Сайт об украинском мини-футболе - Национальная сборная Украины
 

МИНИ-ФУТБОЛ на УКРАИНЕ

 




Меню сайта

Категории раздела
Избранное [6]

Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Форма входа

Главная » 2011 » Октябрь » 15 » Гончаренко: Потрібно бути вищим за суддівське свавілля
21:17
Гончаренко: Потрібно бути вищим за суддівське свавілля
Післяматчева прес-конференція наставників «Енергії» та «Локомотиву».

Станіслав Гончаренко, головний тренер «Енергії»:

- Потрібно бути вищим за суддівське свавілля, тих рішень нашого знаменитого арбітра міжнародної категорії Геннадія Гори. Його 3 відсотки, а 90 відсотків – це наша не зосередженість та «розконцентрованість» в кінці гри. Мені дуже, шкода, що такі сильні, талановиті та розумні люди вирішили, що при рахунку 3:1 в міні-футболі уже можна йти в роздягальню. Страшно, що за хвилину до кінця гри люди почали рахувати преміальні, а не очки в турнірній таблиці. Дуже сумно і шкода хлопців. У футболі не очікують, у футболі творять, створюють. Доля – це справа вибору. Та ж гра є також вибором, а не очікуванням якогось не щастя. Мені шкода, що все так відбулося. Це не нещасний випадок, а наша величезна слабкість та не компетентність. В першу чергу моя… Але дуже добре свого часу сказав Михайло Іванович Фоменко: «У футбол грають не тренери, а футболісти. І помилок припускаються вони». Не тренер вибиває м’яч за межі штрафного майданчику, а гравці, які творять на полі.

І ще… Хочу поставити питання АМФУ, суддівській колегії, новоствореній Екстра-лізі. Прошу розібратися і звернути увагу на мою заяву. Не шляхом штрафу, який останнім часом звикли застосовувати. А шляхом виважених, правильних характеристик і об’єктивних висновків, що допоможе прийняти правильне рішення. Останні ігри в плей-офф, такі важливі ігри, як матч за Суперкубок, гра із «Ураганом», зараз із «Локомотивом» судять одні і ті ж люди, які працюють під керівництвом Геннадія Лисенчука – В’ячеслав Дараган та Геннадій Гора. Вони повністю залежать від президента АМФУ. Скажіть, чому на важливих іграх працюють тільки ці люди? Невже не має інших суддів у нас в країні? Це не здорова ситуація.

- В кінці матчу «Енергія» почала демонструвати якусь незрозумілу гру. Владислав Лисенко часто перекидав ворота суперників…          
- Ми не правильно зіграли внизу, а на верх м’яч закидався правильно. Лисенкові акцентував увагу на тому, що при введенні не можна віддавати м’яч їхньому воротарю. Ця тактика правильна. Не можна за 57 секунд пропускати три голи. Ось в чому причина. Потрібно бути сконцентрованим та робочим до останнього дихання.

- Що із Сергієм Якуніном?

- Боюся, що травма дуже серйозна. Його у грі нам не вистачало. Його втрата позначилася на точності та синхронності четвірок. Але ми всерівно йшли до перемоги, просто не правильно сприйняли те, що мали робити в кінці.

- Які саме претензії у вас до суддів?

- Очевидний був аут, який ми мали вводити за 15 секунд до завершення матчу. Ми володіли м’ячем, володіли ситуацію, а потім усе руйнуємо. По-друге, судді повинні визначитися із природнім та не природнім положенням рук. Павленко перебував у метрі від гравця, на робочій відстані. Він що повинен ховати руки за спину? Це не природне положення рук. Потрібно ж визначити одне трактування правил. Якби Павленко виставив руку і м’яч поцілив в неї, то одна справа. А якщо у нього руки у природному положенні, то як за потрапляння м’яча в руку можна давати фол? Третій момент, коли ми йшли в контратаку був фол на Якуніну. Але його не дали, зате давали фоли суперечливих ситуаціях в наш бік.          

Євген Ривкін, головний тренер «Локомотиву»:

- Які можуть бути враження від гри, яка мала таку драматичну кінцівку? Ми змогли на характері гру «витягнути». Це плюс. Цей відсоток браку, якого припускалася моя команда впродовж гри – це мінус. Потрібно розбиратися. Загалом, у більшості компонентів ми не погано виглядали. Звісно, є гравці, які до сьогоднішньої гри були погано підготовлені. Це пов’язано із психологією. Але я би не сказав, що по грі ми сьогодні повинні були програвати. Матч закінчується після фінальної сирени. Потрібно грати до кінця. Пригадайте, в минулому турі «Енергія» в Івано-Франківську врятувалася від поразки на останніх секундах, тепер нам це вдалося зробити у Львові.

Варто визнати, що наш чемпіонат має «обрізаний» вигляд. Все-таки лише сім команд в елітному дивізіоні – це дуже погано. Безумовно, в цій ситуації добре те, що рівень цих семи команд буде рости, вирівнюватися. Зараз прохідних ігор не має. Тому виходити на гру із думкою про поразку ніхто не буде. Ось погляньте, як закінчилася гра в Луганську. 5:1 – це не 2:1 чи 3:2. Це показник переваги однієї команди, над іншою. Матч не бачив, тому не можу дати точних характеристик. Але 5 голів у ворота діючого чемпіона заслуговують, щонайменше, на повагу.

ИСТОЧНИК: http://www.energia.lviv.ua/news/novyny-klubu/204-goncharenko-potribno-buty-vyschym-suddivskogo-svavillja.html

Просмотров: 509 | Добавил: futsalukrain | Рейтинг: 0.0/0
Поиск

Календарь

>
> >
> >
> >
> >
Архив записей

Copyright MyCorp © 2024      Сделать бесплатный сайт с uCoz