Сайт об украинском мини-футболе - Национальная сборная Украины
 

МИНИ-ФУТБОЛ на УКРАИНЕ

 




Меню сайта

Категории раздела
Избранное [6]

Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Форма входа

Главная » 2009 » Сентябрь » 25 » Андрій СІМКА: "УСЯ БОРОТЬБА - ЩЕ ПОПЕРЕДУ"
15:59
Андрій СІМКА: "УСЯ БОРОТЬБА - ЩЕ ПОПЕРЕДУ"
У трьох стартових матчах чемпіонату три голи у ворота суперників "Урагану" забив Андрій СІМКА. Саме він у грі проти "Контингента" відкрив лік забитим м'ячам прикарпатської команди у новому сезоні. У суботу івано-франківці прийматимуть "Кардинал", з яким зустрічались менше місяця тому на відкритому "Кубку Галичини". Тоді наприкінці серпня Сімка також забив один гол, а "Ураган" переміг у тій грі 5:3. Як буде цього разу?..

- Зіграно всього три тури національного чемпіонату. "Ураган" має три одинички у турнірній таблиці: в - графі перемоги, нічиї та поразки. В твоєму активі є три забиті м'ячі у цих поєдинках. Пригадай, як забивалися ці голи?
- Якщо пригадати ці три голи, то хочу наголосити, що у кожному з них брала участь ціла наша четвірка. Наприклад, у матчі з "Контингентом" два м'ячі я забивав після чудових передач Раміса Мансурова та Федора Пилипіва. Відверто кажучи, в тих епізодах гріх було не забити. Ну і третій свій гол я забив минулої суботи у ворота донецького "Шахтаря". Фактично все зробив Едуард Кулик (витягнув на себе і оборонців, і воротаря), мені ж залишалося тільки влучити майже в порожні ворота.

- Як можеш оцінити старт "Урагану" в цьому сезоні?
- До першого матчу з "Контингентом" команда дуже серйозно готувалася, адже зараз прохідних суперників вже немає. Як на мене, нинішній чемпіонат має стати найцікавішим в історії українського футзалу. Стартова гра видалась доволі легкою, адже ми забили п'ять сухих м'ячів, хоча могли забити ще принаймі три-чотири рази. У другому турі нас чекала нелегка поїздка до Львова на матч проти "Енергії", який зазвичай прийнято вважати подвійним дербі - західноукраїнським, та ще й енергетичним.

Приємно, що під час гри "Ураган" гаряче підтримували наші вболівальники, за що їм - велика подяка від імені гравців та тренерів. Щодо самого матчу, то, можливо, за рахунку 2:0 ми психологічно трохи розслабилися і тому двічі пропустили від суперника. Прикро... Нещодавній поєдинок з "Шахтарем" був дуже важливий для обох команд з точки зору турнірної боротьби. Початок гри для нас склався досить непогано, були хороші моменти, але потім команду наче підмінили, і "Ураган" зовсім не був схожий сам на себе...

- В чому бачиш причину такого розвитку подій?
- Зазвичай кажуть, програє команда - відповідає тренер. Але в нашому випадку ми винні усі разом. Ніхто з гравців з себе вини не знімав. Звичайно ж, дуже прикро, адже ми засмутили таку величезну кількість вболівальників, які прийшли на цей матч, незважаючи на платний вхід. Приємно, що навіть за рахунку 0:3 вболівальники продовжували підтримувати нас. Але не треба журитися, треба рухатися далі, адже у чемпіонаті зіграно тільки три тури. Тож уся боротьба - ще попереду. ..

- Найближчий матч в "Ураган" знову гратиме вдома. До Івано-Франківська завітає "Кардинал", з яким поєдинки також складаються непросто. Що думаєш з приводу цієї гри?
- Наші матчі з "Кардиналом" дійсно складаються непросто. Перед цим чемпіонатом склад львівської підсилили чемпіони України - Сергій Кольцун та Ігор Кудінов. Також прийшли перспективні хлопці з МФК "Рівне". Тож для "Урагану" цей матч буде досить непростий.

- Майже місяць тому "Ураган" вже перемагав "Кардинал" у рамках "Кубка Галичини-2009". Тоді гра завершилась з рахунком 5:3, коли наприкінці "кардиналівці" забили двічі. В чому бачиш причину такої невиразної кінцівки тоді, а також у виїзному матчі чемпіонату проти "Енергії"?
- Як бачите, вже не перший раз ми на цьому опікаємось. Мабуть, психологічно команда, виграючи у рахунку, дещо розслабляється, за що у підсумку нас і карає суперник.

- Наприкінці серпня "Ураган" у повному складі поїхав у Карпати і вперше зійшов на Говерлу. Чим тобі запам'яталося підкорення найвищої вершини України?
- Команді дуже сподобалося це сходження. Усі хлопці, особливо приїжджі, які ніколи ще не були у Карпатах, були в захопленні від побаченого. Для мене це був вже другий підйом на Говерлу. Перший же був ще за університетських часів, коли ми вирішили групою активно відпочити.

- Чи є в тебе якійсь особисті завдання на цей сезон?
- У будь-якого гравця, який багато років присвятив міні-футболу, мають бути певні бажання. Наприклад, хотілося б приміряти один з комплектів нагород чемпіонату, звичайно ж, краще - "золото". Але все, думаю, буде вже згодом. А так, головне завдання - допомогти команді: здобувати очки, радувати перемогами своїх вболівальників, рідних та керівництво клубу, яке створило нам усі умови для досягнення високих завдань.

- Можливо у тебе є бажання стати кращим бомбардиром чемпіонату чи потрапити до лав національної збірної?
- Зараз в "Урагані" підібрався такий склад, що нам навіть не потрібно яскраво вираженого бомбардира, адже забивати може будь-який футболіст. Щодо збірної, звісно ж, будь-який гравець мріє виступати за головну команду країни, щоб захищати честь своєї неньки-Батьківщини і здобувати перемоги під її кольорами. Якщо пригадати далекий 2003-й рік, тоді я разом з молодіжною збірною їздив до Санкт-Петербургу на неофіційний чемпіонат Європи, де у складі "синьо-жовтих" посів друге місце. Залишились незабутні враження...

- Що потрібно для того, щоб на Андрія Сімку знову звернув увагу головний тренер національної збірної України?
- Потрібно викладатися не тільки у кожній грі, а й на кожному тренуванні. До цієї мети треба наполегливо йти, і час покаже...

- На домашніх матчах "Урагану" за тебе хтось вболіває персонально ?
- Моїх вболівальників на матчах завжди вистачає, адже сам я родом з Івано-Франківська. Тож приходять багато друзів, знайомих. Якщо ж брати мою сім'ю, то жодного домашнього матчу "Урагану" не пропускає мій батько. Дружина також при можливості приходить мене підтримати. У нас росте маленька донечка, тож більше часу вона приділяє саме їй. Тож користуючись нагодою, хотів би подякувати усім тих, кому не байдужий "Ураган", за вашу підтримку і побажати трохи терпіння.

Розмовляли Олег ЛАНЯК та Андрій МЕНІВ. Прес-служба НФК "Ураган".
Просмотров: 809 | Добавил: futsalukrain | Рейтинг: 0.0/0
Поиск

Календарь

>
> >
> >
> >
> >
Архив записей

Copyright MyCorp © 2024      Сделать бесплатный сайт с uCoz