Сайт об украинском мини-футболе - Национальная сборная Украины
 

МИНИ-ФУТБОЛ на УКРАИНЕ

 




Меню сайта

Категории раздела
Избранное [6]

Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Форма входа

Главная » 2012 » Октябрь » 27 » Ілля Овечкін: "У англійського футзалу - велике майбутнє!"
11:03
Ілля Овечкін: "У англійського футзалу - велике майбутнє!"
Співвласник, один з директорів і капітан "Манчестер Футзал Клаб" Ілля Овечкін розповів в ексклюзивному інтерв'ю для footcom.ru про свій клуб, програмах популяризації англійського футзалу, важливості масового розвитку гри, про головного ворога міні-футболу на "Туманному Альбіоні", про спільні проектах з "великим" "Манчестер Сіті" і своє "колишньому" клубі - "Юнайтед оф Манчестер".

- Ілля, Ви стояли біля витоків заснування футзального (міні-футбольного) клубу в Манчестері. Як все починалося?

Manchester Futsal Club з'явився в 2006 році, коли розвиток футзалу в Англії тільки набирав обертів. Більшість англійців навіть не знали про існування такого виду спорту. Ідея про створення клубу прийшла, коли я побачив можливість просування та популяризації футзалу в Англії і, звичайно ж, в Манчестері. Я запропонував цей проект своєму партнерy, і ми створили «Манчестер Міні-футбольний клуб».

Зараз клубу вже 6 років, популяризація футзалу в Англії йде повним ходом, клубом пророблена чимала робота. Вдалося впровадити кілька проектів, наприклад, «Футзал - в школи, коледжі і університет Манчестера». Крім того, працюємо над організацією міні-футбольних майстер-класів та семінарів.

- Британський футзал поки ще не настільки відомий в Європі, як законодавець футзальної моди - збірної Англії жодного разу не вдалося подолати відбірковий бар'єр до Євро. Але, можливо, все може змінитися вже в найближчому майбутньому?

На даний момент, звичайно ж, англійський футзал не так розвинений, як в європейських і південноамериканських країнах, так як цей вид спорту ще дуже молодий у країні. Але Англійська футбольна асоціація докладає зусиль для того, щоб збірна Англія все-таки подолала відбірковий бар'єр в найближчому майбутньому.

- Наскільки взагалі популярний футзал на Британських островах?

Зараз ведеться інтенсивна міні-футбольна програма для впровадження в суспільні інфраструктури в цілому. Основне її завдання - це підняти популярність футзалу в Англії серед любителів футболу і фанатів. За останні два роки популярність футзалу набрала дуже великі обороти.

Національна міні-футбольна ліга стає сильнішою, що привертає увагу серйозних комерційних партнерів, що розглядають свою участь у розвитку ліги. Зростає і дитячий футзал, і це тільки додає впевненості у великому майбутньому англійського футзалу. Клуби розвиваються, і рівень гри з кожним роком підвищується.

- Яка структура Ліги?

Національна міні-футбольна Ліга розбита на три зони - Північна, Південна і Центральна. У кожній зоні по 8 команд. З кожної зони по 4 команди виходять в міні плей-офф. Міні плей-офф розбитий на 4 групи по 3 команди. Переможці груп плей-офф виходять у півфінал і потім вже в фінал. І переможцю чемпіонату дається право виступати в Кубку УЄФА з футзалу. Цей новий формат ліги був введений в чемпіонат тільки зараз.

- Який клуб - найтитулованіший?

«Helvecia» з Лондона. Команда, що виграла чемпіонат 5 разів поспіль. Більшість гравців з Бразилії та Іспанії. Зазвичай з цим клубом ми зустрічаємося в плей-офф фіналі.

- А хто є самим непримиренним суперником «Манчестера»?

У нашій зоні це Sheffield і Middlesbrough, ці дві команди завжди борються з нами за звання чемпіона.

- Чи є в місті матчі-дербі?

У місті немає. Так як ми єдина команда з Манчестера, яка виступає в Національному чемпіонаті. Але є дербі-матч з Ліверпулем.

-Гравці «Манчестер футзал» - професіонали, або суміщають футзал з роботою?

Як я вже говорив, футзал в Англії ще не досяг того рівня, щоб гравці змогли повністю присвятити себе футзалу. Тому суміщають.

- Чи багато серед членів команди іноземців?

Основу становлять, звичайно ж, англійці. Троє з яких виступають за збірну Англії з міні-футболу. У складі клубу і іноземні гравці: три з Іспанії, один із Бразилії.

- Наскільки велика роль Grassroots в місцевому міні-футболі? Як влаштовані аматорські змагання?

Роль Grassroots (розвиток масового футболу, розвиток футболу знизу) дуже важлива для стабільності самого спорту і грає велику частину в успіху і популярності футзалу в Англії.

Зараз організовується багато аматорських міні-футбольних ліг самої Англійської Футбольної Асоціацією по всій Англії під назвою The FA Futsal Fives. Так само проводиться великий дитячий турнір The FA youth futsal festival, в якому беруть участь команди від 10 до 16 років. Попадання в цей турнір проходить через невеликі дитячі ліги, які проходять у багатьох містах Англії.

Також англійська Прем'єр-Ліга влаштовує турніри з футзалу для футбольних академій клубів "Манчестер Сіті", "Евертон", "Фулхем", "Челсі", "Астон Вілла" і "Ліверпуль".

Манчестер міні-футбольний клуб теж активно працює в середовищі Grassroots.

Зараз серед наших проектів:

Програма «Міні-футбол у школи з Манчестер Сіті»

Проект «Міні - футбол в Університети ..

Організація і проведення Майстер Класів для популяризації міні-футболу. Проведені майстер-класи для гравців від 12 до 16 років з Австралії, Франції у партнерстві з їх тренерами.

Організація і проведення Міні-футбольного турніру Umbro в Манчестері.

Організація студентського турніру з міні-футболу в Іспанії в партнерстві зі Sports Vest - лідируючої туристичною компанією по студентським спортивним турам у Великобританії.

Подання Англії в міні-футбольному комерційному проекті The Tiger Street Football в Сінгапурі, спонсорами якого були телекомпанія ESPN STAR Sports і пивоварна компанія Tiger Beer.

Організація та проведення етапу Чемпіонату Європи серед команд з міні-футболу, що представляють залізничні компанії Великобританії, Німеччини, Чехії, Люксембургу та Польщі.

Ці проекти дозволили нам розробити ключові напрямки в діяльності нашого клубу і партнерських відносин із низкою установ та організацій. Ми завжди намагаємося брати участь у захоплюючих партнерських програмах і проектах для популяризації футзалу в Манчестері.

- Ваш клуб виступає в ультрасучасному спортивному комплексі «Велодром». Скільки глядачів відвідує в середньому гри «Манчестера»?

На матчах присутній від 100 до 150 чоловік. Але знову ж таки все залежить від маркетингових зусиль і ресурсів. Матчі "Manchester Futsal Club" проходять на стадіоні місткістю 3500 осіб. Він знаходиться поруч зі стадіоном "Манчестер Сіті". Грати на цій арені почали тільки в тому році.

У перспективі ми хочемо робити з наших матчів даний "futsalshow", яке із задоволенням могли б відвідати й любителі футзалу, і любителі футболу. Над цим зараз посилено працюємо і залучаємо партнерів для розвитку нашого проекту.

- Як вирішуються питання оплати оренди такого недешевого по вартості приміщення?

З оплатою оренди у нас не виникає проблем. Є допомогу з боку Манчестерською адміністрації.

- Ілля, Ви не тільки гравець футзального клубу «Манчестер», а й керівник програм розвитку дитячо-юнацького напрямки. Яка робота ведеться по популяризації футзалу в Манчестері?

На даний момент це є для нас дуже важливим кроком для розвитку клубу в і його стабільності надалі. Створення гарної дитячої міні-футбольної академії - це зараз наше головне завдання. Для нас дуже важливо, щоб гравці росли в клубі і грали в міні-футбол з юного віку під нашим наглядом і тренувалися по нашій клубній методикою.

Зараз ми проробляємо велику роботу по здійсненню цього завдання. Основним нашим проектом є впровадження міні-футболу в школи у партнерстві з «Манчестер Сіті». Це партнерство дає нам шанс розкрити футзал не тільки юним гравцям, але й усім знавцям і любителям футболу.

Один з важливих проектів - це майстер класи з міні-футболу в шкільні канікули, де у гравців є шанс потренуватися на нашому стадіоні з тренерами Манчестер Міні-футбольного клубу.

Це тільки одна з частин, де ми посилено працюємо з юними гравцями.

- Які основні проблеми дитячого футзалу?

Одна з основних проблем дитячого футзалу - це великий футбол. Всі талановиті гравці хочуть грати у футбол, а не в футзал, так як у футболі більше перспектив, особливо в Англії.

Але в останні час футзал став дуже цікавий тренерам дитячих футбольних команд, як методика розвитку самих гравців. Багато заявляють свої футбольні команди у футзальні турніри для того, щоб дати їм шанс розвинути техніку володіння м'ячем. І це дуже допомагає розвитку самого футзалу. Зараз вже з упевненістю можна сказати, що з кожним роком до футзалу в Англії ставляться з великою і наростаючим інтересом.

- Чи достатньо тренерів, місць для занять, інвентарю, екіпіровки?

Футбольних висококласних фахівців достатньо в Англії. Але хотілося б, щоб кількість тренерів з міні-футболу збільшилося, щоб цей вид спорту розвивався і викладався правильно.

- Чи потрібен Англії футзал?

В Англії дуже потрібен футзал, як масовий спорт, так і для розвитку юних гравців.

- Чи вдасться, на вашу думку, прищепити англійцям таку любов до міні, як, наприклад, в Росії, де грають десятки тисяч команд?

Я думаю, що так. Але не треба забувати - футзалу тільки 15 років в Англії, і, я думаю, що все попереду. Англія на правильному шляху.

- Яким чином Ви опинилися в Британії? Чи займалися футболом раніше в Росії?

В Англії я вже з 15 років. Навчаючись у коледжі, а потім і в університеті, я продовжував грати у футбол і проходив футбольні курси в Англійській Футбольної Асоціації. Потім отримав кваліфікацію тренера з футболу.

Освіту здобув в Manchester Metropolitan University (Бакалавр - Бізнес, Спорт і Туризм)

Кар'єра:

з 2006 - Співвласник та один із Директорів "Манчестерського Міні-Футбольного Клубу"

2009-2010 - Аналітик "Манчестер Сіті Футбольний Клуб"

2006 - 2007 - Гравець "ФК Юнайтед оф Манчестер"

2005 - 2006 - Менеджер футбольної Академії "Cavendish Football Academy"

2003 - 2005 - Гравець "Європейської Футбольної Академії", Лондон

- Цікава кар'єра, Ілля! Знаєте, в Росії «Юнайтед оф Манчестер» досить відомий, і, я б відзначив, любимо багатьма фанами британського футболу і «МЮ». Як зараз справи в клубу?

У «Юнайтед оф Манчестер» зараз відмінна позиція для росту. Клуб нарешті отримав право на будівництво свого стадіону, і грошові внески фанатів в цей проект вже зібрані. Зараз тільки залишилося побудувати стадіон. Також клуб знаходиться на лідируючих позиціях в лізі, і я сподіваюся, що вони перейдуть лігою вище в цьому році. Що прискорить плани «Юнайтед оф Манчестер» потрапити в професійну лігу.


Сергій Аляєв, sports.ru
Просмотров: 543 | Добавил: futsalukrain | Рейтинг: 0.0/0
Поиск

Календарь
«  Октябрь 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

>
> >
> >
> >
> >
Архив записей

Copyright MyCorp © 2024      Сделать бесплатный сайт с uCoz