Сайт об украинском мини-футболе - Национальная сборная Украины
 

МИНИ-ФУТБОЛ на УКРАИНЕ

 




Меню сайта

Категории раздела
Избранное [6]

Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Форма входа

Главная » 2010 » Июль » 25 » Михайло Романов: «У Лівії було класно і страшно»
23:00
Михайло Романов: «У Лівії було класно і страшно»
Гравець львівської «Енергії» та збірної України Михайло Романов нещодавно повернувся із Лівії, де у складі збірної світу провів два виставкові матчі проти місцевої збірної. Якщо у першому матчі було зафіксовано бойову нічию – 5:5, то у другому поєдинку клас та майстерність команди World Stars далася взнаки – 6:3. Один із шести голів у ворота лівійської збірної провів єдиний представник України. Повернувшись на батьківщину, вражень у Михайла було хоч відбавляй. А тут ще й 27-ий рік народження. Саме з привітань футболіста розпочалася наша розмова.

«Незрозумілі речі малювали на листку паперу»

-Михайле, прийми найщиріші вітання. Великих перемог тобі не тільки у спорті, а й у житті. Як відсвяткував день народження?
-Дякую за привітання. День народження святкував у теплому колі сім’ї. Враження якнайкращі.

-Перейдемо одразу до найцікавішого. Запрошення до команди World Stars стало для тебе несподіванкою?
-Звичайно. Радий, що туди поїхав. Для мене це була велика і приємна несподіванка. Вдячний Богові за те, що дав мені таку можливість.

-Поділися враженнями від побаченого…
-Усі п’ять днів був дуже позитивний настрій. Сказати, що я задоволений поїздкою на 100 відсотків буде надто м’ягко. Коли ми приїхали, в аеропорту нас зустріли дуже привітно. Було дуже багато журналістів, які нас зустрічали та висвітлювали цю подію. У літаку з Рима летів з двома воротарями Жоао Бенедіто та Балашем Зонтаном, а також з журналістом сайту futsalplanet.com. З останнім спілкувалися по-англійськи. Хоч мову знаю далеко не ідеально, однак розуміли один одного. Незрозумілі речі малювали на листку паперу. Додому я таких привіз три. Зокрема, аби усе правильно пояснити, мені на листку прийшлося малювати про наш чемпіонат, першу та другу лігу.

-Що робив після прильоту до Лівії?
-Протягом дня долетіли усі учаснику матчу. Спочатку у нас було зібрання, де кожен представлявся й говорив про себе. Розказували за свій клуб, за збірну. Згодом приїхав на тренування і був приємно здивований. Тренерами у нас були наставник збірної Бразилії та Румунії. Останній сам за національністю іспанець. Я завжди хотів потренуватися з бразильцями, іспанцями. Було цікаво. Від спілкування з ними отримував велике задоволення. Загалом, старався взнати щось нове, щось навчитися. Туди я не їхав показувати свої ігрові здібності, комусь щось доводити.

«Шуша був перекладачем»

-Як знаходили спільну мову?
-Бразилець Шуша пограв трохи у російському чемпіонаті, тому з ним порозумітися було найпростіше. Через нього питався у тренерів про різні тактики. Про це взнав більше. Переконався, що тактика «Енергії» є правильною. Ми на вірній дорозі, потрібно тільки це вдосконалювати.

-Шуша був перекладачем?
-Можна і так сказати (сміється…). У нашій команді спілкувалися арабською, іспанською, португальською. На інший план можна віднести англійську та російську мови. Попри це проблем зі спілкуванням майже не виникало. Мене всі розуміли.

-Які враження після гри в одній команді з бразильцями?
-У бразильців інший менталітет. Вони виходять на майданчик перемагати. Про це їм не потрібно говорити. Та й тренер наш був дуже впевнений, що ми не програємо. Навіть якщо й щось не виходило, ніхто не кричав. Загалом, атмосфера в команді панувала чудова. Перед другим матчем сиділи в роздягальні півтора години, адже чекали дуже поважного гостя. Гравці багато жартували один з одного. Зокрема, хорват Фране Деспотовіч взяв листок паперу, поклав на землю і сказав: я стаю на один бік листка, а хто стане на інший, мене бачити не буде. Звичайно, посперечатися було з ким. Він взяв той листок, просунув під двері у душовій та вимкнув світло… Утім, воротар Жоао Бенедіто побачив Деспотовіча через зеркало. Хорват визнав свою поразку… Словом, було дуже багато жартів та позитивних моментів.

-На якому рівні була організація матчів?
-На дуже високому. Коли їхали на перший матч автобусом, окрім поліцейського супроводження, до нас приєдналася ціла група байкерів. Вони нас оточили і супроводжували до самого залу. У залі глядачів також було дуже багато.

«Привіз хороший досвід та настрій»

-Що скажеш про збірну Лівії?
-У минулому році вони виграли чемпіонат Африки. Знаю, що там виділили 4 мільйони доларів на розвиток виду спорту та підготовку своєї збірної до чемпіонату світу. Тренери у них іспанці, а сама збірна є хорошою. У них непоганий підбір гравців. Особисто я думав, що ця команда буде трішки слабшою.

-У другому матчі ти забив гол…
-З іранцем пішли у пресинг, забрали м’яч і ми реалізували вихід 2 в 1.

-Лівію встиг оглянути?
Коли виходиш на вулицю і бачиш, що всі жінки у чорному одязі, робиться страшно. Тим паче, коли одягом закрите обличчя… У Лівії ми всюди ходили усією командою: на екскурсію, по магазинах

-Привіз сувеніри?
-Ні, нічого не купував, чомусь не хотілося. Найбільше тішуся, що привіз хороший досвід і багато позитивного настрою.

-Перед від’їздом, контактами з гравцями не забули обмінятися?
-Звичайно. Коли приїхав додому і переглянув електронну пошту, було 22 (!) непрочитаних листи. Писали майже усі гравці команди і тренер. Останній написав, що від роботи з командою отримав велике задоволення. Додав, що ми дійсно зірки і люди, які чудово знають свою справу. Було дуже приємно.

ИСТОЧНИК: http://www.energia.lviv.ua/News.aspx?newsId=1542
Просмотров: 923 | Добавил: futsalukrain | Рейтинг: 0.0/0
Поиск

Календарь

>
> >
> >
> >
> >
Архив записей

Copyright MyCorp © 2024      Сделать бесплатный сайт с uCoz