Сайт об украинском мини-футболе - Национальная сборная Украины
 

МИНИ-ФУТБОЛ на УКРАИНЕ

 




Меню сайта

Категории раздела
Избранное [6]

Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Форма входа

Главная » 2013 » Май » 10 » Максим ПАВЛЮК: "БУДЕМО НАМАГАТИСЯ ПОВТОРИТИ ЧЕМПІОНСЬКУ ГРУ"
23:21
Максим ПАВЛЮК: "БУДЕМО НАМАГАТИСЯ ПОВТОРИТИ ЧЕМПІОНСЬКУ ГРУ"
Коли Максим Павлюк робив перші кроки у дорослому футзалі, його партнери вже були відомі всій країні. У 20-річному віці він вперше став призером чемпіонату України, а згодом завоював і національний кубок. З нинішнім наставником "Урагану" Сергієм Гупаленком Максим пліч-о-пліч грав у попередніх декількох клубах, зокрема у Росії та Молдові.

Обидва гравці перебралися до Івано-Франківська влітку 2007-го, поповнивши лави своєрідної запорізької діаспори клубу. Перед тим обоє провели сезон у ЛТК, немало насоливши прикарпатцям. Згадаймо хоча б гол Павлюка у кубковому двобої, який залишив "Ураган" за бортом змагань...

Здавалося, кар'єра Максима Павлюка в "Урагані" завершилася після "золотого" для команди сезону 2010-11 рр. Та коли посеред наступного чемпіонату через справжню епідемію травм тренери заходидися латати кадрові діри, досвідчений гравець повернувся й досі захищає кольори команди. Напередодні домашнього матчу з рівненським "Кардиналом" 34-річний футзаліст відповів на запитання клубної прес-служби.



- У чвертьфіналі Кубку України "Ураган" поступився майбутньому володарю трофею - львівській "Енергії". Як гадаєш - чому? Адже 2 тижні перед цим впевнено переміг принципового суперника у чемпіонаті 7:2...
- Складно сказати, в чому саме причина цієї поразки. Ми вже з тренерами розбирали той матч. Психологічно команда була налаштована на перемогу, адже Кубок України - той трофей, який кожному дуже хочеться завоювати. Думаю, що рахунок у Львові 7:2, як і кубкова поразка 1:4 були не зовсім по грі. Звичайно, ми не були гірші за "Енергію", просто ті помилки, які ми допустили на початку матчу, далися взнаки в подальшому. "Енергетики", маючи запас в декілька м'ячів, сіли в глибоку оборону й ловили нас на контратаках.

По-перше, "Енергія" - дуже сильна команда, у складі якої достатньо гравців пограли на чемпіонатах світу та Європи. По-друге, прихід нового тренера позначився як на їхньому настрої, так і на тактиці гри. Це, безумовно, вплинуло на результат матчу.

- Раніше незручним суперником для "Урагану" в Кубку України була луганська ЛТК. Зараз втретє поспіль на шляху до фіналу стає "Енергія"...
- "Енергія" - не те, щоб незручний суперник, це - дійсно сильна команда. Ми вже з хлопцями жартували з цього приводу. Напевно, такий у нас чемпіонський графік. Два роки тому ми програли "Енергії" в півфіналі Кубку України, а натомість у плей-офф завоювали чемпіонство. Сподіваємось, що так буде і цього разу. Тоді кубкова невдача швиденько забудеться.

Думаю, що хороша команда і відрізняється від звичайної тим, що після програшу вона рухається далі. Не можна зациклюватись на поразці. Потрібно швиденько розбирати гру, працювати над помилками й прямувати до наступних перемог.



- Хтось з цих команд - або ЛТК, або "Енергія" - вже незабаром стане суперником "Урагану" у півфіналі плей-офф. У регулярному чемпіонаті статистика на нашу користь - по три перемоги при одній поразці з кожною командою. З ким би хотілось зустрітись у півфінальній серії?
- Нам немає значення, з ким спочатку доведеться грати. Якщо ми хочемо завоювати чемпіонство, то грати доведеться з усіма. Ми не обираємо собі суперника, а будемо готові дати бій будь-якій команді Екстра-Ліги - і вдома, і на виїзді.

- Які враження загалом залишив регулярний чемпіонат? Чи хтось з суперників тебе здивував?
- Здивували декілька команд. ЛТК вийшла на новий рівень, також "Кардинал" показав себе дуже сильним і непоступливим суперником. Гадаю, Сергій Піддубний проводить серйозну роботу в команді, адже другу частину чемпіонату рівненці явно додали.



- Незважаючи на те, що в Екстра-лізі лише 7 команд, боротьба за плей-офф тривала до останніх турів...
- Так, турнірна боротьба за місце у "четвірці" була напруженою і цікавою. Однак всього 7 команд для Екстра-Ліги - надзвичайно мало. Я думаю, що це вже мінімальна планка, нижче якої вже не можна опускатися. Кожного року чекаємо і сподіваємось на нові команди...

- Як гадаєш: що краще для визначення чемпіона - регулярний чемпіонат чи серія плей-офф?
- Звичайно, що система плей-офф набагато цікавіша. Ми граємо для глядачів, в першу чергу. А глядачі полюбляють плей-офф. В регулярному чемпіонаті можна стати достроковим чемпіоном за 10 ігор до кінця. Не думаю, що це приваблює вболівальників. Цікаво, коли інтрига зберігається до самого кінця. Адже навіть зайнявши четверте місце, можна, тим не менш, вибороти у підсумку "золото".



- Пригадуючи чемпіонський плей-офф 2010/11 років, зараз "Ураган" знову буде запускати бороди?
- Ми поки не думали про це. Тодішня історія з бородами була імпровізованою, але спеціально щось придумувати не варто. Можливо, цьогорічною "фішкою" буде щось інше. Побачимо...

- І традиційно на завершення розмови - твої побажання усім вболівальникам "Урагану"...
- Користуючись нагодою, хочу вибачитися від усієї команди за поразку в Кубку України. Останніми матчами ми привчили глядачів до красивої гри та перемог, тому вдвічі шкода підводити очікування вболівальників "Урагану".



Однак ми обіцяємо з усіх сил битися в півфіналі та будемо намагатися повторити нашу чемпіонську гру. Можливо, це звучить банально, але "коли ми єдині - ми непереможні". З підтримкою наших відданих вболівальників ми знайдемо сили, щоб гідно провести серію плей-офф та знову завоювати "золоті" нагороди.

Олег ЛАНЯК, Дарія ТИЖБІРЯК, прес-служба НФК "Ураган".
Просмотров: 483 | Добавил: futsalukrain | Рейтинг: 0.0/0
Поиск

Календарь

>
> >
> >
> >
> >
Архив записей

Copyright MyCorp © 2024      Сделать бесплатный сайт с uCoz