Сайт об украинском мини-футболе - Национальная сборная Украины
 

МИНИ-ФУТБОЛ на УКРАИНЕ

 




Меню сайта

Категории раздела
Избранное [6]

Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Форма входа

Главная » 2011 » Октябрь » 27 » Гончаренко: Оцінка «Енергії» у першому колі не вища за «трійку»
18:01
Гончаренко: Оцінка «Енергії» у першому колі не вища за «трійку»
Головний тренер львівської «Енергії» Станіслав Гончаренко для клубного сайту підсумував виступи своєї команди у першій частині розіграшу Екстра-ліги.

- Дуже важливо виокремити такі речі: є підсумковий результат, проміжний результат і результати окремих ігор, - розпочав Станіслав Олександрович. - Ось завершилося перше коло і ми підбиваємо його підсумки. Те, що ми не виграли останні три матчі – це найслабша ланка характеристики нашого виступу у першому колі. Давайте розберемося із формулюванням ходу претендента на золотий комплект нагород чемпіонату по турнірній таблиці. В першу чергу, він повинен обігрувати своїх прямих конкурентів. По-друге, впродовж тривалого етапу не провалити ігри, які по своїй значимості є другорядними. По-третє, дуже важливо зрозуміти, що усі три команди, з якими ми грали останні ігри першого кола, поставили перед собою завдання посісти підсумкове перше місце. «Ураган» про це відкрито заявляє, «Локомотив» та «Єнакієвець» хоч і мають такі амбіції, відкрито про це не говорять. Так ось, на етапі тривалих змагань існує ще і міні-турнір, в якому беруть участь чотири команди. Хоча не варто не скидати з рахунків «Кардинал-Рівне». Це симпатична та бойова команда.  

Справедливості заради варто сказати, що ЛТК підрівняв турнірне становище усіх команд. Якщо ж порівнювати кількість очок і хто як виступив у матчах із трьома конкурентами, то «Ураган» набрав 7 очок. Івано-франківська команда обіграла «Єнакієвець», «Локомотив» та зіграла внічию із «Енергією». Наша команда набрала три пункти (з усіма зіграла внічию), у «Єнакієвця» та «Локомотива» по два очки. Тобто, ми позаду залишили двох своїх конкурентів, але програли напряму у міні-турнірі чотири очки «Урагану». І лише перемога ЛТК дозволила нам завершити перше коло із розривом в одне очко.

Ще потрібно виділити дуже важливу деталь. Коли ми розглядаємо підсумки першого кола, то потрібно бути справедливим і визнати: те, що сталося з нами є частиною збігом обставин, які увібрали в себе безвідповідальність, величезну частину не професійного ставлення до роботи. Маю на увазі матч із «Локомотивом», те, що ми не погано грали із «Єнакієвцем». Ми зобов’язані були в цих іграх брати по три очки. Але у підсумку із шести пунктів, які лягали нам в кишеню, здобули лише два. Також заради справедливості відзначу, що у цьому всьому помітив частину невезіння. Говорять, що завжди щастить сильнішому. Але, мабуть, в житті є моменти, через які повинна пройти кожна команда, кожен виконавець. До прикладу, можна згадати трагедію «Баварії» у фіналі Ліги чемпіонів із «Манчестер Юнайтед». Тоді, у великому футболі, впродовж двох хвилин відбулася метаморфоза – англійці у компенсований час не лише зрівняли рахунок, а й забили переможний гол. Тож, такі моменти існують. На моє глибоке переконання, ми повинні були брати три очки у грі із «Локомотивом». Цю втрату вважаю фундаментальною. Якщо брати гру із «Єнакієвцем», то ми за півтори хвилини до кінця гри при рахунку 0:0 ризикнули і забили уп’ятьох. Суперник теж пішов уп’ятьох, але те, що ми забили при розіграші, не можна порівняти із тим, як забив нам «Єнакієвець». Але там більш справедлива нічия, чим у грі із харків’янами.

- Станіслав Олександрович, погодитесь з тим, що якби не перемога ЛТК над «Ураганом», ми б зараз з вами говорили не стільки про невезіння, а про проблеми в «Енергії»?

 - Це і хочу виділити – потрібно завжди бути справедливим. Якщо «Ураган» програв ЛТК, значить у них проблеми теж існують і це не можна заперечувати. Якщо ж би з «Ураганом» цього не сталося, то нам би сьогодні було би соромно говорити про проблеми із невезінням. Але якщо поразка «Урагану» із ЛТК, мабуть, входить в компетенцію незібраності та безвідповідальності, то наші дві нічиї із «Локомотивом» та «Єнакієвцем» вважаю явним недопрацюванням, через яке ми не добилися бажаного результату. Це не входить в компетенцію поганої готовності команди та низького рівня кваліфікації гравців. Просто ця ситуація була продиктована невезінням та деякою безвідповідальністю в кінці обох матчів.

- Президент «Енергії» Олександр Стефанків не раз говорив про те, що у нас перша четвірка сильніша за другу. Як ви збираєтеся вирішувати цю проблему?

- По-перше, шляхом тренувань. По-друге, шляхом ротації, як це було в Донецьку, коли Рогачова замінив Вершинін. Будемо ще займатися оптимізацією складу та проводити ротацію. Зміни в тренувальному процесі четвірок зможуть ще більше підвищити конкуренцію. На сьогодні це очевидно, що в четвірці Бондар-Чепорнюк-Макаєв-Рогачов існують величезні проблеми. Саме тому у матчі із «Єнакієвцем» я пішов на зміни і довірив місце на майданчику у важливій грі молодому Вершиніну. Проблеми очевидні хіба б тому, що рівень гравця та в цілому четвірки визначається в топових іграх. Таких як із «Ураганом», «Локомотивом» та «Єнакієвцем». В цих іграх друга четвірка не забила жодного голу. Хіба це не є свідченням проблем квартету?

- Питання по двох новобранцях, які прийшли в команду влітку. Олександру Вершиніну, судячи із останнього матчу, ви довіряєте. А ось Сергій Коваль на майданчику з’являється не так часто. В чому причина?

- Він не погано почав, але останнім часом, можливо, вирішив, що вигідніше спостерігати за грою. Не побачив його бажання в тренувальному процесі відвойовувати місце в основі. У нього також, мабуть, відбувається психологічний спад. Не схильний до думок про те, що це не наш гравець, не нашої системи. Вочевидь, потрібен час для того, щоб Сергій переглянув власне ставлення до своїх обов’язків.

- Підсумовуючи нашу розмову, на яку оцінку «Енергія» заслужила у першому колі?

- Оцінка виходить із наступних критеріїв. «П’ятірку», по п’ятибальній системі, ми б заслужили тоді, якби із «Ураганом» у гостях зіграли внічию, а протистояння із «Локомотивом» та «Єнакієвцем» виграли. Для оцінки «чотири» мала би бути нічия в Івано-Франківську та Донецьку й перемога над «Локомотивом». А оскільки ми не виграли жодної із трьох ігор, то, зрозуміло, наша оцінка не може бути вищою за трійку.

Ще би хотів додати, що живу оптимізмом. Сподіваюся, що наші гравці переглянуть власне ставлення до роботи. З цими людьми з’їв не один пуд солі, пройшов не один етап трудової діяльності. Сьогодні ж я явно розчарований тим, що відбувається в іграх нашої команди, а особливо поведінкою хлопців у вирішальні моменти. На диво дивуюся, цим. Знаю цих людей, як вольових й талановитих. А останні події не відображають їхній рівень. Вочевидь, їм потрібно розібратися всередині, розібратися із власною роллю у виконанні поставлених завдань. І, що найголовніше, в останніх іграх помітна відсутність індивідуальної та колективної відповідальності. Не маючи особистої відповідальності, губиться, втрачається колективна.   

ИСТОЧНИК: http://www.energia.lviv.ua/news/intervju/215-goncharenko-ocinka-energiji-u-pershomu-koli-ne-vyscha-za-trijku.html

Просмотров: 498 | Добавил: futsalukrain | Рейтинг: 0.0/0
Поиск

Календарь

>
> >
> >
> >
> >
Архив записей

Copyright MyCorp © 2024      Сделать бесплатный сайт с uCoz