Сайт об украинском мини-футболе - Национальная сборная Украины
 

МИНИ-ФУТБОЛ на УКРАИНЕ

 




Меню сайта

Категории раздела
Избранное [6]

Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Форма входа

Главная » 2012 » Май » 7 » Іван Гончар про майбутнє
10:24
Іван Гончар про майбутнє
давалося, що битви на міні-футбольних майданчиках країни вже позаду. А виявляється – лише попереду. Саме зараз вирішується майбутнє української «Екстра-ліги» – найвищого дивізіону країни з футзалу. Міні-футбольну «вищу лігу» можуть реорганізувати, завдяки чому Хмельниччина може вперше в своїй історії отримати місце в «Екстра-лізі». Принаймні, такий висновок можна зробити із засідання, яке відбулося в столиці, в якому взяли участь керівники футзальних клубів України. Про що там говорили та, яких змін незабаром можуть очікувати шанувальники «маленького футболу», «Газета Поділля» запитала в президента хмельницького футзального клубу «Спортлідер+» Івана Гончара.

- Іване Ярославовичу, зараз багато кажуть про те, що формат нинішньої «Екстра-ліги» буде змінений. Що мається на увазі?

- Була створена робоча група, яка повинна розробити новий регламент. Фактично, на нас очікують нові змагання. Скоріше за все, що «Екстра-лігу» та першу лігу об’єднають. Ну, а друга ліга носитиме статус першого дивізіону.

- «Спортлідер+», якщо відбудуться зміни, де гратиме?

- Скоріше за все, ми виступатимемо в «Екстра-лізі». Ймовірно, що найвищий дивізіон поділять на дві групи – Захід та Схід, в яких гратимуть по 8 команд. За одним із робочих варіантів, по дві команди з кожної групи виходять до півфіналу. Ну, а вже після 1/2фіналу, переможці розігруватимуть між собою чемпіонське звання, а ті клуби, що поступилися, гратимуть за «бронзу». Був ще варіант, щоб, до прикладу, команда з західної України їхали на схід і там проводила одразу декілька матчів та навпаки. Тобто, такий собі змішані тури. Але такий варіант доволі важкий для команд. Перш за все, не всі зможуть відшукати фінанси на дальні переїзди. Хоча для професійного підвищення такий варіант був би ідеальним. Тому робоча група, яка створена в Асоціації міні-футболу України, має опрацювати всі варіанти, тоді можна буде більш предметно вести розмову.

– Вже обговорювали умови, за яких команди залишатимуть найвищу лігу, і, навпаки, як можна буде потрапити з першого дивізіону до «Екстра-ліги»?

- Можливо, що з першої ліги підвищуватимуться в класі дві команди, які здобудуть золоті та срібні нагороди чемпіонату. А з «Екстра-ліги» вилітатимуть клуби, які фінішують на останній та передостанній сходинці. Але це все поки що попередні розмови. Як все відбуватиметься, дізнаємося, коли буде новий регламент змагань.

– Якщо ваша команда виступатиме в найпрестижнішому вітчизняному дивізіоні, то, мабуть, необхідно шукати нових гравців, які могли б підсилити гру?

- Якраз цим і займаємося. Нині тривають перемовини з шістьма футзалістами з інших клубів. Якщо ми не підсилимося, то не бачу сенсу грати в «Екстра-лізі». Розумію, що тим складом, яким «Спортлідер+» провів дебютний сезон у першій лізі, наш клуб не зможе на щось претендувати в «Екстра-лізі», в якій суперники значно сильніші. Тому необхідно шукати кваліфікованих гравців, інакше вилетимо назад до першої ліги.

– Хто тренуватиме «Спортлідер+»?

- Посада головного тренера залишається за Іваном Стасюком. Це молодий амбітний тренер, який ще покаже весь свій потенціал, і я вірю в те, що йому під силу створити сильний клуб. Натомість, чи відбудуться зміни на тренерському містку «Спортлідера-2», поки що не визначилися.

– В якому ж залі гратиме команда у новому сезоні? Адже у Хмельницькому немає пристойних майданчиків для футзалу…

- Важко зараз дати чітку відповідь на це запитання. Можливо, знову гратимемо в спорткомплексі Хмельницького національного університету. Втім, проситимемо дати нам в оренду зал у спорткомплексі управління МВС.

- А, яке майбутнє у «Спортлідера-2»?

- Команда існуватиме – запевняю. У нас же зараз частина гравців із першої команди можуть, так би мовити, залишитися без роботу. А тому вони гратимуть за дублерів. Плануємо заявити «Спортлідер-2» у першу лігу. Сподіваємося й на те, що за новим регламентом дозволять робити спільну заявку на дві команди. Тоді зможемо маневрувати складами та залучати до ігор «Спотрлідера+» гравців зі «Спортлідера-2» та навпаки.

«Газета Поділля», №18 від 3 травня 2012 року
Просмотров: 592 | Добавил: futsalukrain | Рейтинг: 0.0/0
Поиск

Календарь

>
> >
> >
> >
> >
Архив записей

Copyright MyCorp © 2024      Сделать бесплатный сайт с uCoz