Сайт об украинском мини-футболе - Национальная сборная Украины
 

МИНИ-ФУТБОЛ на УКРАИНЕ

 




Меню сайта

Категории раздела
Избранное [6]

Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Форма входа

Главная » 2013 » Октябрь » 16 » Євген Ривкін: «Хочу допомогти нашій збірній реалізувати її потенціал»
00:12
Євген Ривкін: «Хочу допомогти нашій збірній реалізувати її потенціал»
Чи визначено вже кістяк збірної?
- Звісно ж у збірній повинні грати футзалісти, які можуть добитися результату, тобто виконати певне завдання, яка буде поставлена перед колективом, тому підбирати ми будемо у такий спосіб. Єдине, що хочу сказати: хлопці, як здобували путівку, пройнялися ідеєю і, думаю, що вони складуть кістяк. Спробуємо зібрати усіх найсильніших футзалістів під знамена збірної і докладемо для цього максимум зусиль. Є наш чемпіонат, тож будемо дивитися як хлопці себе в ньому будуть проявляти, тому місце в команді ні для кого не закрите. Головне, щоб та команда, яка поїде на чемпіонат Європи змогла добитися результату.


- З Італією буде грати дві абсолютно різні команди, як з Польщею, чи дещо розширений склад?
- У цих матчах буде трошки розширений список. Можливо зараз ми когось забули, проґавили і треба гравцям дати шанс себе проявити. Де можна себе найкраще проявити, як не в матчах з італійцями? Зараз, коли ще є невеличкий запас по часу, буде даватися можливість усім. Проте усе робиться з прицілом на ЧЕ, тому не буде такого, як з Польщею, коли просто відіграли і все.


- Чи переглядаються гравці, які виступають закордоном, ті ж Романов, Вахула, Крикун і т.д.?
- Місце в команді є для кожного футзаліста, який готовий цій команді допомогти, і на сьогоднішній день відповідає її рівню. Далі – бачення тренера, бо він несе повну відповідальність за результат і питати будуть з нього. Але слідкуємо абсолютно за усіма. Просто треба розуміти, що є люди, які достатньо далеко від нас і треба продумати як ми зможемо взаємодіяти в таких ситуаціях. До того ж, вони перебувають по одному в різних командах. Спробуємо віднайти можливість проглянути кожного, але часу не настільки багато, щоб робити зараз якісь дуже глобальні експерименти. Ще раз підкреслю, що кістяк команди, який добував путівку, перейнявся певною ідеєю. Не все виходило – це правда, але нам треба пройти цей шлях. Коли все виходить, то немає до чого рухатися. Здавалося б, що зараз усе легко, а що потім? Ми побачили свої помилки, але у всіх гравців горіли очі. Це одна зі складових, яка може привести до виконання поставленої задачі.


- Як буде виглядати тренерський штаб в найближчих матчах?
- Дійсно, зараз непросто і хотілося б, щоб поруч були помічники, котрі у складній ситуації надавали б допомогу. Павло Фанілович (помічник Є. Ривкіна у «Локомотиві» і збірній – прим. авт.) справляється з дорученою робою, але цілком можливо, що я дослухаюся до думки, яка була висловлена на тренерській нараді. Насправді є величезний обсяг роботи: оцінка суперників, яких ми вже знаємо; оцінка кожного кандидата в національну команду – нікого не можна пропустити; необхідно переглянути величезну кількість відео. Надіюся, що сформуємо тренерський штаб однодумців. Я свідомо йшов на цей пост, бо розумію, що буде маса критичних стріл на мою адресу, але не помиляється тільки той, хто нічого не робить. Розумію, що дуже велика відповідальність, оскільки попередні покоління добивалися серйозних результатів, тому хотів би допомогти нашій збірній по максимуму реалізувати ті потенційні можливості, які є у наших гравців. Я абсолютно не вважаю, що вони слабші за будь-кого. Тут треба працювати і працювати буде колектив однодумців. Все доводиться робити по ходу подій, а я нічого спонтанно не роблю, тому зараз залишу це питання без відповіді. Павло Фанілович допомагав мені і допомагає, а далі подивимося.


-  Коли стане відомий план підготовки збірної до чемпіонату Європи?
- Він буде готовий зі спарингами і усім іншим. Поки що є «вікна» УЄФА і нічого іншого ми зробити не зможемо. Вони будуть заповнюватися або товариськими матчами, або буде просто якийсь збір і хлопці на 3-4 дні зберуться. Спробуємо задіяти усі наявні «вікна», як би складно нам це не було.


- Перед відбірковими матчами один тур змістили вперед. Чи не планується зараз зробити щось подібне, щоб отримати більше часу для підготовки до чемпіонату Європи?
- Думаю, що календар зараз змінювати ніхто не буде. Проблема тоді була в чому? Можливості для підготовки збірної взагалі не було. Ігри з поляками – це було певне зобов’язання, оскільки раніше ми з ними домовилися, що повинні їх прийняти. Ці матчі відбулися між турами і мова про цілеспрямовану підготовку не йде. Це було звичайне знайомство, а потім взагалі нічого не було. Зараз же будуть матчі з італійцями, які дадуть дуже багато. Є ще два збори, де можна зібрати хлопців і готувати.  Далі великої доцільності немає, бо залишиться 8-10 днів до першої гри, а цього часу вдосталь, щоб функціонально не підготувати, а саме об’єднати команду.


- Де збірна буде проводити збори?
- Про Харків мова не йде, бо там тарафлекс. Все залежить від того чи будуть ігри. Якщо будуть, то будемо готуватися там, на місці і люди зможуть прийти, і подивитися на збірну. Хочу сказати, що грати з Угорщиною в Харкові на тарафлексі було не зовсім помилково. Угорці дали нам інформацію, що матч-відповідь буде на паркеті, але там виявилося таке ж покриття, тому гравці пройшли певний період адаптації. Наскільки мені відомо, то в Італії будемо грати на тому покритті, яке буде використовуватися на чемпіонаті Європи.

 

П.с. Євген Семенович зазначив, що незалежно від результатів чемпіонату Європи сам напише заяву про звільнення з посади головного тренера збірної після його закінчення.

 

  Андрій Гулій, Екстра-ліга

Просмотров: 460 | Добавил: futsalukrain | Рейтинг: 0.0/0
Поиск

Календарь

>
> >
> >
> >
> >
Архив записей

Copyright MyCorp © 2024      Сделать бесплатный сайт с uCoz