Сайт об украинском мини-футболе - Национальная сборная Украины
 

МИНИ-ФУТБОЛ на УКРАИНЕ

 




Меню сайта

Категории раздела
Избранное [6]

Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Форма входа

Главная » 2010 » Май » 1 » Едуард КУЛИК: "БУДЕМО БОРОТИСЯ ДО КІНЦЯ
11:34
Едуард КУЛИК: "БУДЕМО БОРОТИСЯ ДО КІНЦЯ
До минулої неділі "Ураган" ніколи у своїй історії не перемагав "Шахтар". Нарешті це сталося! П'ять із семи м'ячів у ворота своєї колишньої команди забивали троє "ураганівців". Серед них - Едуард Кулик, котрий відзначився двома голами ще в першому таймі. Це його другий дуплет у матчах прикарпатців з "гірниками".

Цікаво, що усі свої чотири голи Едуард забивав в Івано-Франківську. Майже три роки тому - як гравець "Шахтаря". А вперше Кулик зіграв на майданчику Коледжу фізвиховання, захищаючи кольори... львівської "Енергії", з якою його теперішня команда гратиме у неділю.

- В останньому матчі проти "Шахтаря" тобі вдалося забити одразу два м'ячі, а "Ураган" здобув історичну перемогу. Чи для тебе є принциповим забивати колишнім командам?
- Футболіст повинен завжди бути професіоналом і на кожну гру виходити, як на найголовнішу. А на такі команди, як "Шахтар", "Тайм" чи "Енергія" навіть налаштовуватися не треба. Якщо провести аналогію з великим футболом, то це, як матчі проти визнаних лідерів - київського "Динамо" чи донецького "Шахтаря".


А щодо налаштування на матч з "гірниками"... Скажу так - для нашої команди усі останні матчі є дуже принциповими. У попередній грі з "Таймом", не дивлячись на розгромний рахунок, у нас було багато хороших моментів. Не менше, ніж у суперників. Просто вони їх реалізовували, а ми, на жаль, не змогли. Але після цієї поразки голову попелом не посипали, адже просто не мали права зупинятися. Хотів би відзначити, що проти "Шахтаря" "Ураган" провів, мабуть, найкращу гру у цьому сезоні. Нам вдавалося багато що у цей день, адже ціна цього матчу просто зашкалювала. Уболівальники підтримували нас і підганяли вперед, тому ми просто не могли їх підвести.

- Окрім дебютної перемоги над "Шахтарем" у другому колі цього сезону "Ураган" вдома переграв принципового суперника - "Енергію" (5:2). Якщо порівняти ці два поєдинки, який з них тобі видається кращим?
- Мабуть видовищнішим і цікавішим був матч проти "гірників", а більш відповідальнішим я би назвав дербі з "енергетиками", адже у разі перемоги ми виходили на третє місце у турнірній таблиці. Як, власне, і сталося.


Зараз, звичайно, ми будемо грати тільки на перемогу - інший результат нас просто не влаштовує. Адже у разі виграшу ми впритул наблизимося до свого безпосереднього конкурента, відтак у нас будуть непогані шанси поборотися за третє місце. Крім того, "Ураган" має ще гру в запасі. У будь-якому випадку ми будемо боротися до кінця, адже права на помилку в нас немає.

- У зелено-білій футболці "енергетиків" ти провів один матч матч проти "Урагану"...
- Так, пригадую. Це було взимку 2004-го року. Той сезон я розпочинав у столичному "Інтеркасі", у другому колі перейшов до "Енергії". А в Івано-Франківську вперше зіграв у складі "Енергії-2", що виступала у першій лізі. "Ураган" тоді переміг з рахунком 5:4, а мені вдалося відзначитись двома забитими м'ячами. Щоправда, той поєдинок залишив і негативні спогади, адже саме у цій грі я усугубив травму коліна. Не дуже хочеться згадувати про той сезон. Напевне, найневдаліший в ігровій кар'єрі. До того ж, постійні травми дещо перекреслили мої плани...


... і ти повернувся у Запоріжжя, де й розпочав грати у футзал. Чи можеш сказати, що "Дніпроспецсталь" - твоя рідна команда?
- Можливо і так, тому що провів у цій команді левову частку своєї кар'єри - цілих чотири сезони. Граючи у Запоріжжі у складі з "ДСС", я отримав звання майстра спорту. Це був 2002-й рік. Ми перемогли у фіналі Кубку України сильний на той час "Інтеркас" з рахунком 4:1, а я забив один з голів. Тоді у "Дніпроспецсталі" під керівництвом Раміса Мансурова, виступали такі відомі гравці, як Пилипів, Нестерук, Кравченко, Смирнов, Захарченко, Зозуля, Кардецький, Мартиненко.

- Далі у твоїй спортивній біографії був львівський "Тайм" і донецький "Шахтар"...
- Загалом тоді у "Таймі" я став кращим бомбардиром, забивши 17 голів, але команда зайняла сьоме підсумкове місце. Зрозуміло, запрошення до "Шахтаря" було для мене великим кроком вперед. Тож над цією пропозицією я довго не роздумував, оскільки потрапив у справді дуже амбітну команду. Радий, що з "Шахтарем" мені вдалося стати чемпіоном України.

- Як раз у тому сезоні, коли ти грав у Донецьку, в складі "Шахтаря" з'явились перші бразильські легіонери. Що можеш сказати про них?
- Безумовно, бразильці підняли наш рівень чемпіонату трохи вище. Подивитися хоча б на Росію, де їх досить багато виступає. Гадаю, якби у російській Суперлізі не було бразильців, цей чемпіонат був би не таким цікавим, яким є зараз. Мабуть, не сильно відрізнявся би від нашої першості. Тоді це виглядало якось потроху дивно, а зараз - вже сприймається як належне. За грою того ж Вассури вболівальники спеціально приходили на трибуни...


- За два останні сезони, які ти проводиш в "Урагані", у трьох з п'яти поєдинків з "Шахтарем" у наші ворота забивали суто бразильці. Зараз кількість легіонерів зменшилась, мабуть тому "Ураган" вперше переміг "гірників"?
- Справді, на початку цього сезону за "Шахтар" виступали одразу шестеро бразильців, які були на лідируючих позиціях. Цього разу, в порівнянні з матчем першого кола, до Івано-Франківська приїхав зовсім інший "Шахтар". У його складі було тільки двоє легіонерів. Водночас, після того, як взимку Донецьк залишили такі сильні футболісти, як Вассура, Карлос Альберто, Клаудіньо, на їхнє місце прийшли молоді українські гравці. Зрозуміло, що їм бракує досвіду. Мабуть, це тим чи іншим чином вплинуло на гру.

- Минулого тижня відбулися матчі "Фіналу чотирьох" Кубку УЄФА. Як би оцінив рівень українського чемпіонату у порівнянні з іншими європейськими першостями?
- Звісно ж, наша вища ліга поки що не може конкурувати з провідними європейськими чемпіонатами. Але поступово ми прогресуємо і, маю надію, вже у найближчому майбутньому ми хоча б зможемо наблизитися до рівня чемпіонату Росії.


- Що для цього потрібно, як вважаєш?
- Перше і найголовніше - будувати сучасні великі спортивні арени. Треба обов'язково висвітлювати вітчизняний футзал на телебаченні, у ЗМІ, щоб у вболівальників був інтерес до матчів. Далі - чіткий календар, порядок з регламентом змагань. Розвиток дитячо-юнацького футзалу, інфраструктура клубів тощо. Загалом, багато чого ще потрібно зробити...

- Якою ти бачиш оптимальну формулу проведення наступного чемпіонату України?
- Хотілося побачити 10-12 команд, які би змагалися у чотири кола. Гадаю, від цього рівень української першості тільки виросте. Тоді б дійсно був цікавий чемпіонат, адже стане менше прохідних матчів. У разі рівної кількості очок на перше місце виходили би саме особисті зустрічі. Чотири матчі між безпосередніми конкурентами мали б все розставити по своїх місцях.

Розмовляли Олег ЛАНЯК та Андрій МЕНІВ.
Просмотров: 764 | Добавил: futsalukrain | Рейтинг: 0.0/0
Поиск

Календарь

>
> >
> >
> >
> >
Архив записей

Copyright MyCorp © 2024      Сделать бесплатный сайт с uCoz