Сайт об украинском мини-футболе - Национальная сборная Украины
 

МИНИ-ФУТБОЛ на УКРАИНЕ

 




Меню сайта

Категории раздела
Избранное [6]

Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Форма входа

Главная » 2011 » Июнь » 11 » Андрій Федюк: «Хочу відпочити від жахливого сезону»
01:07
Андрій Федюк: «Хочу відпочити від жахливого сезону»
Цей сезон для львівської «Енергії», як і для «Тайму», який згодом воз’єднався з «Енергією» назвати вдалим язик не повернеться. Команді не вдалося здобути золоті нагороди першості. Зараз у чемпіонаті Україна настає літня пауза. Та все ж подій, хоч відбавляй. Одна з них грянула, як грім серед ясного неба. Два дні тому на офіційному сайті «Енергії» з’явилася інформація про те, що багаторічний гравець цього клубу (9 сезонів провів у «зелено-білій енергетичній» футболці!) Андрій Федюк став вільним агентом. «СПОРТИВКА» стала першою газетою, яка поспілкувалася з Федюком про причини такого рішення.

-Рішення того, що я став вільним агентом швидше за все не керівництва команди, а головного тренера Станіслава Гончаренка, який не бачить мене в команді. Щоправда, я не розумію чому? Тому я не думаю, що це було ініціативою керівництва команди. Ну і, звісно, вже десь і від них пішло. Тобто якщо не потрібний тренеру, то навіщо я команді. Логічно, я думаю.

-Андрію, до приходу Станіслава Гончаренка в команду, коли головним тренером був Микола Сич ти був капітаном команди і одним із її лідерів та й вписувався у гру «Енергії» непогано. В чому причина?..
-Мені не відомо. Головний тренер Станіслав Гончаренко зі мною не проводив жодних розмов. Повна ігнорація на мою адресу. У нас із ним не було абсолютно ніяких конфліктів. Не знаю в чому причина? Можливо, він образився на те, що я до нього двічі в команду не пішов, коли він мене запрошував в «Інтеркрас» і запрошував у «Тайм» і я йому тоді відмовив. Можливо, в нього якісь образи залишилися. А так у мене з ним жодних конфліктів не було. Мені довірили зіграти одну гру з севастопольським «ПФС» при ньому. Тоді ми зіграли досить вдало, перемогли 3:0, а далі все. Далі «штопор», ніяких розмов, таке враження, що ніби мене в команді і не було. От і все. Мені ніхто нічого не казав, що я щось не так роблю… Завдання на сезон виграти чемпіонство команда не виконала. Гончаренко з такими людьми, практично вся збірна України не зумів виконати це завдання.

-Причина, або радше «помилка» у тому, що «Енергія-Тайм» не виконала завдання стати чемпіонами криється у Станіславові Гончаренко?
-Я думаю, що його. А як з такою командою,, уявіть собі, в розпорядженні Гончаренка збірна України. Така команда, як «Енергія» -- це мрія будь-кого з тренерів України. Тому до гравців претензій не повинно бути. Задумайтесь на секундочку, коли як не з такими футболістами ставати чемпіонами?! Всі гравці, яких він захотів переманити в «Енергію» погодилися… Тобто перешкод не було ніяких. А те, що він розказує, мовляв, «Ураган» взяв трьох бразильців, а ми взяли шістьох гравців. Та якраз взяли всіх тих гравців, кого він захотів. А починати розповідати те, що винна Бразилія, чи те, що люди не здатні грати за перше місце – це вже слабість людини шукати відмовки. Я не розумію, як можна з такою командою, як «Енергія-Тайм» не стати чемпіонами України.

-Можливо, проблема криється в об’єднанні команди «Енергія-Тайм». Тобто конкуренція дуже велика і, можливо, якісь внутрішні проблеми між четвірками «енергетичною» та «таймівською». Проблема у тому, що починали чемпіонат одними четвірками, а закінчували іншими?
-Ні. Якраз в колективі атмосфера була досить таки нормальна. А те, що він говорить, що у нас нема колективу, то це неправда. Якраз між хлопцями колектив був нормальний. У мене немає жодних образ на хлопців, я прекрасно все розумію. Це була потужна команда зібрана з таких людей. В мене жодних образ особистих на те, що я не граю не було. Я підкреслюю, що навіть, якщо забрати будь-яких двох людей з цієї команди і малюнок гри не зміниться, бо у нас в команді дуже багато висококласних гравців. В нас чемпіонств нараховується більше 30 на команду! Якщо зібрати з кожної людини. А щодо того, що Гончаренко «порубав» четвірки. Коли він тільки прийшов, то грала четвірка «енергетична» і «таймівська». Мені здається, що в нас все вдавалося і такі зміни не були помітними навіть з об’єднанням. А коли він почав «рубати» четвірки, додаючи в нашу четвірку гравців «Тайму»… Мені здається, від того й посипалася гра. Моя особиста думка, якщо б не мінялася наша «енергетична» четвірка і не ставилися туди гравці «Тайму»… В нас була своя тактика, в нас були свої плюси, а коли почали змішувати нашу четвірку, то хлопці помітно здали. А «таймівська» четвірка навпаки досить гарно виглядала в кінці чемпіонату. Тому, якщо б Гончаренко залишив четвірку «Енергії», можливо, у нас були б якісь шанси зачепитися за результат.

-Ти сказав, що це рішення не керівництва команди, а головного тренера Гончаренка. З твоєї відповіді напрошується логічне запитання, Станіслав Гончаренко і в наступному сезоні працюватиме з командою?
-Швидше за все, що залишають. Принаймні, я так зрозумів.

-Яка зараз твоя подальша доля, чи будеш підшуковувати нову команду?
-Поки що я у відпустці, а тому підшуковую не команду, а місце куди б поїхати відпочити від того жахливого сезону, який у мене закінчився. Тобто про нову команду зараз не дуже думаю, а думаю про те, як би зібрати сім’ю і поїхати на море. Це є моїми найближчими планами.

-У севастопольському «ПФС» грають гравці, які виступали у львівських командах, маю на увазі Радька та Кольцуна. Чи звертав увагу на цю команду, як один із можливих варіантів продовження кар’єри гравця?
-Зараз у них там свої проблеми. Я спілкувався з Радьком по телефону, вони там чогось чекають. В них теж там зараз ще не все зрозуміло. Я не розумію, чому ви питаєте саме про «ПФС»? Є ж багато інших команд, в яких грають мої друзі. Однак це вже інше питання. Друзі є друзями, а роботу друзі мені не знайдуть, потрібно вже самому якось працевлаштуватися.

Мстислав Коцький-Бобяк, газета "СПОРТИВКА"

ИСТОЧНИК: http://www.energia.lviv.ua/News.aspx?newsId=2015
Просмотров: 636 | Добавил: futsalukrain | Рейтинг: 0.0/0
Поиск

Календарь
«  Июнь 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930

>
> >
> >
> >
> >
Архив записей

Copyright MyCorp © 2024      Сделать бесплатный сайт с uCoz