Сайт об украинском мини-футболе - Национальная сборная Украины
 

МИНИ-ФУТБОЛ на УКРАИНЕ

 




Меню сайта

Категории раздела
Избранное [6]

Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Форма входа

Главная » 2014 » Февраль » 13 » ГАРЯЧА ТРАНСФЕРНА ЗИМА УКРАЇНСЬКОГО ФУТЗАЛУ
17:41
ГАРЯЧА ТРАНСФЕРНА ЗИМА УКРАЇНСЬКОГО ФУТЗАЛУ
У понеділок, 10 лютого, завершився період дозаявок в елітному дивізіоні українського футзалу. Найбільше на зимовому трансферному ринку попрацювали два клуби: чинний чемпіон країни - харківський "Локомотив" та одноосібний лідер Екстра-ліги - "Єнакієвець" з Єнакієвого. Обидва колективи поповнились трьома футзалістами, причому команда з Донбасу встигла підписати останнього новачка під саме закриття "трансферного вікна".

Ним став 27-річний голкіпер збірної Хорватії Іво Юкіч, який по завершенні чемпіонату Європи вирішив продовжити свою ігрову кар'єру в Україні. До цього Юкіч виступав за хорватський "Спліт", італійську "Пескару" та латвійський "Нікарс", з яким "Єнакієвець" зустрічався на "Кубку Єрьоменка". За збірну перший номер і капітан "картатих" провів 70 матчів і навіть забив один гол.

Ще один учасник бельгійського Євро-2014, гравець збірної України Денис Овсянніков перейшов до "Єначки" з львівської "Енергії". 29-річний вихованець харківського футзалу є дворазовим чемпіоном країни, чотириразовим володарем національного кубка, володарем Кубка ліги і Суперкубка України, "срібним" (двічі) та "бронзовим" призером чемпіонатів. Овсянніков захищав кольори харківського "Універ-Локо" ("Універ-Харків"), львівських "Тайму" і "Енергії".

Третім новачком лідера Екстра-ліги став 21-річний Володимир Разуванов, який не дивлячись на свій вік, був одним з лідерів луганської "ЛТК". До того ж, екс-"телефоніст" наразі є кращим бомбардиром чемпіонату (13 матчів, 10 голів). Тим часом, "Єнакієвець" залишили два бразильці. Голкіпер Пауло Вітор (5 матчів, 9 голів пропущено) повернувся на батьківщину, а Кайо Жуніор (7 матчів, 6 голів) за інформацією клубного сайту донбасівців продовжить кар'єру в казахському "Кайраті".


Натомість "Локомотив" знову вирішив вдатись до послуг південноамериканських легіонерів. Якщо у 2009 році "перша бразильська ластівка" - 23-річний Едініо (17 матчів, 3 голи) не виправдав своїх очікувань, то зараз у харківському клубі розраховують на серйозне підсилення. Дієго Де Бранко Сол (31.07.1984) та Роберто Пессоа дос Сантос (03.06.1981) покликані допомогти "залізничникам" захистити чемпіонський титул.

Обидва легіонери є досить досвідченими. 29-річний Дієго Сол грав за португальські "Белененсеш" (2008-10) і "Бенфіку" (2010-13), у складі яких двічі вигравав Кубок та Суперкубок Португалії, а з "Бенфікою" став чемпіоном цієї країни і грав в елітному раунді Кубка УЄФА. У кар'єрі Бето, якому на початку літа виповниться 33 роки, "Локомотив" стане 12-им клубом. До цього він виступав бразильські "Фламенго", "Корінтіанс", "Палмейрас", "Інтеллі/Орландіа", "Банеспу", "Морефлекс" та іспанські "Мостолес", "Фісіомедіа Манакор", "Азкар Луго", "Реале Картахена", "Плайяс де Кастельон".

Ще одним новачком "залізничників" став 25-річний вихованець київського футзалу Віктор Цой, який раніше виступав за першоліговий "Київ-Уніспорт", згодом три роки грав у Франції, а минулого сезону захищав кольори хмельницького "Спортлідера+" (19 матчів, 7 голів). У "Локомотиві" Цой гратиме під третім номером, Бето обрав собі 19-ий, а Дієго Сол - 84-й ігрові номери.


Три придбання у зимове трансферне вікно здійснив і хмельницький "Спортлідер+". На місце Юрія Карбовського і голкіпера Сергія Шевцова, які провели по кілька матчів ще восени, новий головний тренер Віктор Мглинець запросив у команду трьох футзалістів. Зокрема, 29-річний Сергій Рибак, що раніше виступав за чернівецький "Меркурій", вже встиг відзначитися двома забитими м'ячами - у чемпіонаті проти ЛТК (4:2) і Кубку України з "Єнакієвцем" (4:3).

20-річний Валерій Власович, який до цього одягав футболки ЛТК, ЛТК-2, "Урагану-2", донецьких "Утаса" і "Сапфіра", також вже зіграв і за основу, і за дубль хмельничан. Минулого тижня дебютував за другу команду і 28-річний голкіпер Павло Хомин, який раніше захищав кольори вищолігового "Тайму" (2005-07) і першолігових "Фортеці", "Динамо", "Каменяра" і того ж "Спортлідера+".

Черговий "курс на омолодження" взяла луганська ЛТК. Орім переходу Володимира Разуванова в "Єнакієвець", не довго затримався у цій команді Анатолій Доманський (10 матчів, 1 гол). Єдиним новачком "телефоністів" на початку року став 21-річний вихованець сумського футболу Володимир Чухненко. Хоча й на сайті ФФУ у складі ЛТК фігурує ще й прізвище 23-річного Вячеслава Кожем'яки, який цей сезон розпочинав у першоліговій "Титан-Зорі" з Покровського.

Цієї зими жодних змін у складі команди не зазнав тільки "Кардинал-Рівне". Натомість львівській "Енергії" та івано-франківському "Урагані", яким, нагадаємо, у 2014 році значно скоротили фінансування, фактично вдалося зберегти "основу" до кінця сезону. В обох команд - тільки по одній кадровій втраті: один з лідерів "зелено-білих" Денис Овсянніков (152 матчі, 72 голи) перебрався до "Єнакієвця", а польський легіонер "драконів" Павел Будняк (46 матчів, 11 голів) повернувся додому і минулого вікенду вже дебютував у складі чемпіона Польщі - краківської "Вісли Кракбет".



УСІ ЛЕГІОНЕРИ УКРАЇНСЬКОГО ЧЕМПІОНАТУ
12 - Ураган (Івано-Франківськ): Біро Жаде, Сержао, Ренатіньо, Карліньос, Мукадо, Ділву, Леандріньо, Роніньо, Додо, Луїз Негао, Морено (усі – Бразилія), Павел Будняк (Польща)
8 - Єнакієвець (Єнакієве): Алєксєй Богатих (Росія), Бетіньо, Бруно Мело, Ромаріо, Тіагу, Вассура, Кайо Жуніор, Пауло Вітор (усі - Бразилія), Іво Юкіч (Хорватія)
7 - Шахтар (Донецьк): Вассура, Тіагу, Фумаса, Ромаріо, Клаудіо, Карлос Альберто, Клаудіньо (усі - Бразилія)
4 - Енергія (Львів): Ігор Кіркіж (Білорусь), Борко Суруджич (Сербія), Іван Ільніцкій, Алєксєй Пєтрушін (обидва - Росія)
3 - Локомотив (Харків): Едініо, Дієго Сол, Бето (усі - Бразилія)
3 - Марріон (Одеса): Алєксандр Воронін, Юрій Костигін (обидва - Росія), Алексєй Мунтян (Молдова)
2 - Планета-Міст (Київ): Алєксєй Раєвскій, Вадім Дяк (обидва - Росія)

Підготував Олег ЛАНЯК, прес-служба НФК "Ураган".
Просмотров: 507 | Добавил: futsalukrain | Рейтинг: 0.0/0
Поиск

Календарь
«  Февраль 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
2425262728

>
> >
> >
> >
> >
Архив записей

Copyright MyCorp © 2024      Сделать бесплатный сайт с uCoz