Сайт об украинском мини-футболе - Национальная сборная Украины
 

МИНИ-ФУТБОЛ на УКРАИНЕ

 




Меню сайта

Категории раздела
Избранное [6]

Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Форма входа

Главная » 2009 » Октябрь » 27 » Євген Рогачов: «У нас є усі шанси вибороти золото»
15:24
Євген Рогачов: «У нас є усі шанси вибороти золото»
Цього сезону в українському міні-футболі одним із найгучніших трансферів став перехід лідера «ТВД» Євгена Рогачова до «Енергії». Про нову команду, про шлях у міні-футбол, та останнє львівське дербі - у нашій розмові з гравцем львівської «Енергії» Євгеном Рогачовим.

-Як налаштовувався на один із останніх календарних матчів проти своєї колишньої команди ТВД?
-Налаштовувався, як на всі інші ігри, лише на перемогу. Та й, з огляду на турнірну таблицю, нам потрібно було перемагати, щоб не відпускати у відрив “Тайм” та “Шахтар”.

-Що скажеш про свою теперішню команду? Чи під силу цього сезону “Енергії” поборотися за золото української міні-футбольної першості?
-В “Енергії” зібралися висококласні футболісти. Тому, у нас є всі шанси поборотися за золото.

-Кого вважаєш головними конкурентами “Енергії” в боротьбі за чемпіонство?
-Насамперед, хотів би виділити такі команди, як “Тайм”, “Шахтар” та “Ураган”. Вважаю саме з цими клубами буде боротьба за чемпіонський титул.

-Що потрібно аби перемагати ці команди?
-Насамперед потрібно проявляти характер. Ну і, звісно, потрібно, щоб ще був присутнім спортивний фарт.

-Минулого сезону, виступаючи ще за ТВД ,ти став другим по результативності гравцем чемпіонату після “таймівця” Максима Павленка. Цього сезону, виступаючи за “Енергію”, ти теж багато забиваєш. Чи плануєш стати найкращим бомбардиром цього чемпіонату?
-Звичайно, що я буду радий, якщо мої голи будуть допомагати “Енергії” перемагати та виконувати поставлені керівництвом команди завдання на сезон. Утім, свої особисті амбіції відкину на другий план, в першу чергу буду намагатися робити все для того, аби “Енергія” досягла командного результату.

-Ти забиваєш дуже багато красивих голів. Пригадай найефектніший…
-- Важко згадати. Напевно, особняком стоїть гра минулого чемпіонату проти харківського “Моноліту”. У тому матчі я забив чотири голи. Серед них є декілька красивих голів.

-Проти кого з гравців протягом твоєї міні-футбольної кар’єри тобі було найважче грати?
-Міні-футбол – це командний вид спорту, тому якогось одного гравця я б не став виділяти. В кожному чемпіонаті є команди проти яких важко грати. Передусім це колективи, які ставлять перед собою високі завдання. Тому ігри з ними завжди проходять у безкомпромісній та напруженій боротьбі. До таких команд я б відніс “Тайм”, “Шахтар” і “Ураган”.

-Назви три якості, якими повинен володіти класний гравець міні-футболу...
-Потрібно насамперед мати гарну техніку, характер, волю до перемоги та голову на плечах.

-Тебе неодноразово викликали під знамена національної збірної України. Минулого року ти виступав на чемпіонаті світу в Бразилії. Які нефутбольні враження привіз із цієї країни?
-Мене вразила не стільки столиця Бразилії, скільки місто Ріо-де-Жанейро. Ми жили в готелі на набережній. Вдалося відвідати пляжі Копакабани. Стосовно футболу, панує просто-таки фантастична атмосфера . У цій країні люди живуть футболом. Сподобався також клімат Бразилії, який відрізняється від нашого. Незабутні враження на мене справило Ріо-де-Жанейро.

-Якщо б ти потрапив на безлюдний острів, які б речі взяв із собою?
-(Після паузи) Навіть не знаю. Можливо м’яч (сміється).

-Як знімаєш напругу після тренувань та виснажливих поєдинків?
-Роблю це у домашніх умовах. Відпочиваю, набираюсь сил. На тренуваннях завжди намагаюся працювати з повною самовіддачею.

-Чи часто буваєш на своїй малій батьківщині?
-Родом я із Запоріжжя. Тому відпустку намагаюся проводити вдома. А от протягом сезону часу мало. Тим більше в цьому році кожні вихідні тур. Але я профіесіонал і розумію, що це моя робота. Тому рідні краї відвідаю, коли буде відпустка. А так у Львові на домашні ігри приходить моя дружина, яка підтримує мене і мою команду.

-Останнім часом багато фахівців люблять порівнювати чемпіонати Росії та України. Що скажеш з цього приводу?
-На даний момент рівень російського міні-футбольного чемпіонату є вищим, аніж український. Хоча й наші команди, наприклад “Тайм” доказують, що можуть на рівних грати з провідними командами російського чемпіонату і навіть перемагати їх. Рівень російського чемпіонату вищий за рахунок навколофутбольної інфраструктури, більшого розвитку міні-футболу в країні, фінансового рівня та бразильських легіонерів. Загалом всі ці фактори роблять їхній чемпіонат сильнішим від українського.

-Багато гравців міні-футболу прийшли у цей вид спорту з великого футболу. А як ти потрапив у міні-футбол?
-Я закінчив СДЮШОР запорізького “Металурга”. А потім поступив в Університет, де на базі університету була команда дубль “Запоріжкоксу”. Починав я разом з Ільдаром Макаєвим (тепер гравець львіського “Тайму” – Авт.). А потім “Запоріжкокс” розпався. Після цього я деякий час грав за університет, а потім отримав запрошення від команди вищої ліги “Дніпроспецсталь”. Саме так розпочалася моя міні-футбольна кар’єра.

-Наскільки я зрозумів, за великим футболом ти теж слідкуєш. Що скажеш про суперника збірної України у раунді плей-офф?
-Думаю, що із жеребом нам поталанило і ми повинні виходити на чемпіонат світу в ПАР. Однак, це футбол. Тут все може статися.

Мстислав КОЦЬКИЙ-БОБ’ЯК


ИСТОЧНИК: http://www.energia.lviv.ua/Pages/News.aspx?newsId=1155
Просмотров: 644 | Добавил: futsalukrain | Рейтинг: 0.0/0
Поиск

Календарь

>
> >
> >
> >
> >
Архив записей

Copyright MyCorp © 2024      Сделать бесплатный сайт с uCoz