Сайт об украинском мини-футболе - Национальная сборная Украины
 

МИНИ-ФУТБОЛ на УКРАИНЕ

 




Меню сайта

Категории раздела
Избранное [6]

Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Форма входа

Главная » 2010 » Май » 28 » Андрій Федюк: «Перемога над «Таймом» - надія на майбутній сезон»
00:27
Андрій Федюк: «Перемога над «Таймом» - надія на майбутній сезон»
Сезон 2009/10 львівська «Енергія» провела доволі вдало. Оновлений колектив за кілька турів до завершення чемпіонату забронював за собою «бронзову» сходинку. На думку Андрія Федюка, багаторічного гравця та капітана команди, такий результат можна вважати успішним. Про сезон, що завершується, а також про майбутній чемпіонат Андрій охоче розповів прес-службі клубу.

«Потрібно вливати свіжу кров»

- Андрію, оновлена «Енергія» у цьому сезоні завоювала бронзовий комплект нагород. Як вважаєш: це вершина можливостей теперішньої команди?
- Не думаю, що це наша вершина. Утім, скажу, що нам потрібно вливати свіжу кров, підсилюватися двома гравцями. Це обов’язково. Попри це, у нас хороший колектив. Якщо команда хоче стати чемпіоном, то потрібно перемагати своїх основних суперників. Мова йде про «Тайм» та «Шахтар». У цих матчах ми виглядали непогано, однак чогось нам бракувало. Ми програвали переважно з різницею в один гол. У наступному чемпіонаті нічого прощати не будуть. До цього нам потрібно буде підготуватися дуже ретельно.

- Чи можна сказати, що на цей сезон команда виконала своє завдання?
- Завдання у нас були вищими. Утім, у своєму попередньому інтерв’ю я вже казав: якщо ми потрапимо до трійки призерів, це буде хороший результат. Ми за один рік створили команду і виграли бронзу. Повірте, це нелегке завдання, адже інші команди також ставлять перед собою високі цілі. За підбором виконавців вони є також сильними та потужними. За бронзові медалі сперечалися з «Ураганом» і виграли цей двобій. Це також було нелегко. Вважаю, що третє місце ми вибороли за рахунок характеру та бійцівських якостей.

«Важко адаптуватися до нових людей»

- Своє грою у сезоні задоволений?
- Не дуже. Загалом, не моя робота оцінювати мою гру, однак я самокритична людина. Не дуже задоволений, адже мені важко адаптуватися до нових обставин. У цьому сезоні придивлявся до людей, казав що вмію я, питав що можуть вони. Наприкінці сезону ми уже нащупали ці відносини між собою. У другому колі це відбилося на наших командних діях, і я почувався комфортніше.

- Коли ти зрозумів, що теперішня «Енергія» - повноцінний боєздатний колектив?
- Перші ігри були важкі, а потім пішла серія перемог. Ми часто втримували для себе позитивні рахунки і завдяки цьому формувався характер і дух команди. На початку другого кола у нас був спад. Потім кожен відчув відповідальність, ми перестали ображатися один на одного і почали грати на команду. Гравці забули свої особисті амбіції. Вважаю, так і повинно бути. Власні амбіції потрібно відкидати на другий план, а думати лише про команду.

- Андрію, фінальну пульку чемпіонату ти зіграв краще, ніж матчі першого і другого кола. Чим це можеш пояснити?
- Так, ближче до завершення чемпіонату я почав грати краще. У мене немає філігранної техніки чи якогось неймовірного таланту. Я залежний від команди. Виходить так, що заграла краще команда, заграв краще і я.

«Дуже ціную звання капітана»

- Ти як капітан відчуваєш додаткову відповідальність на майданчику і поза ним?
- Це велика відповідальність. Для мене престижно бути капітаном такої команди. Я це дуже ціную. Потрібно старатися і бути лідером команди не тільки на майданчику, а поза ним. Виходити на майданчик з капітанською пов’язкою «Енергії» майже те саме, що одягнути футболку збірної України. Як капітан, повинен розуміти, коли людина жертвує своїм часом і приходить на наші матчі, ми не маємо права не грати на сто відсотків. Люди приходять подивитися на Задорожного, Тригубця, Кардаша, Рогачова та інших. Ми повинні викладатися навіть не на сто відсотків, а на більше…

- Які враження від сезону, що завершується?
- Нормальні. Якщо аналізувати наші матчі, то було кілька, які ми зіграли неуважно. Кожен у цьому чемпіонаті десь провалювався. Дуже радує, що бодай раз в сезоні обіграли «Тайм». Для нас це була надія на майбутній сезон.

- Андрію, в українському футзалі ти є «битим вовком». На твою думку, наш чемпіонат росте чи деградує?
- Не деградує точно. Вважаю, що у нашому чемпіонату виступають висококласні гравці. Також у нас є люди, які задають моду нашому футзалу. Було б добре, коли б у нас були висококласні бразильці. Аби підсилити наш чемпіонат, потрібно запрошувати висококваліфікованих легіонерів, таких, які були б на голову сильнішими від українців. У них тоді буде чому вчитися.

«Кожен наступний чемпіонат стає цікавіший, чим попередній»

- Чи стане, на твою думку, наступний чемпіонат цікавіший за попередній?
- Впевнений, що «Шахтар» зараз доукомплектується і буде набагато сильнішим, ніж є зараз. Про силу «Тайму» говорити, мабуть, не треба. «Ураган» і «Локомотив» також не складуть зброї. Зважаючи на це, кожен наступний чемпіонат стає цікавішим, ніж попередній. Майбутній чемпіонат, думаю, буде дуже потужним.

- Яка ідеальна формула проведення самого чемпіонату?
- Усе залежить від кількості команд. Якщо буде 12 команд, то найкращий варіант грати у чотири кола. Утім, для клубів це великі витрати. Не кожна команда на це погодиться. Це запитання краще поставити президентам клубів.

- І на останок, у попередньому інтерв’ю питав тебе яка «Енергія» сильніша: зразка осені 2008-ого чи теперішня, на що ти пообіцяв відповісти наприкінці цього сезону…
- Попередня «Енергія» була трішки зрілішою, витриманішою та більше підготовленою. Попри це, ці команди були різними і видавали різні матчі. По ходу матчу могли вигравати з рахунком 3:0 і програвали такі ж матчі. З теперішньою «Енергію» ми часто втримували рахунки. Утім, у нас є усі шанси вдосконалюватися та рухатися вперед.

ИСТОЧНИК: http://www.energia.lviv.ua/News.aspx?newsId=1518
Просмотров: 693 | Добавил: futsalukrain | Рейтинг: 0.0/0
Поиск

Календарь

>
> >
> >
> >
> >
Архив записей

Copyright MyCorp © 2024      Сделать бесплатный сайт с uCoz