Сайт об украинском мини-футболе - Национальная сборная Украины
 

МИНИ-ФУТБОЛ на УКРАИНЕ

 




Меню сайта

Категории раздела
Избранное [6]

Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Форма входа

Главная » 2009 » Сентябрь » 9 » Ковальчик: Не дуже хочу очолювати збірну Польщі
00:43
Ковальчик: Не дуже хочу очолювати збірну Польщі

Наставник львівського ТВД, помічник головного тренера національної збірної України з футзалу Роман Ковальчик невдовзі може змінити місце праці. Асоціація міні-футболу Польщі розглядає галичанина як кандидата на посаду наставника головної команди цієї країни. Про запрошення поляків Р. Ковальчик розповів turnir.com.ua.

Пане Романе, чому саме вас розглядають як кандидата на посаду наставника збірної Польщі?
Узимку, готуючись до відбору на чемпіонат Європи, збірна України проводила товариські матчі з поляками. Мабуть, тоді потрапив у поле зоре функціонерів польської Асоціації. Потім мені зателефонували, запропонували подати документи й долучитися до боротьби за місце головного тренера збірної поляків. Я подав документи, вже пройшов співбесіду, під час якої розповів про своє бачення розвитку польської команди, кроки, які необхідно здійснити, щоб потрапити на чемпіонат Європи 2012 року. А це головне завдання, яке поставлять перед головним тренером збірної Польщі. На цьому етапі залишилося двоє претендентів. Окрім мене, фахівець із Чехії.

Наскільки ви зацікавлені в успішному завершенні перемовин?
Щиро кажучи, неохоче думаю про перспективу очолити збірну Польщі. Працюю в тренерському штабі збірної України. Ми здобули путівку на цьогорічний чемпіонат Європи. Подолали перехідний період у збірній, тепер у “синьо-жовтій” команді грають 25-27 річні футзалісти, а це для нашого виду спорту найоптимальніший вік. Маємо хороші шанси вибороти нагороди чемпіонату Європи. Тому мені не хотілося б залишати цю роботу в такий період. Уже був на чемпіонаті світу зі збірною, однак тоді лише починав свою роботу зі “синьо-жовтими”. Тепер, коли є реальний шанс потрапити в призери першості Старого світу, не хочеться відходити вбік, щось круто змінювати у своєму житті. Врешті-решт, я – українець і хочу трудитися на благо своєї батьківщини.

А якщо поляки дадуть вам змогу попрацювати в нашій збірній до завершення чемпіонату Європи, для вас це буде додатковим аргументом на користь нової роботи?
Ми навіть не обговорювали такий варіант. У стратегії, яку я підготував, ідеться про те, що у вересні потрібно розпочати роботу, а на початку січня мати сформований кістяк збірної Польщі.

Коли поляки ухвалять рішення стосовно тренера своєї збірної?
Рішення ухвалять із дня на день. Ще не погодив усі пункти своєї можливої співпраці з Асоціацією міні-футболу Польщі. Побачимо...

Якщо збірна України здобуде нагороди на чемпіонаті Європи, ви зможете сміливіше диктувати полякам умови?
Якщо чесно, не впевнений, що хочу диктувати свої умови. Вони звернулися з пропозицію представити свій погляд на розвиток польської збірної – я це зробив. А перспектива переїздити в Польщу, мене особливо не надихає. Не полюбляю кочове життя, більше до вподоби бути вдома.

Наскільки відрізняється рівень польського й українського футзалу?
В Україні рівень на порядок вищий, аніж у Польщі. Ми поступаємося російському футзалу рівно настільки, наскільки польський поступається нашому. Хоча в деяких моментах вони нас випереджають. Маю на увазі організаційні, вміння рекламувати свій футзал.

ИСТОЧНИК: http://turnir.com.ua/futzal/08092009-kovalcik_ne_duze_hocu_ocoluvati_zbirnu_po

Просмотров: 871 | Добавил: futsalukrain | Рейтинг: 0.0/0
Поиск

Календарь

>
> >
> >
> >
> >
Архив записей

Copyright MyCorp © 2024      Сделать бесплатный сайт с uCoz