Сайт об украинском мини-футболе - Национальная сборная Украины
 

МИНИ-ФУТБОЛ на УКРАИНЕ

 




Меню сайта

Категории раздела
Избранное [6]

Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Форма входа

Главная » 2011 » Июль » 4 » О.Стефанків про створення Екстраліги
18:14
О.Стефанків про створення Екстраліги
Президент «Енергії-Тайм» Олександр СТЕФАНКІВ про створення Екстраліги та підготовку до нового сезону
Нещодавно у Києві представниками восьми футзальних клубів були підписані установчі документи Екстраліги – це аналог футбольної Премєр-ліги, яка отримала таку назву, щоб не бути співзвучною з футболом або ж з баскетболом (Суперліга). Серед підписантів – сім представників вищої ліги («Ураган», «Енергія-Тайм», «Локомотив», «Єнакієвець», «Кардинал-Рівне», «Моноліт», «ЛТК»), а також команда «Титан-Зоря» (Покровське), яка має наміри в наступному сезоні грати у вищій лізі. Про створення Екстраліги, підготовку до наступного сезону, майбутніх новачків «СПОРТИВЦІ» розповів президент «Енергії-Тайму» Олександр Стефанків.

Оптимальна кількість – 16

– Та кількість команд, яка зараз висловила готовність виступів в Екстралізі достатня? Яка, на Ваш погляд, оптимальна кількість команд в майбутньому повинна грати в Екстралізі?
– Думаю, що ті команди, які на сьогодні підтверджують свою участь у Екстралізі достатньо для того, щоб провести повноцінний чемпіонат. Сподіваюся, що 30 числа ми повинні це затвердити і запускати Екстралігу. Звісно, що кажучи про оптимальний повноцінний чемпіонат – це хоча б 16 команд. Але на це потрібен час і до цього потрібно з часом прийти. На першому етапі тих вісім команд, якщо будуть разом та спільно йти до того, що ми хочемо досягти вважаю достатнім. На даному етапі я гадаю, що ця менша кількість команд – це шлях до розвитку цієї Екстраліги.

– Що отримають клуби від участі в Екстралізі?
– Сенс Екстраліги в тому, щоб фут зал був на екранах та приваблював рекламодавців і спонсорів. Це обов’язково і є однією із причин створення такої Екстраліги, коли ми будемо думати про розвиток чемпіонату і популяризацію футзалу реально, а не на словах.

– Хто був ініціатором створення Екстраліги і як на її створення відреагував Геннадій Лисенчук?
– Ця ідея виникла давно. Про створення такого потужного чемпіонату ми вже говоримо давно та, на жаль, єдиної думки щодо того, про що запитуєте, не було. В даному випадку президент «Кардиналу-Рівне» Володимир Валявка пішов до кінця і все зробив для того, щоб на сьогодні ми вийшли на реальний результат, реальний проект. У цьому треба віддати йому належне, що він повірив у те, що ми це можемо зробити. Однак, все–таки не треба передчасно випереджати події. Нам треба підписати, зареєструвати договір з Асоціацією, згідно з яким повноваження по проведенні чемпіонату будуть передані Екстралізі. У випадку, якщо цього не буде зроблено, то зрозуміло, що Екстраліга тоді не буде мати права на життя. Звичайно, що Лисенчук теж дозрів до того, що чемпіонат деградує і потрібно зробити «тряску». Тому на сьогоднішній день перепон з його боку немає. Я сподіваюся, що цей договір буде підписаний і Екстраліга вже наступний чемпіонат буде проводити самостійно.

До Тригубця нема за питань

– Відійдімо від теми Екстраліги. «Енергія-Тайм» з 11-14 серпня виступатиме на турнірі в Чехії. На цей турнір стоїть конкретне завдання виграти ці змагання, а чи просто награвати склад у рамках підготовки до сезону?
– Турнір у Чехії «Балтікфлора» – це питання відкрите поки що. Адже є пропозиції не тільки з Чехії, а й з Польщі (турнір у Бяльсько-Бяло). Звісно, що бажання тренера вже запустити і зіграти низку контрольних матчів в серпневий період. Рішення кінцеве ще не прийняте. Звісно, що і як на будь-якому турнірі завдання тренера награти четвірки. Результат – не головне, а головне, щоб була сильна боєздатна команда, яка боротиметься за чемпіонство.

– Чому не були продовжені контракти з багаторічним гравцем «Енергії» (9 сезонів!) Андрієм Федюком, а також з одним із лідерів минулорічного сезону, гравцем збірної України Михайлом Романовим?
– Андрій Федюк справді вже давно в команді. Однак у даному випадку я вважаю, що це справа тренера вибирати гравців, які підходять під його тактику. Контракт у Андрія закінчився. А далі Гончаренко не бачив його у команді, тому тиснути на тренера, щоб Федюк залишався я вважаю неправильним підходом. У даному випадку таке бачення тренера і це вже запитання швидше треба йому адресувати. У випадку з Михайлом Романовим – це той самий випадок, коли тренер і гравець не знаходять спільної мови, і висновок робиться, як правило, на користь тренера, якщо тренеру довіряють і майбутнє пов’язують із ним.

– В команді знову гратиме Сергій Тригубець…
– Сергія Тригубця ми знаємо не перший день, не перший рік. Він повертається в команду і вкотре повинен довести Станіславові Гончаренко, що він гравець основи і гравець, який може допомогти у досягненні свого результату. Звичайно, що він сам знає про свої проблеми – це гра в захисті. Тому його завдання ці недоліки усунути і дійти до того, щоб стати гравцем основи. А чисто по людських якостях, по відношенню до справи, то до Тригубця питань ніколи не було і я думаю, що цим черговим шансом він повинен скористатися.

Бразильців не буде

– Окрім Тригубця, поки що в команді нових гравців не видно. Чи планується підсилення команди. Чи будете запрошувати бразильців, як це зробив минулого сезону івано-франківський «Ураган»?
– Звичайно, що підсилення команди повинно бути. Повинна бути «свіжа кров», яка заставить інших гравців основи не заспокоюватися у своєму розвитку. Швидше за все це будуть не бразильці, а гравці європейського рівня, які більш адаптовані до європейського стилю футзалу. Хоча прізвища ще зарано називати. Це питання залишається ще відкритим. Ми розуміємо, що не так легко залучити в український чемпіонат достатньо сильного гравця хорошого європейського рівня.

– На скільки я зрозумів, це можуть бути легіонери з Росії?
– Йдеться про гравців зі Східної Європи – Сербія, Хорватія, можливо, Росія. Питання відкрите. Зараз це поки що у проектах, але до кінцевого результату ще далеко.

– На наступний сезон вже завдання ставили перед командою?
– Тут і думати не треба. Безсумнівно, що завдання – це повернення чемпіонства, боротьба тільки за перше місце. Це розуміють і гравці, що іншого завдання перед командою бути не може.

Мстислав КОЦЬКИЙ–БОБЯК, газета Спортивка
Просмотров: 563 | Добавил: futsalukrain | Рейтинг: 0.0/0
Поиск

Календарь

>
> >
> >
> >
> >
Архив записей

Copyright MyCorp © 2024      Сделать бесплатный сайт с uCoz