Сайт об украинском мини-футболе - Национальная сборная Украины
 

МИНИ-ФУТБОЛ на УКРАИНЕ

 




Меню сайта

Категории раздела
Избранное [6]

Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Форма входа

Главная » 2010 » Май » 14 » Євген Рогачов: «Вірю, що футзал стане популярнішим»
09:57
Євген Рогачов: «Вірю, що футзал стане популярнішим»
Гравець національної збірної України та лідер львівської футзальної «Енергії» Євген Рогачов розповів про теперішній чемпіонат, майбутній сезон та особисте бачення популяризації цього виду спорту.
«Бронзові медалі – непоганий результат»
- Євгене, тебе уже можна привіти з завоюванням бронзових медалей чи не варто випереджати події?
- Впевнений, що бронзові медалі уже будуть наші, однак офіційно ми ще не є бронзовими призерами. Нам залишилося зіграти ще три матчі. У них будемо грати тільки на перемогу.
- Третє місце для теперішньої «Енергії» - успішний результат?
- Завдання перед нами ставилися більші. По ходу сезону були моменти, коли ми думали, що можемо замахнутися на щось краще. Утім, для оновленої команди бронзові медалі – непоганий результат. Можливо, це не той результат, на який розраховувало керівництво клубу, однак вважаю це успіхом. Команду-чемпіона за рік не будують. Хороший відрізок у нас був у першому колі, після домашньої нічиєї з «Ураганом» (2:2 - Авт). Ми видали кілька непоганих матчів. І по результату, і по грі команда показувала непоганий футбол. Утім, більше почали розуміти один одного після нового року, коли розпочалася друга половина чемпіонату.
- Ти перейшов в «Енергію», коли був травмованим. Наскільки важко було увійти в сезон?
- Був впевнений, що зможу закріпитися в основному складі. По ходу сезону виникали моменти, коли мені було важко фізично. З командою я не пройшов жодного збору. Після операції займався за індивідуальною програмою. Зважаючи на це, по ходу сезону деколи було важкувато.
- Чи не виникало думок, що не зможеш закріпитися в основному складі?
- Вірив у себе. Думав, що на початку сезону зможу не грати. Тоді б працював над собою і з часом потрапив би до основного складу.
«Підготовчі збори – фундамент на увесь сезон»
- Своєю грою у цьому сезоні задоволений?
- Не зовсім. Моментами вдавалося показувати непогану гру. Інколи це не вдавалося, були провальні ігри. Загалом, можна грати набагато краще. Як то кажуть, є до чого прагнути…
- У минулому сезоні, граючи за «ТВД», ти був лідером команди. Майже усі гравці цієї команди грали «на тебе». В «Енергії» тобі доводиться більше грати на команду. Не відчуваєш від цього якогось дискомфорту?
- Ні. В «Енергії» домінує команда гра. Загалом, для мене ідеальна команда – російська «ВІЗ- Сінара». У них дуже сильно побудована командна гра, а моментами деякі гравці демонструють індивідуальні дії. До цього потрібно прагнути. В «ТВД» я більше діяв індивідуально, а в «Енергії» більше граю командно. Утім, думаю, що це правильніше.
- Якщо порівняти твою гру в цьому і в попередньому сезонах, кидається у вічі те, що тобі голи давалися набагато легше, ніж зараз. Можеш з цим погодитися?
- Можливо, щось таке є. Причиною може бути те, що з «Енергією» я не пройшов зборів. А це, як відомо, ти закладаєш собі фундамент на увесь сезон. Траплялись моменти, коли було важко фізично, були моменти, коли бракувало майстерності.
- Для тебе цей чемпіонат цікавіший, ніж попередній?
- Так, адже «Енергія» боролася за медалі, і ми виконали це завдання.
- Що потрібно зробити керівництву «Енергії», аби в наступному році ви боролися за перше місце?
- Думаю, що потрібно зберегти те, що є, і підсилитися. Тоді ми повинні виступити краще.
- Яким би ти хотів бачити наступний чемпіонат України?
- Усе залежить від кількості команд. Якщо буде 10-12 команд, то грати тільки у два кола не варто, адже матчів буде мало. Треба проводити ще фінальний етап. Можливо, зробити плей-оф або зіграти у чотири кола. Утім, це питання потрібно вирішувати тільки тоді, коли знаєш точно скільки є команд-учасниць. Впевнений, що наступний чемпіонат буде ще цікавіший, адже на національне золото буде претендувати більше команд. Не думаю, що в турнірній таблиці будуть такі ями, як є зараз.
«Радий, що опинився в «Енергії»
- Якщо відверто, ти радий, що опинився в «Енергії»?
- Так. Найбільше подобається, що команда ставить перед собою високі завдання і крокує до них.
- Пригадую, у трансферний період було багато розмов про те, що ти уже гравець «Шахтаря»…
- Було таке. Я спілкувався з керівництвом «Шахтаря». Утім, «Енергія» проявила найбільшу ініціативу в моїй покупці. Ми швидко вирішили це питання, і я підписав дворічний контракт.
- Якби не «Енергія» і не «Шахтар», розглядав варіанти поїхати за кордон?
- На той момент таких пропозицій у мене не було. Були ще пропозиції з України. Важко сказати, як би все склалося для мене.
- А в майбутньому нема думок спробувати себе, скажімо, в Росії?
- Якщо б появилася можливість пограти у сильнішому чемпіонаті, ніж наш, то я б її розглянув. У Росії мені найбільше подобається «ВІЗ-Сінара». Команда другий рік поспіль без бразильців стає чемпіоном своєї країни.
- Останнім часом чимало фахівців починають порівняти наш чемпіонат з російським. На твою думку, нам ще далеко до того, аби наздогнати своїх сусідів?
- Однозначно російський чемпіонат сильніший. Думаю, що ми відстаємо, але не дуже далеко. Можливо, фінансова криза вплинула на наш футзал більше, аніж в Росії. Тоді б, можливо, запрошувалися бразильці, і рівень нашого чемпіонату ріс би.
- Тобто, ти вважаєш, що потрібно запрошувати в наш чемпіонат висококваліфікованих легіонерів?
-Так. Скажімо, в Росії високий рівень чемпіонату завдяки бразильським легіонерам.
«Чемпіонат України росте»
- Наш чемпіонат росте чи деградує?
- Росте. Не порівняти ті моменти, коли ми почали грати у футзал і як граємо тепер. Зараз багато уваги приділяється тактиці. Команди ростуть як в тактичному, так і в технічному плані. Футзал в Україні не стоїть на місці.
- Що ще потрібно робити, аби ріс рівень чемпіонату України?
- Усе починається від інфраструктури клубів. В командах повинні бути спортивні дитячі школи. Наприклад, у ВІЗ-Сінари грають усі власні вихованці. Потрібно, аби зали відповідали усім стандартам. До того ж, потрібно підключати телебачення для популяризації цього виду спорту. Це було б тільки на руку.
- В Англії, Німеччинні та Франції футбол на дуже високому рівні, натомість жодна із цих країн не може чимось похвалитися у футзалі. В УЄФА не пополяризують цей вид спорту?
- Футзал – не олімпійський вид спорту. Якби від був олімпійським, до нього було б зовсім інше ставлення. Наскільки я знаю, в Англії і Франції появилися свої чемпіонати, і їхні збірні грають відбірні матчі. Можливо, з часом вони будуть підтягуватися до провідних країн Європи.
- Вважаєш, що футзал в майбутньому стане популярнішим ?
- Хотілося б, аби так було. Вірю у це.

ИСТОЧНИК: http://www.energia.lviv.ua/News.aspx?newsId=1497
Просмотров: 667 | Добавил: futsalukrain | Рейтинг: 0.0/0
Поиск

Календарь

>
> >
> >
> >
> >
Архив записей

Copyright MyCorp © 2024      Сделать бесплатный сайт с uCoz