Сайт об украинском мини-футболе - Национальная сборная Украины
 

МИНИ-ФУТБОЛ на УКРАИНЕ

 




Меню сайта

Категории раздела
Избранное [6]

Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Форма входа

Главная » 2009 » Июнь » 12 » Геннадій Лисенчук: Сподіваюся, інші клуби не знімуться зі змагань
11:46
Геннадій Лисенчук: Сподіваюся, інші клуби не знімуться зі змагань
В умовах фінансової кризи кілька українських футзальних колективів припинило існування. Спершу розформували столичну “Планету-Міст”, згодом – донецький “Сапар”, який за підсумками сезону в першій лізі здобув путівку у вищий дивізіон. Останній тривожний дзвіночок пролунав з Одеси, де всім гравцям тамтешнього “Марріону” надали статус вільних агентів. Про ситуацію у вітчизняному футзалі нам розповів президент міні-футболу України Геннадій Лисенчук.

– Щодо історії з одеським “Марріоном”, то тут іще зарано ставити крапку, – розпочав розмову Геннадій Анатолійович. – Нещодавно говорив з одним із керівників цього клубу. Він розповів, що попередній президент “Марріону” не хотів платити гравцям зарплатню за останні півроку. А тому надав усім статус вільних агентів й оголосив, що клуб знімають зі змагань. Ця людина вже пішла з клубу, а нинішнє керівництво робить усе для того, щоб “Марріон” залишився. Сподіваюся, одесити знайдуть змогу продовжити виступи у вищій лізі.

Донецький “Сапар” виступав лише в першій лізі. На цьому сезоні його історія і завершилася. Оскільки цієї команди в еліті не було, згадувати їх у контексті вашого запитання, вважаю, не варто. Інша річ – київська “Планета-Міст”, яку теж розформували. Ця команда проіснувала лише два роки. Тобто це був тимчасовий проект. Сподіваюся, інші клуби не знімуться зі змагань. Невдовзі зробимо календар, потім клуби мають сплатити членські внески, тоді й дізнаємося, скільки команд гратиме у вищій лізі. Думаю, в еліті залишаться 14 команд.

– В українському футзалі така ситуація виникає не вперше. Хтось постійно відмовляється продовжувати виступи в еліті, завдяки чому команди, які посідають останні місця, але мають змогу сплатити членський внесок, уникають пониження у класі. Тобто йдеться про те, що не дотримуються спортивного принципу, за яким в еліті мають грати лише найкращі команди…

– Нині команди розформовуються в усіх ігрових видах спорту. Дай Боже, щоб в інших було, як у нас: упродовж року зі змагань знімалася лише одна команда. Подивіться на великий футбол, на першу та другу ліги…

– У футзалі впродовж року не одна команда відмовилася продовжувати брати участь у чемпіонаті. Минулоріч восени це зробив і дніпропетровський “Будівел”…

– Узагалі, в інших видах знімається багато команд, а в нас восени “Будівел” зняв свою кандидатуру, а після завершення сезону – “Планета”. Але ми не робимо з цього проблеми. Команди, які вели боротьбу за медалі, залишаються в чемпіонаті, а тому в нас буде повноцінний національний турнір. Не хочу нічого планувати, зачекаймо тиждень – тоді все буде зрозуміло.

– Геннадію Анатолійовичу, в цій ситуації, можливо, доречно було б зменшити кількість команд у вищій лізі, а не “тягнути” в еліту тих, хто значно слабший за інших?


– Не хочу робити квапливих висновків. Зберемо виконком асоціації, президентів клубів, обговоримо ситуацію та зважено ухвалимо рішення.

Розмовляв Гліб Ваколюк

ИСТОЧНИК: http://fctime.lviv.ua/content/view/237/6/

Просмотров: 837 | Добавил: futsalukrain | Рейтинг: 0.0/0
Поиск

Календарь

>
> >
> >
> >
> >
Архив записей

Copyright MyCorp © 2024      Сделать бесплатный сайт с uCoz