Сайт об украинском мини-футболе - Национальная сборная Украины
 

МИНИ-ФУТБОЛ на УКРАИНЕ

 




Меню сайта

Категории раздела
Избранное [6]

Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Форма входа

Главная » 2009 » Август » 21 » Стефанків: Ми купували гравців не для того, щоб боротись за бронзові медалі
00:22
Стефанків: Ми купували гравців не для того, щоб боротись за бронзові медалі

Після піврічної “перерви” “енергетики” знову хочуть повернутись до когорти лідерів українського футзалу. Тому цього міжсезоння “Енергія” не на жарт взялась укомплектовувати склад. Їх можна назвати українським “Реалом”. Звичайно, масштаби набагато менші, але “енергетики” також скуповують багато і з розумом. Про новачків команди, завдання на сезон і сусідів із “Тайму” у інтерв’ю “Футболу 5х5” розповів президент “Енергії” Олександр Стефанків.

На кого з новачків Ви найбільше сподіваєтесь?
Кожного із гравців ми брали для вирішення конкретних завдань. Поки що виділяти нікого не хочу. Іванов, Рогачов, Романов – це лідери своїх попередніх колективів, у яких проявили себе із найкращої сторони. А також Ільницький, якого ми мало знаємо, але у Росії він себе зарекомендував, як майстерний форвард. Думаю, вони зможуть себе проявити. Але зібрати людей – це найпростіше, а складніше з них зробити колектив, який буде добиватись результату.

Чи будуть ще якісь новачки у команді? Чи підпишете контракт із Ткачуком?
По Ткачуку питання ще відкрите. Ми йому запропонували відповідні умови, на які ми можемо його взяти. Він над цією пропозицією роздумує, розглядає інші варіанти. Укомплектація команди продовжується. На турнірах у Білорусі і Івано-Франківську ми можливо ще будемо проглядати потенційних новачків. Деякі позиції в нас ще під питанням.

Зараз ще хтось тренується з командою?
На даний момент з командою тренується той основний кістяк, завдяки якому ми плануємо виконувати завдання у наступному сезоні. Повноцінні четвірки є. Але щоб створити у команді гідну конкуренцію потрібно підписати ще одного-двох футболістів, які будуть боротись за місце у основному складі. Хоча це зараз не головне завдання. Головне награти четвірки, дати їм шанс зігратись у контрольних іграх.

Ви набрали багато кваліфікованих польових гравців, але не взяли воротаря на підміну Кардашу. Вважаєте, що Пітуля зможе бути другим воротарем команди, яка бореться за медалі?
Пітуля останні півроку був основним нашим воротарем. Він зіграв на рівні вищої ліги, набрався досвіду, проявив себе не з найгіршого боку. Я думаю, що він надійний дублер і якщо у першому колі минулого чи позаминулого сезону ми йому ще недовіряли, то зараз ми не будемо боятись довіряти йому місце у основі.

Чи до снаги боротись за чемпіонство із тими гравцями, яких прикупила “Енергія” у міжсезоння чи все-таки третє місце – це вершина можливостей?
Будемо ставити завдання стати чемпіонами. Незважаючи на склад. Не для того ми брали стільки футболістів, щоб боротись за бронзові медалі.

Якщо команда не буде виконувати завдання на сезон, то можливе повторення минулорічної ситуації, коли посеред чемпіонату продали майже всіх гравців і зробили ставку на молодь?
Цього року це не повториться. Ми розуміємо, що за півроку зробити команду не так легко. До свого чемпіонського титулу ми йшли два-три роки. Команда формувалась. Але звичайно чекати три роки не хочемо, адже вважаємо, що вже набрались досвіду і знаємо як проходити цей тернистий шлях і здобувати нагороди найвищого ґатунку.

На Вашу думку, без гравців “Енергії” “Тайм” став б чемпіоном?
(Сміється) Мені не вперше задають це питання. Це все умовно. Однозначно відповісти не можна. “Тайм” і без наших гравців був дуже непоганою командою. Але зважаючи на те, що у них були травмовані виконавці, наші гравці влились в колектив і також посприяли тому, що “Тайм” став чемпіоном. Але було би чи не було би, однозначно ствердно сказати не можна.

Першопричиною продажу гравців у “Тайм” були фінансові проблеми чи все-таки допомога землякам із “Тайму” стати чемпіоном?
В першу чергу у нас є свої інтереси і ми їх відстоюємо. Фінансових проблем не було. Першочерговою причиною було те, що ми не виконали завдання. Зважаючи на те, що у більшості хлопців закінчились контракти, ми прийняли рішення омолодити команду. Добре, що ми цю сходинку в житті команди пережили. Тим цікавіше зараз нам виступати і доводити всім, що “Енергія” може в будь-якому складі досягати результату. Не тільки з тими людьми, які здобули славу для “Енергії”.

Чи задоволені Ви зборами у Трускавці і в Шацьку?
Я не весь час перебуваю з командою на зборах. Але часто контактую з тренерським штабом, гравцями. Мені казали, що команда виконує весь запланований обсяг роботи. Але найкраще про те як пройшла підготовка, зможемо сказати після контрольних ігор.

Чому “Енергія” не поїхала на “Кубок Визволення”, а вибрала турнір у Білорусі?
Цього року на “Кубку Визволення” не той склад учасників і терміни проведення нам не дуже підходили. Тому вирішили недоцільним їхати у Харків. Все-таки потрібна повноцінна підготовка. Вона у нас йде за традиційною схемою Трускавець-Шацьк. Потрібно було спочатку пройти ці етапи, а вже потім проводити спаринги. А з колегами із Білорусі ми товаришуємо вже давно, і вони нам запропонували взяти участь у турнірі, де грають їхні провідні команди. Умови там хороші, та і рівень команд підходящий.

Володимир Крупчук, "Футбол 5х5"

Просмотров: 759 | Добавил: futsalukrain | Рейтинг: 0.0/0
Поиск

Календарь
«  Август 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31

>
> >
> >
> >
> >
Архив записей

Copyright MyCorp © 2024      Сделать бесплатный сайт с uCoz