Сайт об украинском мини-футболе - Национальная сборная Украины
 

МИНИ-ФУТБОЛ на УКРАИНЕ

 




Меню сайта

Категории раздела
Избранное [6]

Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Форма входа

Главная » 2012 » Декабрь » 19 » Юрій Сорочик: "АМФУ та Екстра-лігу потрібно об`єднувати"
22:15
Юрій Сорочик: "АМФУ та Екстра-лігу потрібно об`єднувати"
В.О. Президента АМФУ Сорочик Ю.Ю. про підсумки Ради та майбутнє вітчизняного футзалу

 

Юрій Юрійович, дозвольте привітати Вас з новою посадою! Але все ж таки, чому на нараді не було Геннадія Лисенчука?

Дякую за привітання. Можливо це співчуття, тому що бути виконувачем обов`язків президента Асоціації міні-футболу України не просто, тому що на мені більше обов`язків, ніж прав. Це зрозуміло, тому що я, як юрист, поважаю закон і розумію, що тільки коли ти повноцінно займаєш посаду, тоді ти можеш приймати рішення, це переважне право голови. До речі, сьогодні, коли обирали дату звітно-виборчої конференції, члени ради пропонували мені застосовувати право вето. Голоси розділилися 50 на 50. Але я вважаю, що найкраща форма демократії – це голосування. Ми обговорили все та повернулися до голосування, і визначились завдяки відкритому голосуванню (прим.авт.), тому що коли вирішує одна людина – це вже крайня міра. В житті я не боюсь приймати рішення і відповідати за них, але в роботі стараюсь приймати рішення колегіально. Я хочу змінити ту тактику, яка склалася роками, коли рішення приймалися не колегіально. Дехто її критикує, десь це справедливо, десь не зовсім. Нажаль, ніхто не висвітлює поточну роботу асоціації, але ж життя не зупинилося. Геннадій Анатолійович написав заяву, але він, як президент, мав право передати повноваження. Він їх передавав їх ще влітку, так сталось що саме мені. Так дійсно, я відповідаю за те що відбуватиметься у футзалі, як мінімум до весни. Але не слід вважати, що я, обіймаючи цю посаду, буду займатися критикою попередників чи ще когось, це лише показало би мою слабість. Мені, як виконувачу обов`язків, треба думати, як не зупинити той локомотив, який на ходу, а він іде. Я глибоко переконаний, що асоціація не розвалена, але є застій, добрячий застій. І його треба зрушувати!

 

Можете сказати, якими саме методами ви збираєтесь його зрушувати?

Адміністративними методами, без них ніяк. Знаєте, в мене склалося враження, що поки все добре, всі працюють. Але знаєте, як буває в кожній родині, наприклад. Бувають і хороші, і погані сторони. В даному випадку так сталося і в Асоціації. Люди працювали, отримували заробітну платню, не скажу що вона була висока, але їх влаштовувала. А влаштовувала, тому що вони мали обслуговувати матчі, як арбітр або інспектор, делегат, і не думали про те, як скарбничку поповнювати. Я розумію, що асоціація – це громадська організація, це не бізнес-проект, тут не можна заробляти гроші, тут потрібно вкладати, залучати. Ми маємо вже 20-річну історію. Я не бачу, що є капіталовкладення, не треба чекати що ті чи інші клуби будуть проплачувати, я це говорив ще раніше. Я – регіональній віце-президент, я прив`язаний до регіону, я цим горджуся. Не мені судити, але, як результат, я можу показати на західний регіон – повноцінна друга ліга. 10 років вона проводиться, але нажаль немає куди далі рухатись. Коли я прийшов, ми трохи активізували Київ, східні регіони. Південь, нажаль, в цьому році не бере участь, але ми обов`язково це змінимо, буде команда і з цього регіону. Коли закінчились гроші, клуби Екстра-ліги просто перестали платити – їм це набридло. Я був прихильником Екстра-ліги, або, точніше кажучи, я був прихильником об`єднання професійних футзальних клубів. Я не кажу за назву, її придумав не я. Коли вона утворилась, можливо, не було контакту з керівництвом Асоціації, були деякі розбіжності.

 

Чому на сьогоднішній раді не було представників Екстра-ліги?

Насправді, це, насамперед, технічна неузгодженість. Давайте говорити об`єктивно, екстра-ліга – це засновники, це не 40 клубів, це лише 7 клубів. І вона тут представлена п`ятьма клубами. Але сьогодні було три. Це говорить про те, що Екстра-ліга не є основою. Є призначений менеджер, якій організовує роботу та виконує завдання, які ставлять президенти клубів, які, до речі, були тут. Ми напряму з ними спілкувались, і це питання було знято. Але сьогодні окремо вирішувалось питання, чи може Екстра-ліга делегувати своїх делегатів на звітно-виборчу конференцію. Тут все чітко. Є статут редакції 2003-го року зі змінами в 2004-му, і ми згідно нього діємо. Екстра-ліга сьогодні не є колективним членом Асоціації міні-футболу, вода є просто членом Асоціації, більших підтверджень не потрібно. Технічно визнаю, якщо б сидів би Степан тут, це нічого б не поміняло. Ми не йшли на конфронтацію, ми шукаємо порозуміння. І дійсно, коли виникають спірні питання, їх треба вирішувати з президентами клубів. Коли не стало грошей, люди почали тікати з корабля, віце-президенти, голови комітетів, якщо грошей на платять. І коли Геннадій Анатолійович у розпачі звернувся, що йому треба готувати збірну, конфлікт з Екстра-лігою, грошей немає, з Федерацією нема порозуміння – як у цій ситуації юридично допомогти Асоціації? Тоді я включився. Так, можливо, жорсткими методами. Я чітко випрацював все по букві закону. Я домігся того, щоб Екстра-ліга розрахувалась по боргах, які були. І далі, зціпивши зуби, ми домовилися про фінансування, яке було закладено, тільки не конкретно від клубів. Ми підписали договір. Але я сказав, я не піду на конфлікт, тому що той великий апарат Екстра-ліги не є серйозним. Я думаю їх треба об`єднувати, я маю на увазі апарати Екстра-ліги і Асоціації. Об`єднати, зробити робочий орган. Тому що ми прийняли, узгодили регламент, а після цього все. Вся рутинна робота лежить фактично на нас – призначення арбітрів, інспекторів, делегатів. Але це – питання недалекого майбутнього, зараз потрібно вирішувати поточні кадрові питання. Я заявив, що не треба ніяких 12 чоловік, я переконаний що 5-6 чоловік в асоціації буде достатньо, але вони будуть завантажені. Давайте ми зробимо зарплату вищу, вищу ненабагато, але люди будуть рити землю і пахати. Я приблизно знаю примітки, кого можна запросити. Це нові люди, це молоді люди, але ви ж розумієте, що є і супротив, коли щось укоренилося роками, його важно викорчовувати. Революція це добре, але треба знати що після революції може бути. Тому, на мою думку, зміна має відбутись. Неважливо, чи мені довірять очолювати, чи це буде хтось інший – має бути зміна! Все не стоїть на місці, все міняється навіть зараз. В мене є ідеї, але приймаються вони колегіально. Тому що зараз, як ми робили колись, не діє, як кажуть, «згадала бабка, як дівкою була».

Питання стосовно тренера збірної. Хто та коли очолить національну збірну?

Думаю, на початку січня ви отримаєте відповідь. Сьогодні ми оголосили, що 24 числа я збираю тренерів ведучих футзальних клубів та спеціалістів. Буде створена тренерська рада, і на початку січня ми остаточно визначимось.

 

Але вже є кандидати?

Обов`язково. Я все озвучу, але коли вислухаю думки тренерів. Хочу поздоровити нашу молодіжну збірну, дякую клубам, які підготували цих гравців до національної збірної. Я, в свою чергу, забезпечив поїздку, настрій, стимул. Вони перевершили мої сподівання, я розраховував не на перемогу, а на хорошу гру. Ще раз дякую президентам, тренерам, які підготували гравців до збірної.

 

Ігор Калмиков, sportinform.com.ua

Просмотров: 461 | Добавил: futsalukrain | Рейтинг: 0.0/0
Поиск

Календарь

>
> >
> >
> >
> >
Архив записей

Copyright MyCorp © 2024      Сделать бесплатный сайт с uCoz