований, що отримав медаль "За заслуги", а Василь Васильович - почесну грамоту від ФФУ. Ці нагороди я розцінюю як подяку нашому клубові, який вже протягом восьми років культивує і розвиває футзал в Івано-Франківську та області, починаючи від команди, яка успішно представляє наш регіон у Вищій лізі, і закінчуючи досить потужним чемпіонатом області.

- Чого очікуєте від Нового 2011 року?
- Завдань багато. По завершенні цього сезону, безумовно, будемо формувати новий боєздатний колектив. Розпочнеться робота на трансферному ринку, будуть запрошуватися молоді провідні гравці з інших клубів. Якщо говорити про інфраструктуру, то вже зараз ми докладаємо максимум зусиль для того, щоб у 2012 році до 350-річчя Івано-Франківська у нашому місті був збудований Палац ігрових видів спорту. Де можна було б комфортно приймати команди різних рівнів, а зал був здатний вмістити від 3 до 5 тисяч вболівальників. Це все цілком реально, тим більше програма готова і схвалена Кабміном, тож буде здійснюватися державне фінансування такого проекту.


Окрім цього ми працюємо над розбудовою саме клубу, якому наразі не вистачає тренувального залу. Я думаю, що цього року ми розроблятимемо проект такого залу, будемо шукати місце його побудови, оскільки на сьогоднішній день манеж Коледжу фізичного виховання не дозволяє проводити повноцінний тренувальний процес усіх груп, які займаються в "Урагані". А тим більше, що з 2011 року буде створено команду, яка гратиме в Першій лізі, адже це необхідна ланка повноцінного професійного клубу.

Ще є мета, яка щороку набирає більш-менш реальних обрисів - це створення на базі нашої дитячо-юнацької школи Академії футзалу, де б займалися талановиті хлопчаки з усієї західної та центральної України. Тут можна було б їх виховувати і готувати майбутню зміну для головної команди "Урагану" і національної збірної, а чому б ні. Аналогічним шляхом розвивається клуб у Луганську. Честь і хвала президенту ЛТК і місцевій владі! Щось подібне ми хотіли б створити у нас - на Прикарпатті.


- Сьогодні в дитячо-юнацькій спортивній школі "Ураган" займаються діти, починаючи з п'ятирічного віку. Без сумніву, Ви стежите за розвитком дитячого футзалу, за прогресом підростаючого покоління. Чи справджують ваші надії та сподівання юні "ураганівці"?
- По-перше, позитивним є той факт, що ми займаємося підготовкою своїх вихованців. Цей процес проходить на досить високому професійному рівні. Багато наших тренерів - у минулому класні гравці, вміють працювати з дітьми, вчити їх, але, на жаль, вони ще не мають спеціалізованої освіти, яка б розширила їх можливості в цій справі. А щодо результатів, то так виходить, що кожна група має талановитих дітей. Яскравим прикладом є перший вихованець ДЮСШ "Ураган" Петро Шотурма, який зараз вважається найталановитішим із молодих футзалістів України. Свідченням того, що виховно-тренувальний процес спортивної школи побудований правильно є чисельні нагороди за перемоги на чемпіонатах і кубках України. Працює наймолодша група, де займаються дітки з п'яти років, і яка на сьогодні користується найбільшим попитом серед батьків.


Іноді трапляється так, коли я відвідую матчі наших молодших "ураганівців", то ловлю себе на думці, що мені навіть цікавіше спостерігати за грою молодих футзалістів, ніж за деякими іграми Вищої ліги. Звісно, якщо говорити про повноцінний клуб та академічність цієї справи, то 80 дітей, які зараз займаються, - це дуже мало. Необхідно ставити за мету, щоб займалось 200-300 дітей. Але знову ж хочу наголосити на тому, що розвивати цей напрямок на плечах одного-двох спонсорів - нереально. Тому саме тут у нагоді стане допомога і міської, й обласної влади, які повинні підтримувати дитячо-юнацький спорт.

Ми розпочали новий рік і вже направили певні листи міському голові, голові облдержадміністрації про фінансову, організаційну та іншу підтримку саме розвитку клубу - від дитячо-юнацької спортивної школи і до команди майстрів. Наразі ми працюємо над тим, щоб залучити представників місцевої влади до шанувальників, прибічників Народного футбольного клубу "Ураган".

Розмовляла Олена ЯРЕМЧУК, прес-служба НФК "Ураган".
Просмотров: 720 | Добавил: futsalukrain | Рейтинг: 0.0/0
Поиск

Календарь

>
> >
> >
> >
> >
Архив записей

Copyright MyCorp © 2024      Сделать бесплатный сайт с uCoz