Сайт об украинском мини-футболе - Национальная сборная Украины
 

МИНИ-ФУТБОЛ на УКРАИНЕ

 




Меню сайта

Категории раздела
Избранное [6]

Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Форма входа

Главная » 2014 » Март » 29 » Ільдар МАКАЄВ: "ПЕРЕМАГАТИ І ВИГРАВАТИ ТРОФЕЇ НІКОЛИ НЕ ВТОМЛЮЄШСЯ"
15:02
Ільдар МАКАЄВ: "ПЕРЕМАГАТИ І ВИГРАВАТИ ТРОФЕЇ НІКОЛИ НЕ ВТОМЛЮЄШСЯ"

- Порівняй, які чемпіонати були сильнішими та цікавішими - коли ти грав в "Інтеркасі" і "Таймі" чи останні кілька років в Екстра-лізі, де змагаються лише сім команд?
Ті чемпіонати важко порівняти з теперішніми, найперше тому, що рівень гравців зріс. До того ж, практикується відеозапис ігор, команди мають шанс переглянути матчі, напрацювати тактику проти суперника. А невелика кількість суперників дає змогу зіграти один з одним значно більшу кількість ігор, тобто усі команди вже навчилися грати один проти одного .


- З "Енергією" буде можливість поквитатися у кубковому чвертьфіналі. Цей трофей ти вигравав 4 рази поспіль, причому тричі "Енергія" обходила "Ураган". Який з цих матчів запам'ятався найбільше?
Ми грали в Запоріжжі, Івано-Франківську і торік в Луганську. Не буду кривити душею, але найбільше мені сподобався матч в Запоріжжі - це моє рідне місто, прийшли рідні, багато вболівальників. До того ж атмосфера була особлива, тому дуже хотілося вибороти Кубок. В той рік, коли "Ураган" став чемпіоном, тут грали Сержао, Біро Жаде. І півфінальна гра видалась дуже захоплюючою...

Загалом усі матчі "Ураган" - "Енергія" - це завжди цікаво. Це команди, які завжди грають у відкритий футбол, тому й не дивно, що такі поєдинки завжди викликають великий ажіотаж у вболівальників. Пригадую, коли у Франківську "Ураган" переміг 1:0, це був нетиповий результат, бо, як правило, забивалося більше чотирьох-п'ятьох м'ячів. Але по грі, думаю, ніхто не пожалів, що прийшов на матч. Коли на табло 1:0, тоді більше стратегії, думаєш як захистити ворота, не пропустити. Правда, тоді гра втрачає видовищність, але для поціновувачів футзалу вона є більш цікавою.


- Ти один з найбільш титулованих гравців, який виграв в Україні всі можливі титули. А в складі російської "ВІЗ-Сінари" ти став володарем найпочеснішого клубного євротурніру - Кубку УЄФА. Який з усіх трофеїв для тебе є найбільш пам'ятним, і чому?
Кожен трофей по-своєму є цінним і пам'ятним. Але, мабуть, найбільше переповнювали емоції, коли з "Сінарою" виграв Кубок УЄФА. Запам'ятався мені і єврокубковий півфінал. Як раз у мого батька був день народження, і він приїхав у Москву, де проходив "Фінал чотирьох". Тоді я забив гол, який присвятив батьку, до того ж, ми вибороли собі путівку у фінал. Однак як такої феєрії не було, адже на той момент "Кайрат" не був настільки сильним як зараз. А от наступного дня, після перемоги у Кубку УЄФА, розпочалось спражнє свято, яке завершилося тільки через кілька днів в Єкатеринбурзі.

- Яка команда, на думку володаря Кубка УЄФА 2008 року, є фаворитом цьогорічного "Фіналу чотирьох"?
Не дивлячись на те, що невдовзі "Араз" прийматиме вирішальні матчі Кубку УЄФА, фаворитами, як на мене, є три команди - "Динамо", "Барселона" і "Кайрат". Зокрема, "Кайрат" бере хорошою грою з п'ятим польовим, в них дуже сильний воротар. В чому можна було пересвідчитися як у минулорічному "Фіналі чотирьох", так і в нещодавньому "Кубку Єрьоменка". А "Динамо" і "Барселона" - дві машини. Якщо не помиляюся "Динамо" 4 рази грало у фіналі, і один раз вибороли трофей. На фоні з цими командами "Араз" важко навіть порівняти. В Азербайджані набагато слабший рівень чемпіонату. Тому в парі "Араз" - "Барселона" я, звичайно, ставлю на "Барсу", а щодо іншого півфіналу "Кайрат" - "Динамо", то це буде справжня бійня.


- Які завдання в Ільдара Макаєва на цей сезон? Яка футзальна мрія ще не здійснилася?
Перемагати і вигравати трофеї ніколи не втомлюєшся. До того ж, я максималіст по житті. Тому в "Урагані" мені хочеться принести свій вклад в перемогу - покласти в Кубок чемпіонські медалі. Тож завдання на цей сезон цілком логічні - тільки приносити своїй команді користь.

- Твоє відношення до того, що відбувається в Україні? Чи відчуваєш на собі штучний поділ на Схід і Захід?
П'ять років я прожив в Львові, це вже шостий рік, який я живу в Західній Україні, тому з впевненістю можу сказати, що ніякого поділу нема. За національністю я татарин, народився в Запоріжжі, але на ставленні людей до мене на заході України це ніяк не відобразилося. Тому, думаю, що цей поділ є роздутим, адже ми всі - одна країна.


- Твої побажання вболівальникам "Урагану"?
Завжди дуже приємно, коли на трибунах багато вболівальників, а коли вони з нами і на виїздах, то вдвічі приємно бачити і чути їхню підтримку. В "Урагану" сильний і хороший фан-сектор, за що їм велике спасибі, тому бажаю їм і надалі підтримувати нас, і тільки позитивних емоцій.

Олег ЛАНЯК, Христина ЧУЛОВСЬКА, прес-служба НФК "Ураган"

Просмотров: 1167 | Добавил: futsalukrain | Рейтинг: 0.0/0
Поиск

Календарь
«  Март 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31

>
> >
> >
> >
> >
Архив записей

Copyright MyCorp © 2024      Сделать бесплатный сайт с uCoz