Сайт об украинском мини-футболе - Национальная сборная Украины
 

МИНИ-ФУТБОЛ на УКРАИНЕ

 




Меню сайта

Категории раздела
Избранное [6]

Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Форма входа

Главная » 2011 » Февраль » 18 » Максим Павленко: “Футзал повинен вийти на телеекрани”
10:50
Максим Павленко: “Футзал повинен вийти на телеекрани”
В останньому матчі чемпіонату України "Енергія-Тайм” розгромила харківський "Моноліт” – 5:0. Один із голів у ворота харків’ян забив Максим Павленко, який до цього довго не міг відзначитися.

-Була зручна позиція, - коментує забитий гол Максим Павленко. - Таких голів я забивав чималенько, тому відзначитись було не складно. Дуже задоволений з того, що зумів перервати чорну смугу – багато матчів без забитих голів. Сподіваюся, що надалі будуть забиті голи, перемоги, які будуть радувати наших вболівальників.

--Після перемоги в Кубку України до календарного матчу чемпіонату було важко готуватися?
--Ні, навпаки було легше. Відчули психологічну впевненість. Психологія переможців у нас значно зросла. Тому не було різниці між тим, чи ми граємо на Кубок, чи на чемпіонат. Очки завжди потрібні. Тим паче, завдання, яке стоїть перед нами посісти у чемпіонаті перше місце ніхто з нас не знімав. Будемо намагатися виграти всі матчі в регулярному чемпіонаті, які залишилися, аби мати перевагу перед плей-оф.

--Останнім часом з футзальної карти зникло багато команд…
--Вважаю, що без підтримки Федерації футболу України найближчим часом розвитку в футзалі не буде. На жаль, останнім часом такої підтрики у нас немає. Такої, як мають в Росії, Іспанії. Насамперед це підтримка Федерації великого футболу, бо футзал – це асоційований вид спорту у складі Федерації футболу України. Немає титульних спонсорів. Немає зацікавленості від серйозних бізнесменів, таких, які є у великому футболі. Тому немає навіть виходу на ті ж телеканали. Дякуємо львівським газетам та львівському телебаченню за те, що висвітлюють події у футзалі, чого немає в інших містах України. А тому вважаю, що у цьому питанні все йде від Федерації футболу України.

--Яким чином можна залучити спонсорську підтримку у футзал?
--По-перше, футзал повинен вийти на телеекрани, щоб якомога більше людей дивилися цю гру. Багато людей грають у футзал, але дуже мало хто дивиться, як можуть грати в Україні та показувати видовищну гру. Насамперед більше треба рекламувати наш вид спорту.

--У футзал ти прийшов з великого футболу. Розкажи про відмінності?
--В принципі людям, які прийшли з великого футболу важко відразу – інший м’яч, інша специфіка тренувань, змагального ритму. На це потрібен час.

--Порівнюючи з футболом, аби грати у футзал потрібно бути атлетом, чи все-таки більш технічним гравцем?
--Багато з футзалістів грають у футзалі, бо у когось дійсно атлетична статура не така, як у гравців великого футболу. Тому за рахунок техніки, за рахунок бачення гри, за рахунок інтелекту і грають у футзал. Певною мірою у нас теж повинен бути атлетизм, але він не на першому місці. У футзалі треба блискавично приймати рішення, бо гра змінюється за долі секунди.

--Окресли коло конкурентів теперішньої "Енергії-Тайму” у боротьбі за золото чемпіонату України?
--Не здивуюсь, якщо у плей-оф будуть якісь несподіванки. Однак вважаю, що окрім "Енергії-Тайму” ще три команди "Локомотив”, "Ураган” та "Єнакієвець” будуть конкурувати за золото. Вважаю, що хтось із цього квартету стане чемпіоном України. Дуже хотілося, щоб золоті нагороди залишилися у Львові. Ми зробимо все для цього потрібне, щоб так воно і було.

--Ти тривалий час виступаєш за львівські команди. Бажання залишитись постійно жити у Львові виникало?
--Так виникало, бо Львів подобається як місто. Тут дуже привітні люди. В принципі все подобається. Тому не виключаю, що після завершення своїх виступів у футзалі ми із сім’єю залишимось у Львові.

--Які улюблені місця у Львові?
--Завжди, коли є вільний час вирушаємо кудись на екскурсію, бо майже всі місця знаємо у Львові. Але приходячи до них знову і знову відкриваю для себе завжди щось нове. Вважаю, що навіть окремі львів’яни не знають своє місто до кінця, адже воно є трішки таємничим.

Мстислав Коцький-Бобяк
ИСТОЧНИК: http://www.energia.lviv.ua/News.aspx?newsId=1858
Просмотров: 680 | Добавил: futsalukrain | Рейтинг: 0.0/0
Поиск

Календарь

>
> >
> >
> >
> >
Архив записей

Copyright MyCorp © 2024      Сделать бесплатный сайт с uCoz