Сайт об украинском мини-футболе - Национальная сборная Украины
 

МИНИ-ФУТБОЛ на УКРАИНЕ

 




Меню сайта

Категории раздела
Избранное [6]

Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Форма входа

Главная » 2011 » Апрель » 14 » Геннадій Лисенчук: "Найлегше буде "Енергії-Тайму"
00:06
Геннадій Лисенчук: "Найлегше буде "Енергії-Тайму"
Добіг кінця регулярний чемпіонат України з футзалу, який тривав аж сім місяців. Ім'я його переможця визначилося лише в останньому турі. Обігравши харківський "Локомотив" з рахунком 3:0, львівська "Енергія-Тайм" таки посіла перше місце.

 На другій сходинці — івано-франківський "Ураган". Однак переможці та призери регулярної першості не є офіційними тріумфаторами змагання. Чемпіон України визначиться у плей-оф, до розіграшу якого потрапили вісім клубів.

— Ми дуже задоволені перипетіями і рівнем чемпіонату України, — підбиває в інтерв'ю "Експресу" підсумки регулярної першості Геннадій Лисенчук, головний тренер збірної України з футзалу. — Цікаво було дивитися, як перша четвірка билася за місця у турнірній таблиці. Навіть і натяку не було на те, що гравці бережуть сили на плей-оф. Вразили мене й команди, які посіли від п'ятого по сьоме місця, — "Кардинал", "Моноліт" та ТВД. Ось рівненці обіграли "Локомотив", ТВД — "Ураган". Це означає, що вони можуть боротися за призові місця.

— Спрогнозуйте, будь ласка, результати матчів плей-оф...

— Найлегше буде "Енергії-Тайму", яка гратиме із "Севастополем". Цей клуб явно відстає від інших. Зате такі матчі, як "Ураган" — ТВД, "Локомотив" — "Моноліт" та "Єнакієвець" —  "Кардинал", триматимуть нас у напрузі.

— Які нові імена для збірної України подарував цьогорічний регулярний чемпіонат?
— Передовсім радію, що розкрився талант молодих виконавців — Сорокіна, Журби, Шотурми, Струка. Вони показали надійну гру. Ми недарма залучали їх до відбірних матчів збірної.

— Під час турнірної дистанції нерідко виникали війни між функціонерами...

— Причина конфліктів у тому, що кожен президент хоче бачити свій клуб якнайвище в турнірній таблиці. Від цього негаразди, унаслідок яких дістається і мені — як тренерові збірної та президентові асоціації футзалу. Ми відповідаємо за все, робимо висновки і постараємось не повторити тих помилок, яких допустив комітет із проведення чемпіонату України.

— Які саме помилки можете визнати?
— Помилки в тому, що під час сезону доводилося змінювати систему змагання. Спершу ми оголосили, що переможець першої та восьмої команд у півфіналі гратиме з четвертим чи п'ятим клубом регулярної першості. Пізніше надіслали папери, де зафіксували, що перша чи восьма команда поміряється силою з переможцем третього або шостого клубу. Непорозуміння виникали й при призначенні господаря майданчика. Ми врахували факт економічних негараздів і вирішили зменшити кількість переїздів команд. Таким чином, у серії до трьох перемог учасники зіграють два домашні спарені поєдинки і два гостьові. Якщо рахунок буде нічийним 2:2, тоді доведеться призначати п'ятий матч. Ці зміни відбувалися в ході сезону. Це неправильно.

— Вам ще дорікають неправильною кадровою політикою на посаді головного тренера збірної України...

— Ні, тут совість чиста. У збірній грають найсильніші. Було б неправильно запросити ветерана футзалу Максима Павленка, щоб він сидів у запасі. Краще хай набувають досвіду молоді. Кожен їхній вихід на майданчик — це плюсик у майбутнє збірної.

Газета "Експрес"

Просмотров: 611 | Добавил: futsalukrain | Рейтинг: 0.0/0
Поиск

Календарь

>
> >
> >
> >
> >
Архив записей

Copyright MyCorp © 2024      Сделать бесплатный сайт с uCoz