Сайт об украинском мини-футболе - Национальная сборная Украины
 

МИНИ-ФУТБОЛ на УКРАИНЕ

 




Меню сайта

Категории раздела
Избранное [6]

Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Форма входа

Главная » 2010 » Октябрь » 2 » Андрій СІМКА: "НА КОЖЕН ГОЛ ПРАЦЮЄ ВСЯ КОМАНДА"
12:47
Андрій СІМКА: "НА КОЖЕН ГОЛ ПРАЦЮЄ ВСЯ КОМАНДА"
Забивши п'ять голів в останніх трьох матчах "Урагану", Андрій Сімка вийшов у поточні лідери серед бомбардирів чемпіонату України. 26-річний гравець зізнається, що за вісім років міні-футбольного життя йому приємно бачити своє прізвище у списку кращих голеадорів вищої ліги.

Мріє опинитися у трійці лідерів і за підсумками сезону, жартуючи, що він "так домовився з партнером по команді Валентином Цвєлих". Головна ж його мета - допомогти рідній команді завоювати один з комплектів нагород та стати володарем Кубку України.

- У першій домашній грі "Урагану" проти ЛТК ти відзначився дублем, забивши два голи після пасів Валентина Цвєлих. У Львові з "Енергією" тобі теж асистував Цвєлих. Цікаво, а як забивав у Севастополі?
- У Севастополі я двічі забивав також після двох передач Валентина, з яким у нас налагодилася гарна взаємодія на майданчику. За досить тривалий проміжок часу наша "четвірка" навчилася розуміти одне одного з півслова. Так вже склалося, що два Романи - Кіндратів і Ярий - "підчищають" наші з Валентином огріхи в атаці. Можуть забивати і вони. Але незалежно від того, кому вдасться відзначитись, над кожним голом працює весь квартет плюс воротар. Загалом в "Урагані" зараз склалася дуже хороша атмосфера, кожен гравець підтримує іншого, вболіваємо один за одного навіть на лаві запасних.


- Є футболісти, які повністю використовують свій гольовий потенціал. В тебе ж протягом гри буває п'ять-шість стовідсоткових моментів, а реалізувати вдається далеко не всі...
- Знаю, про що ви запитуєте. У першому таймі з ЛТК я "запоров" кілька нагод (посміхається)... Однак, якщо команда перемагає, то це означає, що все робилося правильно. Звичайно, реалізація - це дуже важливий момент у грі. Варто зазначити, що у мого партнера Валентина Цвєлих реалізація набагато краща. Недаремно він кілька разів ставав кращим бомбардиром.

Насправді ж, переді мною більше стоїть задача віддавати паси і щось небезпечне створювати біля воріт суперника. Забивати голи - це завжди приємно. Головне ж для мене - принести користь команді, щоб допомогти "Урагану" здобувати перемоги.

- Як ти вважаєш, чому тобі не вдалося відкрити свій потенціал після того, як тебе 18-річного футболіста тоді ще першолігової команди запросили в молодіжну збірну України?
- Не той вік був. Як кажуть, молодий - зелений... Зараз у мене зовсім інше ставлення до міні-футболу, зовсім інші пріоритети, інші цінності. Адже за стільки років виступів за "Ураган" нарешті з'явився досвід, впевненість у своїх силах, яких, можливо, не вистачало раніше. Гадаю, будь-який футболіст завжди мріє виступити у складі збірної України. Своїм шансом вийти на майданчик у синьо-жовтій формі команди я скористався у 19-річному віці...


- А якщо порівняти Андрія Сімку, скажімо зразка 2002-2003 року, і твого колегу по команді Петра Шотурму, якому зараз 18 років, як гадаєш - хто сильніший?
- Цікаве питання. Важко порівнювати, оскільки у нас з Петром зовсім інші позиції, ми виконуємо трохи різні ролі на майданчику. Та й час не стоїть на місці. За 7-8 років міні-футбол дуже сильно змінився. Гра стала більш динамічною і видовищною. Прохідних матчів в чемпіонаті фактично немає. Про рівень кращих збірних Європи та світу годі й казати...

Шотурмі хочу зробити великий комплімент. Петро грає у футзал майбутнього, має досить хороший потенціал, добре бачить майданчик, дуже технічний. За останні два роки він виріс просто на очах, змужнів і став сильним футболістом. Наразі з молодих гравців в Івано-Франківську немає нікого схожого на Шотурму - ані в футболі, ні в футзалі.

- Шотурма і Ципун в "Урагані" - наймолодші з усіх гравців. Середній вік команди - понад 28 років. Як ти вважаєш, прийшов час про себе заявити і нарешті щось здобути?
- Кожного року керівництво нашого клубу ставить перед командою найвищі завдання. Пройти довгу турнірну дистанцію на одному диханні дуже непросто. Зараз майже кожна команда ставить перед собою викокі задачі - принаймні потрапити до плей-офф чемпіонату.

Зрозуміло, "Ураган" не є винятком, тому будемо робити усе, від нас залежне, щоб досягти поставленої мети. Можу запевнити наших вболівальників, що вся наша команда, і я в тому числі, прикладемо максимум зусиль, щоб вперше завоювати один з комплектів нагород чемпіонату і поборотися за Кубок України.


- Цього сезону після регулярного чемпіонату відбудуться серії плей-офф, за підсумками яких і визначаться призери. Яка твоя думка щодо цього нововведення?
- Схема плей-офф досить цікава і нова для нас. Кожна гра протягом чемпіонату, а потім і в плей-офф буде надзвичайно цікавою як для вболівальників, так і для самих команд. Адже то будуть нові емоції, нові враження, нові нерви - все буде по-новому. Тут вже буде зовсім інша стратегія, інша тактика на кожен з матчів. Думаю, цей чемпіонат буде дуже цікавим і подарує ще багато несподіванок та сенсацій.

- Кілька з них вже було зафіксовано у стартових турах. Яка з команд тебе особисто здивувала за перший місяць чемпіонату?
- Не можу сказати, що хтось мене сильно здивував, адже чемпіонат тільки розпочався. Варто відзначити рівненський "Кардинал", де підібрані дві збалансовані "четвірки". У них вийшов досить хороший сплав молодості й досвіду, і з цим суперником потрібно рахуватися іншим командам.

Не дуже вдало розпочали сезон "Тайм" і "Шахтар", але вони своє ще наверстають. У "гірників" зараз майже на 70% оновився склад команди, і для адаптації потрібно трохи часу. Хочу сказати, що явних аутсайдерів просто не залишилось. Кожна команда здатна обіграти будь-кого, а в плей-офф слабких суперників стовідсотково не буде. Тож не виключено, що сьома чи восьма команда може зіграти у фінальній серії проти, скажімо, четвертої-п'ятої.



Розмовляли Олег ЛАНЯК та Олена ЯРЕМЧУК, прес-служба НФК "Ураган
Просмотров: 724 | Добавил: futsalukrain | Рейтинг: 0.0/0
Поиск

Календарь

>
> >
> >
> >
> >
Архив записей

Copyright MyCorp © 2024      Сделать бесплатный сайт с uCoz