Сайт об украинском мини-футболе - Национальная сборная Украины
 

МИНИ-ФУТБОЛ на УКРАИНЕ

 




Меню сайта

Категории раздела
Избранное [6]

Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Форма входа

Главная » 2013 » Апрель » 18 » Косенко: Вчити «енергетиків» грати у футбол не потрібно
12:03
Косенко: Вчити «енергетиків» грати у футбол не потрібно
Перше на посаді головного тренера «Енергії» інтерв’ю Олександра Косенка.

- Олександр Петрович, довго міркували над пропозицією очолити «Енергію»?

- Та ні, не вагався. Хочу працювати на найвищому рівні, тому одразу погодився.

- До завершення чемпіонату залишилося обмаль часу, «Енергія» в турнірній таблиці на третьому місці, а завдання у команди максимальні. Не турбує, що часу на впровадження якихось кардинальних змін у вас не має?

- Звісно, турбує. Але в «Енергії» дуже досвідчені та майстерні гравці. Вони уже не раз ставали чемпіонами країни. Вчити грати у футбол їх не потрібно. Як на мене, в механізмі «Енергії» просто щось вийшло із ладу. Потрібно знайти поломку і відремонтувати.

- І які у вас варіанти стосовно того, що саме могло вийти із ладу?

- Давайте зараз про це не будемо говорити. Спершу приїду до Львова, розберуся, тоді обговоримо цю тему.

- Чому ви безпосередньо до роботи приступите лише у травні?

- У мене в Дніпропетровську є ще справи, не можу кинути свою роботу. Зараз треную три команди. Не можу їх покинути напризволяще. Звільнюся у травні, тоді і приїду до Львова.

- Розкажіть, будь-ласка, про свій тренерський досвід?

- Упродовж чотирьох років треную команду «Вибор» - учасника усіх чемпіонатів України по пляжному футболу. У 2010 році ми були чемпіонами країни (до речі, «Вибор» - є єдиним переможцем національного турніру не з київською пропискою). Буває, на місцевому рівні звертаються команди із проханням допомогти. Намагаюся, нікому не відмовляти.

- Що можете сказати про поточний сезон у фут зальній Екстра-лізі? Чим він відрізняється від попередніх?

- Цей чемпіонат особливо не відрізняється від попередніх. За нагороди і далі ведуть боротьбу «Енергія», «Локомотив» та «Ураган». Додала луганська команда ЛТК. У спорті завжди так – хтось успішно грає в одному сезоні, хтось в іншому. У цьому сезоні усе вирішиться в плей-офф. Зараз можна сказати, що не має команди, яка є на голову сильнішою за інші. В іграх на виліт усе вирішуватиме настрій, майстерність та бажання. Але в плей-офф потрібно ще потрапити.

- Кого можна вважати головним конкурентом «Енергії»?

- Списувати з рахунків нікого не можна. Стати чемпіоном може навіть команда, яка в регулярному чемпіонаті фінішувала четвертою. Таких прикладів є багато. Хтось може ледве потрапити в плей-офф. А потім, вмотивовані своїм успіхом, футзалісти додають в грі і перемагають. Тому когось виділяти не варто.

- Олександр Петрович, наступне питання стосується не лише «Енергії». Упродовж останніх років в українського футзалу помітний прогрес?

- В будь-якому випадку наш футзал прогресує. Можливо, не такими темпами, якби хотілося. Але все одно наш футзал не стоїть на місці. Чому? Тому що з’являються нові гравці, команди додають у грі. Безперечно, хотілося б більш динамічного розвитку, тіснішої взаємодії із Європою – на рівні Асоціації, збірної, клубів. Зараз ми відокремлено розвиваємося від інших країн. Переконаний, у нас є ресурс, завдяки якому ми здатні більш динамічно прогресувати.

- Коли ви ще виступали за національну збірну, «синьо-жовті» були призерами чемпіонатів Європи. А зараз українці навіть не змогли із першого місця у не найсильнішій групі кваліфікуватися на першість Старого світу. Це конкуренти стали сильнішими чи проблема в нашій команді?

- Ми теж свого часу не відразу стали срібними призерами чемпіонату Європи. Багато років у нас був кістяк збірної, до якого додавалися 2-3 людини. Гравці набували досвіду, стали одним цілим монолітним колективом і завдяки цьому добилися успіху. Крім того, мені здається, нам було простіше у психологічному плані. Адже не було попередніх поколінь, які чогось вагомого досягали. Тому ми спокійно, крок за кроком йшли до мети. А зараз постійно перед кожним відбірковим турніром починаються нагнітання, постійно ставляють у приклад попередників, які чого добивалися, а теперішні футзалісти, мовляв, не можуть. На гравців це тисне, особливо на молодь. Відчув це у таборі збірної. Молоді футзалісти хвилюються через відчуття відповідальності за результат.

ИСТОЧНИК: http://www.energia.lviv.ua/news/intervju/819-kosenko-vchyty-energetykiv-graty-futbol-ne-potribno.html

Просмотров: 576 | Добавил: futsalukrain | Рейтинг: 0.0/0
Поиск

Календарь

>
> >
> >
> >
> >
Архив записей

Copyright MyCorp © 2024      Сделать бесплатный сайт с uCoz