Сайт об украинском мини-футболе - Национальная сборная Украины
 

МИНИ-ФУТБОЛ на УКРАИНЕ

 




Меню сайта

Категории раздела
Избранное [6]

Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Форма входа

Главная » 2009 » Ноябрь » 6 » Андрій Федюк: «Такий ріст «Енергії» мене трішки здивував»
19:00
Андрій Федюк: «Такий ріст «Енергії» мене трішки здивував»
Прогрес оновленої футзальної «Енергії» у новому чемпіонаті України помітний неозброєним оком. «Енергетики» у першому колі чемпіонату встигли добряче «нашуміти» у грі з лідерами та середняками, тим самим доказавши, що заяви на чемпіонство команди у цьому сезоні мають оптимістичний характер. Про це та інше – у розмові з капітаном Андрієм Федюком.

- Андрію, теперішня «Енергія» міцно адаптувалася на третьому місці у турнірній таблиці. Як ти вважаєш: це вершина можливостей теперішньої команди?
- Ні, я б так не сказав. Ми прагнутимемо підкорити вищі вершини. Команда у нас додавала від матчу до матчу. Добре, що така команда як «Тайм» не дістався у суперники вже у перших турах. У цьому матчі ми показали хорошу гру, однак із результатом не склалося. Утім, те, що ми додаємо від гри до гри, помітно неозброєним оком.

- Наскільки важко тепер буде наздогнати «Тайм» та «Шахтар» у турнірній таблиці?
- Це цілком реально, адже у нас ще будуть по три гри з цими командами. Усе в наших руках. Відрив у шість очок не є трагічним. Потрібно налаштовуватися лише на перемогу у кожному матчі, а не думати про те, що конкуренти втратять очки. Впевнений, що ці команди ще загублять «свої» залікові пункти.

-«Ураган», мабуть, теж не варто списувати з рахунків…
-Так. Думаю, ця команда додасть у другому колі. В «Енергії» у другому колі буде набагато складніший календар, ніж у того таки «Урагану» чи «Тайму». Наприклад, «Тайм» у другому колі прийматиме усіх лідерів у себе вдома, натомість в «Енергії» календар набагато складніший. Тим він і буде цікавіший для нас. У другому колі можна буде показати наскільки ми потужні та сильні. Одна справа грати вдома, інша – на виїзді. Загалом, для теперішньої «Енергії» у першому колі був ідеальний календар. Ми встигли пограти при власних вболівальниках, дещо зігратися. А друге коло для нас буде справжнім випробовуванням. Нам доведеться зіграти в Івано-Франківську, Харкові та Донецьку. Тоді буде видно на що ми здатні.

- Андрію, згадаймо поєдинок проти «Тайму». На твою думку, поразка твоєї команди у цьому матчі є справедливою?
- До цього питання можна підійти по-філософськи. Якщо «Тайм» переміг, значить, так мало і бути. А по грі не можу зрозуміти чому ми програли. Ми більше атакували, у нас було більше моментів біля воріт суперника. Так не мало б було бути. Думаю, як мінімум, ми заслужили на нічию. Навіть коли ми грали втрьох, класно захищалися, не пропустили гол у меншості, та й взагалі, тоді могли забити. Пам’ятаю, Степан Струк влучив у стійку.

- Вилучення Євгена Рогачова було справедливим?
-У повторному епізоді помітно, що Євген ненароком зачепив Сашу Бондаря, адже він його навіть не бачив. Якщо б Рогачов свідомо вдарив суперника, тоді вилучення було б справедливим. Як на мене, суддя повинен був обмежитися жовтою карткою. Щодо епізоду із непризначеним пенальті, то уже неодноразово говорив, що мене збивали, контакт зі мною був. Утім, хто це був, я не бачив. Після цих епізодів, можливо, команда психологічно надламалася. Утім, честь нам хвала, що ми зуміли переламати хід поєдинку. Ми вистояли психологічний тиск, однак не використали багато своїх моментів. А усе було в наших руках.

- Поєдинок проти «Тайму» не нагадав гру з «Шахтарем»?
- Так, було щось схоже. Утім, ці ігри різняться тим, що з донеччанами ми грали «другим» номером, а з земляками - першим. Вважаю, що в таких матчах і загартовується справжня команда. «Тайм» переміг завдяки досвіду гравців. Вони зіграли уже достатньо кваліфікованих матчів, зокрема у Кубку УЄФА. Загалом, якщо порівнювати ці команди, то скажу, що індивідуально гравці «Шахтаря» є сильнішими, однак за командною грою однозначно переважає «Тайм». Скажу, що проти команд Станіслава Гончаренка грати завжди важко.

- Чому?
-У людини професійний підхід до справи. Він завжди тримає людей в тонусі: як у психологічному, так і фізичному. Навіть коли команда перемагає суперника з рахунком 5:0, він не дає нікому розслабитися. Якщо команда при такому рахунку пропустить гол у свої ворота, це буде рівноцінно поразці. Для «Тайму» такий тренер - великий плюс. Натомість наш тренер Микола Сич ще молодий, у нього усе ще попереду. У Миколи Сича є свій великий плюс: він старається тримати команду в тонусі.

- Андрію, яка «Енергія» сильніша: зразка осені 2009-ого чи 2008-ого?
- Думаю, відповідь на це питання можна дати вкінці сезону. Та й говорити щось буде зайве, просто поглянемо на турнірну таблицю. Щодо рівнів чемпіонату, то цього сезону він точно не впав. Є чотири колективи, які борються за чемпіонство. Та й по складу вони майже ідентичні. Кожен матч теперішнього чемпіонату є непередбачуваним. Думаю, що дуже цікавими будуть ігри у фінальній шістці. Кожен матч буде війною.

- Чимало фахівців у розмові з автором цих рядків дивуються як за такий короткий час «Енергії» вдалося створити такий боєздатний колектив. Тебе це не здивувало?
- Можливо, трішки. На передсезонних турнірах у нас були невдалі ігри, поразка від «Хуртапа» з рахунком 0:4. До чемпіонату ми підходили з певною пересторогою. Утім, якщо поглянути на статистику, «Енергія» завжди невпевнено грає передсезонні ігри, а на сезон команда виходить доволі збалансованою. Добре, що у нас є конкуренція у складі. Від цього росте клас команди.

- Андрію, скоро «Тайм» виступатиме у Кубку УЄФА. Що світить команді Станіслава Гончаренка у групі з іспанцями, чехами та словенцями?
- Великий плюс «Тайму» у тому, що вони мають такого тренера як Станіслав Гончаренко. Також у багатьох гравців є певний досвід виступів у Кубку УЄФА, і є два рівноцінних воротарі. Вважаю, що команда збалансована повністю. Позмагатися з іспанським «Бумерангом» «Тайму» буде складно, однак це під силу. На кожну гру необхідно виходити як на останню. Впевнений, що на такі матчі тренер налаштує команду добре. Загалом, вважаю, що «Тайму» реально потрапити у «фінал чотирьох».

Розмовляв Богдан Пастернак

ИСТОЧНИК: http://www.energia.lviv.ua/Pages/News.aspx?newsId=1170
Просмотров: 782 | Добавил: futsalukrain | Рейтинг: 0.0/0
Поиск

Календарь

>
> >
> >
> >
> >
Архив записей

Copyright MyCorp © 2024      Сделать бесплатный сайт с uCoz