Сайт об украинском мини-футболе - Национальная сборная Украины
 

МИНИ-ФУТБОЛ на УКРАИНЕ

 




Меню сайта

Категории раздела
Избранное [6]

Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Форма входа

Главная » 2012 » Февраль » 17 » Кому потрібен такий Кубок?
00:36
Кому потрібен такий Кубок?
то цікавиться українським міні-футболом та володіє усіма останніми новинами, мабуть, не радіє. Події, які відбуваються у цьому виді спорту, відверто не тішать.

Якщо кілька днів лютого ми намагалися забути усю вітчизняну біль нашого міні-футболу, живучи сподіваннями успішного виступу нашої збірної на чемпіонаті Європи у Хорватії, то тепер треба «переїхати» з Хорватії в Україну і подивитися на проблеми насушні. Їх не те, що не бракує, а з кожним днем додається все більше і більше.

Мабуть, ще не усім відомо, що харківський «Моноліт» знявся зі змагань Кубка України і не дограє чемпіонат під егідої Екстра-ліги. Перший чемпіонат під егідою Екстра-ліги мали зіграти у вісім команд, а їх залишилося тільки шість. І нема гарантій, що ці шість команд дограють чемпіонат.Утім, окремо хотілося б поговорити про ще одні змагання – Кубок України. Тут запитань хоч відбавляй, причому вони різного змісту. Почнемо з кількості команд. Перший раунд кубкових змагань не міг зібрати 16 команд, відповідно, він не міг називатися стадією 1/16 фіналу. На старт турніру вийшло 14 колективів. Далі під час турніру МФК «Одеса», «Львівхолод» та «Моноліт» відмовилися від участі. Відповідно, харківський «Локомотив» та «Епіцентр-К3» без боротьби потрапили до чвертьфіналу . А пригадуєте, куди минулого року без боротьби зі стадії чвертьфіналу потрапив рівненський «Кардинал»? Через певні причини своє існування припинили львівський «Тайм» - суперник рівнян на стадії чвертьфіналу - та донецький «Шахтар» - суперник рівнян у півфіналі. Якщо «Тайм» припинив своє існування здебільшого через фінансові причини, то керівники «Шахтаря» гучно заявили, що команда прининяє своє існування через бездіяльність АМФУ.

Тоді у Запоріжжі (хоча в регламенті змагань на початку було вказано, що фінал чотирьох має пройти на майданчику одного з учасників) «фінал чотирьох» перетворився на «фінал трьох». Трьом командам та їхнім вболівальникам із Західної України довелося їхати аж в Запоріжжя.

Ніхто наразі не знає який зараз регламент турніру і де пройде «фінал чотирьох», якщо він, звісно, взагалі буде. А, можливо, кубок України розіграють за іншою схемою і знову хтось зніметься зі змагань?

Якщо «фінал чотирьох» цього року таки буде, то уже відомо, що Івано-Франківськ подав свою заявку на те, аби приймати міні-турнір. Велика ймовірність, що завершальний етап Кубка пройде на домашній арені «Урагана», а, можливо, АМФУ, як і минулого року, організує завершальні матчі Кубка на «нейтральній території» з метою популяризації міні-футболу в країні?

В 1/8 фіналу теперішнього Кубка України зіграли шість з восьми пар. Цікаво, що деякі пари склали любительські та першолігові колективи, а одну пару – представники Екстра-ліги - «ЛТК» та «Кардинал». Невже не краще представників Екстра-ліги, яких є відверто мало, зважаючи на усі вищеперечислені проблеми, звести, скажімо, у чвертьфіналі?

Інше питання – це дати матчів. Зокрема, поєдинки 1/8 фіналу між «Енергією» та «Меркурієм», а також між «Ураганом» та «Шанс-Авто», як і всі інші, запланували на 11-12 лютого. Звісно, що керівництво львівської та франківської команди звернулося із проханням перенести ці матчі на пізніші дати. Причина очевидна – представники цих команд грали за збірну України у Хорватії на чемпіонаті Європи. В разі успішного чвертьфіналу усі збірники були б задіяні у Хорватії аж до 11 лютого. Інше питання, що ми програли хорватам і завчасно повернулися додому. Невже в АМФУ про це не подумали?

Іронічну посмішку викликає також те, що матчі-відповіді 1/8 фіналу повинні пройти 24-25 березня. У цей час, як відомо, наша збірна зіграє з румунами перший матч плей-оф до чемпіонату світу. Черговий «прокол» від АМФУ? Кому потрібен такий Кубок і така організація змагань?

Джерело: http://vgolos.com.ua

Просмотров: 514 | Добавил: futsalukrain | Рейтинг: 0.0/0
Поиск

Календарь

>
> >
> >
> >
> >
Архив записей

Copyright MyCorp © 2024      Сделать бесплатный сайт с uCoz