Сайт об украинском мини-футболе - Национальная сборная Украины
 

МИНИ-ФУТБОЛ на УКРАИНЕ

 




Меню сайта

Категории раздела
Избранное [6]

Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Форма входа

Главная » 2012 » Апрель » 20 » Богачов: «Після 5-го травня зможемо грати у своєму залі»
00:22
Богачов: «Після 5-го травня зможемо грати у своєму залі»
Ексклюзивне інтерв'ю із президентом першолігового донецького клубу "Ресурс" Сергієм Богачовим.

 

 

Донецький клуб «Ресурс» серйозно заявив про себе цього сезону. Новачок першої ліги завершив сезон на четвертій сходинці Східної зони і пробився у чвертьфінал Кубка України. У президента «Ресурса» Сергія Богачова доволі амбітні плани, скоро буде введений у експлуатацію новий спортивний зал, у якому комада зможе проводити домашні матчі. Саме про будівництво залу, амбіції і ідею створити футзальний клуб Сергій Богачов поділився у інтерв’ю.

 

- Перш за все розкажіть історію команди. Скільки вже існує клуб, і чому вирішили створити саме футзальний колектив?

- Команда «Ресурс» створена в 2009 році. Ідея виникнення команди - це як завжди, друзі, діти, бажання не рвати зв’язки і бажання займатись спортом. Такі види спорту як бокс, боротьба, усі єдиноборства, вони не припускають спільного занняття спортом, не можна створити свою команду. Тому десь років 40 я вже граю в футбол, хоча основний вид спорту яким я займався - це був бокс. Футбол є супровідним видом спорту, але потихеньку він дав мені поштовх до створення такої команди. Футбол дає можливість спілкування, постійної гри, постійної боротьби. Не зважаючи на якісь проблеми, завжди знайдеться коло людей, які можуть скласти тобі суперництво, і від цього дістаєш задоволення.

 

- «Ресурс» виступає зараз у першій лізі України, але на скільки високі Ваші амбіції? Чи може колись «Ресурс» замінити донецький «Шахтар», який пропав із футзальної карти України?

- Сьогодні однозначно відповісти на це питання доволі важко. Я вважаю, що крок потрібно робити тоді, коли він дозрів, коли ти робиш його впевнено. От в 2009 році ми перемогли в групі D на чемпіонат міста, потім у групі С. Нааступного сезону проявили себе у вищому дивізіоні, і лише після цього пішли у першу лігу України.

Я вважаю, що старт для новачка досить вдалий. Сьогодні у нас 3-4 місце в нашій зоні. Впринципі стабільна гра і можу сказати, що тільки «Титану» ми по класу поступаємось, а з іншими командами боремось на рівних. Для того, щоб зробити крок у Екстра-лігу, потрібно ще рік попрацювати у першій лізі. Потрібно збудувати свою спортивну базу, яка відповідатиме Екстра-лізі. Цей процес йде паралельно. В Донецьку будується спортивний комплекс на три міні-футбольних майданчика, один із яких буде паркетним. Там ми плануємо зробити базу для нашої команди. Тому у наступному році стане зрозуміло, наскільки високі наші амбіції. Гра в Екстра-лізі передбачає відповідні фінансові вливання, підбір гравців, це довга, кропітлива робота, нею потрібно займатись.

 

- Що означає назва команди «Ресурс»?

Тут немає якогось прямого зв’язку, але є дружні організації зі схожою назвою, які допомагали нашій команді. «Ресурс» - це потенціал, база, основа, те від чого ми повинні відштовхуватись. Є така аналогія, що в Донецьку є ресурс, який здатен на багато.

 

- Я вже чув про цей зал, що Ви будуєте. Так коли планується введення в експлуатацію?

-Вже почались роботи, щодо укладання паркету. І я думаю, до 5 травня, до матчу-відповіді із «Енергією», паркет буде покладений і зал буде готовий. Я не говорю про інфраструктуру: сидіння, фарбування, монітори, можливо це ми не встигнемо зробити. Але основна робота буде вже виконана, і тренуватись там можна буде.

 

- У свій час у Львові був футзальний бум, було аж чотири команди у вищій лізі. Зараз у Донецьку, аж чотири команди першої ліги. Розкажіть про свої відносини із Вашими суперниками на паркеті, командами АРПІ і УТАС. Чи є можливість об’єднання, щоб створити клуб, який зможе боротись за найвищі місця не тільки в Україні, але в Європі?

Відносини із суперниками, завжди неоднозначне. Без суперництва, конкуренції, важко розраховувати на достойний результат.

Мене недавно вибрали президентом Асоціації футзалу Донецької області. І от коли йшла розмова, про команду-однодумців, то я запропонував, щоб моїми замісниками були Босенко (президент АРПІ, - В.К.) і Хайт (президент УТАСу, - В.К.) Люди, які свої кошти, можливості, направляють на розвиток міні-футболу. От якби всіх людей, які горять міні-футболом об’єднати і направити зусилля, то міні-футбол буде розвиватись.

Щодо створення однієї сильної команди, то це питання не просте. На сьогодні команда УТАС, команда АРПІ готові би були стартувати у Екстра-лізі, але все ж ті проблеми, матеріальні, фінансові, стоять перед ними. Якщо зараз об’єднатись і піти на якісь неприйнятні умови, то команда може втратити своє лице. Якщо все ж буде об’єднання, або хтось буде вкладати серйозні кошти, мусить бути право і у другої сторони якось впливати на долю команди і мати свої дивіденти, чи у вигляді назви, чи керівництва клубу. Хочеш добитись більшого, поступись чимось.

 

Володимир Крупчук

ИСТОЧНИК: http://extra-liga.org.ua/extra-ligue/781-1

Просмотров: 433 | Добавил: futsalukrain | Рейтинг: 0.0/0
Поиск

Календарь

>
> >
> >
> >
> >
Архив записей

Copyright MyCorp © 2024      Сделать бесплатный сайт с uCoz