Сайт об украинском мини-футболе - Национальная сборная Украины
 

МИНИ-ФУТБОЛ на УКРАИНЕ

 




Меню сайта

Категории раздела
Избранное [6]

Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Форма входа

Главная » 2009 » Июнь » 7 » Гончаренко: За рівнем клубів наш чемпіонат четвертий у Європі
00:20
Гончаренко: За рівнем клубів наш чемпіонат четвертий у Європі

Наставник чемпіона України з футзалу - львівського «Тайму» Станіслав Гончаренко про похід своєї команди за Кубком УЄФА.

Для того, аби вдало виступити на міжнародній арені кадрового потенціалу «Тайму» достатньо?
Якщо говорити про основний раунд розіграшу Кубка УЄФА, то при вдалому жеребкуванні, нашого підбору виконавців може бути достатньо. Для вдалого виступу в елітному раунді наших гравців може і замало. Хоча, якщо усі «таймівці» не «випадуть» з обойми, то і для елітного раунду нашого кадрового потенціалу може вистачити. Якщо говорити про заключний етап турніру: Фінал чотирьох, то гравці «Тайму», можливо, і не будуть справлятися. Я прихильник того, що завжди потрібно здійснювати ротацію складу. Якщо сезон провалено, то необхідно вносити кардинальні зміни. Коли ж команда добивається успіху, то, однаково, потрібно 1-2 гравців придбати для підсилення. Це робиться для очищення, підсилення, конкуренції.

Маєте впевненість у тому, що збережете кістяк команди?
Так, таку впевненість маю. З усіма гравцями діючі контракти й найближчий рік провідні гравці точно команду не покинуть. Але як казав уже, ротація буде: 1-2 придбаємо, когось відпустимо, але кістяк команди збережеться.

Ви тричі разом із підопічними в столичному «Інтеркасі» ставали чемпіонами України, тож досвід матчів в розіграші Кубка УЄФА у вас є…
Був тричі чемпіоном, якщо не враховувати останній сезон, але в єврокубках виступав лише двічі, оскільки розіграш Кубка УЄФА започаткували у 2000 році.

Розкажіть про своїх успіхи на міжнародній арені?
Перший раз виступили невдало, ми навіть не вийшли з «основної сітки». Цей етап тоді приймала Угорщина. Мабуть, нам не вистачило майстерності та досвіду. В тих матчах грав теперішній лідер «Тайму» Максим Павленко. Уявіть собі, він на останній хвилині гри двічі не забив гол у той момент, коли воротар лежав на майданчику. Максиму варто було лише підняти м’яч у повітря, але він двічі попадав в голкіпера. Це була перша наша поїздка в єврокубки, я не мав необхідних знань, а гравці - досвіду. Ми набрали однакову кількість очок із господарями, але угорці пройшли далі завдяки більшій кількості голів. З угорцями ми зіграли з рахунком 2:2, господарі обіграли чемпіонів Білорусі з рахунком 11:4, а ми білорусів обіграли з рахунком 9:2. За кількістю голів ми поступилися угорцям. Взагалі, гра господарів із білорусами була хорошим спектаклем, в якому угорцям дозволили забити рівно стільки, скільки їм було потрібно для виходу в наступний етап.

Стосовно другого досвіду участі в розіграші Кубка УЄФА, то мені прикро, що дехто спотворює факти і каже, що єдиною українською командою, яка грала в півфіналі єврокубків, є донецький «Шахтар». Шкода, що журналісти подають не правдиву інформацію і чомусь не знають її і в Асоціації міні-футболу України. У 2004 році «Інтеркас» в Македонії пройшов основний раунд. Ми тоді обіграли господарів (4:2), чемпіона Чехії (3:0) і Андорри (16:1). Так ми пройшли в елітний раунд. А тогорічний формат був таким, що лише перші команди елітного раунду виходили в фінал. Тобто, «Інтеркас» грав в півфіналі. Ми матчі проводили в Іспанії, де найкраще у світі вміють грати в футзал. Нашими суперниками були «Кастельон» (тодішній володар Кубка УЄФА), «Бумеранг» (теперішній володар євротрофею, у сезоні 2004-2005 ця команда теж виборола цей Кубок) та чемпіон Голландії. «Бумерангу» ми програли лише один гол – 5:4. Рикошет від спини Шуста у ворота Іваняка тоді змінив нашу долю. В другому матчі ми внічию зіграли із «Кастельоном»—5:5. Голландців ми обіграли з рахунком 16:2. «Бумеранг» з «Кастельоном» зіграв 2:2, перемогла ця команда і в фіналі.

У великому футболі в Європі вважають найсильнішими англійський, іспанський і італійський чемпіонати. Де в старому світі на клубному рівні найкраще грають в міні-футбол?
Найсильніший, як на мене, іспанський чемпіонат, далі йдуть російський та італійські чемпіонати.

А яка позиція на клубному рівні в України?
По рівню клубів, однозначно, наш чемпіонат четвертий в Європі. Позаду нас Португалія, Голландія і інші країни. Переконаний, наш чемпіонат є топовим в Європі.

Наостанок, про внутрішній чемпіонат. Погоджуєтеся, що захистити титул чемпіона значно важче, аніж його здобути?
Це однозначно, нам буде дуже важко.

Хто конкуруватиме в наступному сезоні за золото чемпіонату можете сказати чи усе залежатиме від літнього міжсезоння і трансферної роботи клубів?
Звісно, перед літнім міжсезонням важко говорити про претендентів на нагороди. Згадайте той же «Тайм» рік тому, влітку ми стали зовсім іншою командою. Єдине, уже нині можна сказати, що претендентами будуть «Шахтар», «Ураган», «Локомотив» і, звісно, «Тайм». Але докладніше про це поговоримо восени.

fctime.lviv.ua

Просмотров: 823 | Добавил: futsalukrain | Рейтинг: 0.0/0
Поиск

Календарь

>
> >
> >
> >
> >
Архив записей

Copyright MyCorp © 2024      Сделать бесплатный сайт с uCoz