Сайт об украинском мини-футболе - Национальная сборная Украины
 

МИНИ-ФУТБОЛ на УКРАИНЕ

 




Меню сайта

Категории раздела
Избранное [6]

Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Форма входа

Главная » 2012 » Май » 27 » Футзал: Шокуюча розв’язка фіналу «Меркурій» – «Титан-Зоря»
20:07
Футзал: Шокуюча розв’язка фіналу «Меркурій» – «Титан-Зоря»
сновний час повторного фінального матчу першолігової першості України з футзалу, в якому чернівецький «Меркурій» 26.05.12 приймав команду «Титан-Зоря» (Покровське), переможця не виявив, оскільки завершився, як і минулої суботи на Дніпропетровщині, з рахунком 3:1 на користь гостей. А додатковий час увінчався скандалом…

«Меркурій» (Чернівці) – «Титан-Зоря» (Покровське) – 1:3 (дод. час – 1:1)

Голи: 0:1 Олексій Фетько, 2, 1:1 Павло Химяк, 6, 1:2 Андрій Засенко, 13, 1:3 Віталій Білоус, 30. Додатковий час: 2:3 Сергій Янчик, 6 (дабл-пенальті), 2:4 Олександр Маржановський, 7.

Судді: Роман Проць (Дрогобич), Андрій Івашин (Суми). Третій суддя: Василь Фурман (Чернівці), суддя-хронометрист – Олександр Шлюсар (Чернівці), суддя-інформатор – Сергій Батюк (Чернівці), інспектор – Валентин Савицький (Бориспіль), делегат – Геннадій Лісенчук (Київ).

Попередження: Андрій Чернієнко (7), Сергій Янчик (13) – Андрій Засенко (3), Валерій Чичикало (20), Михайло Макшанов (29).

Вилучення: Валерій Чичикало (40, «фол останньої надії»).

Попри виїзну перемогу «Меркурія» з різницею у два м’ячі, мало хто сумнівався, що матч-відповідь проти «Титана-Зорі» буде непростим і напруженим. А дехто називав результат першої зустрічі «загрозливим» для чернівчан – мовляв, буде складно забути про ту перевагу, а отже можна, як кажуть, підсвідомо «розслабитись», втратити пильність.

Початок повторної гри виявився доволі неприємним для господарів майданчика, які пропустили вже через 1 хв. 55 сек. після стартового свистка. Щоправда, доволі оперативно відігралися – на початку 6-ої хв. Андрій Ткачук зробив все для того, щоби Павло Химяк міг «комфортно» вразити чужі ворота. Через хвилину Віталій Гончар не реалізував вихід сам на сам – переможцем двобою вийшов кіпер гостей Валерій Чичикало. А ось дніпропетровці свої шанси не втрачали – на 13-їй хв. відзначився Андрій Засенко. Відновити статус-кво буковинці могли на 17-й хв., коли гості заробили перший «зайвий» фол. Але Сергій Янчик дабл-пенальті не реалізував – м’яч влучив у стійку. За 32 сек. до перерви Сергій Рибак впритул «розстрілював» чужі ворота і здавалося, що гол неминучий. Проте голкіпер якимось дивом встиг зреагувати і вибити м’яча з лівого нижнього кута «рамки». За 3 сек. до завершення першої 20-хвилинки Сергій Рибак, вириваючись сам на сам, змусив суперника сфолити на лінії воротарської зони. Цього разу дабл-пенальті взявся пробивати Андрій Ткачук. І знову рахунок залишився незмінним – м’яча відбив інший кіпер Сергій Шевцов.

Після перерви характер матчу практично не змінився. «Меркурівці» продовжували бути гострішими в атаках. Але м’яч, як заворожений, не йшов у ворота. Натомість Віталій Білоус рівно на 10-ій хв. втретє змусив «капітулювати» Євгена Кіндякова. Через 46 сек. Михайло Макшанов ледь не забив четвертий м’яч – тепер вже Кіндяков фантастично врятував свою команду. Між голом і цим епізодом Павло Химяк втратив ще одну нагоду для взяття воріт, пробивши під час «побачення» з голкіпером повз праву стійку.

Супер драматичними стали останні секунди основного часу. За 45 сек. до завершення другого тайму Валерій Чичикало, перериваючи прорив Андрія Ткачука, зіграв руками за межами воротарського майданчика. І справедливо одразу побачив перед собою «червоне світло» (навіть якби йому давали жовту картку, все одно відбулося би вилучення, оскільки він вже мав у пасиві «гірчичника»). Але підопічним Віктора Мглинця не вдалося «розіграти зайвого», тож рахунок залишився аналогічним результату першої зустрічі.

Отож, для виявлення володарів «золота» І ліги арбітри призначили додатковий час (дві 5-хвилинки). І розпочали гості додатковий час в меншості та з пасивом у 5 фолів з другого тайму (у чернівчан їх було 4). Учотирьох проти трьох суперників «меркурівцям» за 1 хв. 15 сек. забити не вдалося. Зате «прорвало» з дабл-пенальті, на який гості «нарвалися» за 4 хв. 8 сек. до завершення другої 5-хвилинки. Відзначився Сергій Янчик. Дніпропетровці замінили кіпера на п’ятого польового гравця і вже через 51 сек. Олександр Маржановський, якого «забули» на дальній штанзі, замкнув простріл з лівого флангу.

Тепер вже Віктор Мглинець змушений був піти на ризик і замінити Кіндякова на «польового воротаря» Віталія Ткачука. Але вразити ще раз ворота «Титана-Зорі» чернівчанам не вдалося.

Після фінального свистка гості одразу взялися емоційно святкувати «золотий успіх». Хоча, як виявилося, це був «фальш-старт», оскільки регламент передбачає, що в разі нічийного рахунку в додатковий призначається серія пенальті.

Геннадій Лісенчук "ламає голову", як розв’язати несподівані проблеми у Чернівцях. Фото: Георгій Мазурашу

Тренери і футзалісти з Дніпропетровщини перейшли до «атаки» Геннадія Лісенчука, акцентуючи увагу на тому, що у великому футболі в такій ситуації вирішальним стає «зайвий» гол в гостях. А віце-президент і начальник чернівецької команди Анатолій Москальов, у свою чергу, показував регламент, згідно з яким справді за такого перебігу подій слід пробивати пенальті (це не дуже логічно, але факт). Тоді дніпропетровці пішли до роздягальні.

Вболівальники, які аншлагові заповнили трибуни ФОК «Олімпія», очікували, чим це все закінчиться. Зрештою, пауза затягнулась, тож публіка почала розходитись.

Давайте спробуємо розібратися, на чиєму боці правда в цій ситуації?

З одного боку, якщо орієнтуватися на регламент, справді слід було би пробивати післяматчеві пенальті. Тоді гості мали би бути покараними за те, що достроково залишили майданчик.

З іншого боку, якщо в регламенті фігурує «нічийний рахунок в додатковий час», тоді цей додатковий час мали би розпочати, як кажуть, вже з нуля. І, відповідно, без фолів. А гості зіграли 1 хв. 15 сек. в меншості, плюс перший же фол став для них «зайвим» і призвів до пропущеного голу з дабл-пенальті.

Отже, правда, як найчастіше буває, – десь посередині. Як же вийти з такої нестандартної ситуації?.. Можливо, враховуючи, що і «Титан-Зоря», і «Меркурій» здобули право на підвищення в класі, вручити обом командам золоті медалі?.. Інакше, напевно, доведеться призначати додатковий матч на нейтральному майданчику, що навряд чи з ентузіазмом сприймуть обидві команди…

У будь-якому разі вітаємо «Меркурій» з покращенням минулорічного «бронзового2 досягнення у І лізі!

ИСТОЧНИК: http://sportbuk.com/2012/05/futzal-shokuyucha-rozvyazka-finalu-merkurij-tytan-zorya/

Просмотров: 691 | Добавил: futsalukrain | Рейтинг: 0.0/0
Поиск

Календарь

>
> >
> >
> >
> >
Архив записей

Copyright MyCorp © 2024      Сделать бесплатный сайт с uCoz