Сайт об украинском мини-футболе - Национальная сборная Украины
 

МИНИ-ФУТБОЛ на УКРАИНЕ

 




Меню сайта

Категории раздела
Избранное [6]

Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Форма входа

Главная » 2012 » Январь » 26 » Кузь: «У Баку бувати не доводилось»
01:42
Кузь: «У Баку бувати не доводилось»
равець луганського ЛТК Тарас Кузь розповів про дебют у збірній, вояж у Азербайджан і луганський ЛТК.Тарас Кузь свій 25-ий день народження, який він святкував 18 січня запам’ятає на завжди. Саме у цей час він виступав у складі збірної України на турнірі в Азербайджані. Це був дебютний виступ Тараса у складі збірної України.

 

Не шкодую за Хорватією

 

– Нещодавно ти вперше одягнув футболку збірної України…

– Для мене це велика честь. Хоча розумію, що в майбутньому треба ще більше працювати над собою, аби отримати ще виклики у збірну.

 

– Які враження від турніру в Азербайджані?

– Організація на найвищому рівні, умови хороші. Та й команди солідні. Сильний Азербайджан, цікаві Узбекистан і Туреччина, яка потрапила на чемпіонат Європи.

 

– А час, щоб подивитися країну, був?

– З’їздили у центр Баку, погуляли його вулицями. Столиця Азербайджану мені сподобалася. Загалом поїздка видалася цікавою. У Баку до цього мені ніколи не доводилося бувати.

 

– Чи засмутився, що не потрапив до заявки на чемпіонат світу в Хорватію?

– Відверто кажучи, я взагалі не очікував на виклик у збірну… А з того, що не потрапив до хорватської заявки, надто не засмутився, бо розумію, що їдуть найсильніші. Можливо, у майбутньому мене ще запросять у збірну…

 

– Ти попрацював під керівництвом Геннадія Лисенчука у збірній. А яка він людина у роботі?

– Від роботи з ним у мене найкращі враження. Лисенчук є хорошим психологом, який вміє добре налаштувати гравців на гру, підібравши при цьому потрібні слова.

 

Потрапити у вищу лігу дуже важко


– Перейдімо до чемпіонату України. Що трапилося у грі з рівненським «Кардиналом»? Адже «ЛТК» перемагав за ходом зустрічі 4:2?

– У рівненському залі дуже важко грати. Та ще й так трапилося, що нам бракувало порозуміння на майданчику. Адже перед цим я, наприклад, кілька днів не тренувався з командою. Нас надломило, мабуть, те, що впродовж хвилини ми пропустили два м’ячі. Особисто я провів невдалий матч. Можливо, на це вплинула поїздка в Азербайджан…

 

– У «ЛТК» ти вже доволі тривалий період, як тобі працюється у Луганську?

– Тут створені всі умови, щоб грати у футзал та професійно зростати. Є прекрасний зал, хороший тренажерний зал. Залишається лише працювати. Єдиний мінус – велика відстань додому. Рідко трапляється нагода приїхати до Львова. А так, «ЛТК» – команда молода, перспективна, яка з часом повинна домогтися хороших результатів.

 

– У Луганську виступає багато гравців із Західної України, тренер – також уродженець Львівщини Роман Ковальчик, це допомагає?

– Звичайно, що допомагає – почуваєш себе комфортніше. Приємно, коли твої колеги з тобою, та ще й тренер зі Львова. Хоча луганські гравці – хороші люди, які також всіляко підтримують.

 

– А як ти потрапив у футзал?

– Прийшов із великого футболу. Закінчив ДЮСШ «Карпат». Після школи в «Карпати» не потрапив, тому виступав на чемпіонат Львівської області, а взимку грав у міні-футбол за Львівський інститут фізкультури (тепер ЛДУФК – прим. авт.). Тоді мене помітили і запросили в другу команди «Енергії», а потім я потрапив у «ТВД». Тоді й зрозумів, що у великому футболі потрапити у вищу лігу дуже важко, майже нереально для мене, тому й обрав міні-футбол. Спочатку було важко адаптуватися в міні-футболі, хоча зараз не шкодую.

 

У Луганську все влаштовує


– Хто є твоїм улюбленим гравцем?

– Кумирів немає, але є гравці, гра яких мені подобається. З українських – Максим Павленко та Валерій Легчанов, а з іноземних – бразилець Сержао. У них справді можна багато чого почерпнути.

 

– Яка команда для тебе є рідною?

– Львівські команди, звичайно, мені ближчі до душі, адже це рідний дім… Мабуть, «Енергія» найближча, бо провів у ній початкові роки у футзалі, було багато емоцій та переживань.

 

– Роман Ковальчик переніс стиль гри «ТВД» у «ЛТК»?

–У чомусь цей стиль схожий, присутні швидкі атаки…


– У майбутньому хотілося б повернутися до флагмана українського футзалу «Енергії»?

– Звісно, що я б хотів повернутися додому, а загадувати не можу. Та зараз у Луганську мене все влаштовує, я задоволений, що виступаю в «ЛТК».

 

Мстислав КОЦЬКИЙ-БОБ’ЯК. Газета СПОРТИВКА

Просмотров: 503 | Добавил: futsalukrain | Рейтинг: 0.0/0
Поиск

Календарь

>
> >
> >
> >
> >
Архив записей

Copyright MyCorp © 2024      Сделать бесплатный сайт с uCoz