Сайт об украинском мини-футболе - Национальная сборная Украины
 

МИНИ-ФУТБОЛ на УКРАИНЕ

 




Меню сайта

Категории раздела
Избранное [6]

Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Форма входа

Главная » 2012 » Октябрь » 1 » Кирило ЦИПУН: "НАМ НЕОБХІДНО НАДАЛІ ЗІБРАТИСЯ І ПЕРЕМАГАТИ"
20:17
Кирило ЦИПУН: "НАМ НЕОБХІДНО НАДАЛІ ЗІБРАТИСЯ І ПЕРЕМАГАТИ"
Початок нового сезону для "Урагану" аж ніяк не назвеш вдалим - дві поразки у двох стартових матчах і, як наслідок, останнє місце у турнірній таблиці. Цікаво, у першій домашній грі з ЛТК (2:6), незважаючи на шість пропущених м'ячів, кращим у складі івано-франківської команди визнали... голкіпера Кирила Ципуна. Кандидат до національної збірної у розмові з прес-службою клубу поділився своїми враженнями про перші поєдинки чемпіонату Екстра-ліги.

- Сезон тільки-но розпочався, адже зіграно лише три тури. Для когось старт видався більш вдалим, ніж для нас, проте це не означає, що ми здамося після двох поразок. Щодо гри з ЛТК, ми добре знали суперника. Це доволі молода та сильна команда, яка робить ставку на швидкість і контратаки. Тому, аналізуючи попередні ігри з цією командою, ми розуміли, що першими пропускати нам ні в якому разі не можна. Адже отримавши перевагу, луганчани починають грати від оборони, після чого реалізувати атаки надзвичайно важко.

На жаль, ми пропустили першими, проте навіть у другому таймі був шанс переломити хід гри у наш бік, але ми ним не скористалися. А третій і четветий м'ячі стали складним випробуванням у психологічному плані, що позначилося на бойовому дусі наших гравців.

Щодо звання кращого гравця, то я вважаю, що мені пощастило гарно зіграти у деяких епізодах, але ніщо немає значення, якщо у підсумку гри ми маємо негативний результат. Кого б не визнали кращим у певній грі, якщо цей титул не приносить перемоги всій команді, він є марним та невиправданим.

- Друга гра з харківським "Локомотивом", на відміну від домашньої з ЛТК, видалась непростою, але підсумковий рахунок також невтішний. Які, на твою думку, причини цієї "сухої" поразки?
- В Харкові гра склалася краще, ніж з ЛТК, адже, не дивлячись на негативний результат, прогрес "Урагану" після домашньої гри був очевидний. На мою думку, матч з "Локомотивом" ми програли за рахунок малих помилок і недопрацьовок. Та особливим моментом, що вплинув на хід всієї гри був другий гол в наші ворота, який мені не вдалося відбити. Воротар не має права пропускати такі голи, тому мені надзвичайно прикро. Варто зазначити, що саме після забитого другого м'яча гра повністю розладилася.

- 10 пропущених голів і лише 2 забитих - це останнє місце у турнірній таблиці. Ти пропустив 6 мячів. Який з цих голів - найбільш прикрий? Чи міг виручити?
- У нас оновлений склад, багато нових хлопців прийшло, і нам потрібен час для того, щоб зігратися. Звичайно, шкода за всі пропущені мною голи, проте найбільш прикрий - це вищезазначений другий гол в Харкові. Кондратюк бив штрафний з 15 метрів, пробивав він низом і не на силу,тому з моєї сторони вийшов курйоз, адже іншим словом я це назвати не можу. Цей гол надламав нас психологічно, адже при рахунку 1:0 ми непогано грали в обороні.

- Минулого сезону "Ураган" пропустив найбільше серед усіх команд Екстра-ліги, але з негативною різницею таки фінішував третім...
- Пропущені м'ячі - це лише цифри і скільки би ти не попустив, якщо забити більше, то ти виграв. Тому нам необхідно надалі зібратися і перемагати. Я думаю, що ситуація "Урагану" ще не критична. Зіграно лише дві гри і прогнозувати щось доволі рано.

- Кажуть, що воротар - це півкоманди. Своєю впевненою грою він може надихнути польових гравців...
- Я повністю погоджуюсь з цими словами, адже це так і є в футзалі. З власного досвіду знаю - якщо ти переконливо граєш, то це надає впевненості й команді. Коли суперник довго не може забити, у нього починається певний психологічний дискомфорт, який може бути вдало використаний. Тому, якщо у голкіпера йде гра, хлопці на майданчику це відчувають, їм легше як оборонятися, так і атакувати.

- З огляду на те, що після регулярного чемпіонату цьогоріч знову буде плей-офф, чи можеш спрогнозувати - які команди поведуть боротьбу за місця на п'єдесталі?
- Оскільки в Екстра-Лізі не так багато команд, тому всі вони грають на приблизно однаковому рівні. Рідко коли можна побачити велику перевагу однієї команди над іншою. Тому, напевно, у всіх клубів стоїть завдання потрапити до плей-офф і боротися далі за фінал. Очікується надзвичайно серйозна боротьба за місце у четвірці найкращих, адже шанс є у кожної команди. Мені здається, що судити про підсумкову четвірку можна згідно минулорічних виступів. Перш за все, це призери минулого року - "Енергія", "Локомотив" і "Ураган", а також, гадаю, "Єнакієвець" зі своїм бразильським підкріпленням.
- У чемпіонаті зіграно лише три тури. Попереду - довга турнірна дистанція. Які перспективи "Урагану" у цьому сезоні?
- Перспективи у команди "Ураган" хороші. Ми однозначно будемо боротися за потрапляння в четвірку, адже підсумкове місце у турнірній таблиці ще ні про що не говорить. Можна посісти четверте місце, проте стати чемпіоном. Або ж навпаки - завершити регулярний чемпіонат лідером, а в підсумку - фінішувати лише четвертим.

- Як гадаєш, чого або кого не вистачає зараз івано-франківській команді?
- Основний ворог "Урагану" - час. У нас зараз оновлений склад, тому багато часу йде на оптимальне поєднання ігрових четвірок, а це не найлегший процес. Варто зазначити, що майже у всіх інших командах вже сталий та зіграний склад. Можливо, нам потрібно трошки більше часу, ніж ми того очікували, аби сповна відчути свою гру. Проте, я бачу деякі якісні зміни самого "Урагану", наразі команда омолодилася і стала більш швидшою.
- Незабаром розпочнеться фінальна частина Чемпіонату Світу у Таїланді. Які шанси у Кирила Ципуна потрапити до складу збірної України?
- Шанс є завжди, я потрапив у попередній список заявлених гравців на мундіаль. До початку Чемпіонату Світу ще достатньо часу, тому потрібно максимально викладатися на майданчику. Наразі, своє завдання вбачаю у тому, щоб якомога більше допомогти своїй команді піднятися в турнірній таблиці. Адже тут все взаємопов'язано: якщо ми будемо набирати очки, тренерський склад буде помічати наш прогрес, тоді шанс потрапити в збірну для мене та інших хлопців значно збільшиться.

- Через місяць "Ураган" святкуватиме свій 10-річний ювілей. Планується "Матч зірок", які у різні роки грали в Івано-Франківську. З ким найбільше знову хотів би зустрітися на майданчику?
- В "Урагані" за всю історію його існування було багато хороших гравців з іменем. Я в команді лише третій рік, тому знаю не багатьох з них. Звичайно, особливо хочеться зустрітися з багатьма гравцями того чемпіонського складу, з яким "Ураган" вперше в історії завоював "золото". Також, не погано було б побачитися з моїми колегами по цеху - голкіперами Олегом Іжаковським і Владиславом Корнєєвим.
- Традиційно на завершення розмови - твої побажання справжнім вболівальникам "Урагану"...
- Основне побажання - вірити в команду. Адже коли ситуація складається не найприємнішим чином, підтримка особливо важлива для нас. Це життя і бувають усілякі випадки, а без поразок не буває перемог. Головне, щоб невдачі не підкошували віру вболівальників, адже будуть вірити вони - будемо і ми радувати їх перемогами.

Розмовляла Дарина ТИЖБІРЯК, прес-служба НФК "Ураган".

Просмотров: 448 | Добавил: futsalukrain | Рейтинг: 0.0/0
Поиск

Календарь
«  Октябрь 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

>
> >
> >
> >
> >
Архив записей

Copyright MyCorp © 2024      Сделать бесплатный сайт с uCoz