Сайт об украинском мини-футболе - Национальная сборная Украины
 

МИНИ-ФУТБОЛ на УКРАИНЕ

 




Меню сайта

Категории раздела
Избранное [6]

Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Форма входа

Главная » 2009 » Май » 14 » Лисенчук: Потрібно зберегти повноцінний чемпіонат
10:36
Лисенчук: Потрібно зберегти повноцінний чемпіонат

Президент Асоціації міні-футболу (футзалу) України Генадій Лисенчук, якого недавно переобрали ще на чотирирічний термін розповів кореспонденту turnir.com.ua про плани на майбутнє, про наступний чемпіонат України і про національну збірну.

Вас недавно переобрали президентом Асоціації міні-футболу (футзалу) України ще на чотири роки. Які завдання Ви ставите на це чотириріччя?
Насамперед потрібно зберегти повноцінний чемпіонат, щоб виступали 16 команд. Також потрібно підсилити першу лігу, адже у «вишку» переходять команди із першої. В свій час школу першої ліги проходили «Інтеркас», «Шахтар», «Енергія», «ТВД». Також потрібно розвинути міні-футбол у регіонах, адже є області у яких немає навіть аматорського футзалу. Насамперед, хочемо розвинути футзал у Закарпатській, Волинській, Херсонській, Миколаївській і других областях. З цією метою ми плануємо створити асоціацію аматорського футзалу, яка активно розпочне розвиток міні-футболу у регіонах. Буде проводити аматорський чемпіонат, і це буде, свого роду, друга ліга. Також врахуємо зауваження і побажання, які були висловлені на виконкомі.

Ви сказали, що у вищій лізі має бути 16 команд. Які команди готові піднятись із першого дивізіону, а які покинуть вищу лігу?
По-перше, дві команди які здобули право підвищитись у класі донецький «Сапар» і севастопольський ПФС. Я говорив з керівниками цих команд. І вони дали попередню згоду на виступи у вищій лізі. Наприкінці травня ми зберемо керівників усіх команд «вишки», і обговоримо за яким форматом буде проходити наступний чемпіонат. Тому що, наприклад, «Планета» скоріш за все наступного сезону не буде виступати у «вишці», через фінансові проблеми. Інші команди, ніби планують залишитись і грати у вищій лізі. Але як буде насправді невідомо. Підтвердження того, що команди будуть виступати ми хочемо почути із уст керівників команд, для того, щоб визначитись: чи буде 16, або ж 15 чи 14 команд. Ми вже визначились і попередили команди, що чемпіонат стартує 5 вересня. За тиждень до старту чемпіонату ми традиційно визначимо володаря суперкубка країни.

Колись були розмови, щоб скоротити чемпіонат до 10 або 8 команд, щоб збільшити рівень турніру...
Цю ідею колись активно пропонував президент «Інтеркасу» Веселов. Але я керуюся рішеннями УЄФА, які наполягають, щоб якомога більше команд виступали у національних чемпіонатах. Нехай це буде декілька слабших команд, але вони з часом будуть підвущувати рівень гри за рахунок практики. Час показав, що харківський «Локомотив» зі своїми хлопцями, яких довгі роки тренував Ривкін, вже добились вагомих результатів. Вони перемогли у кубку України і зараз борються за бронзові медалі. Ми правильно зробили, що дозволили, у свій час, грати у вишці тому ж «Маріону», «Контингенту».

Той ж «Шахтар» чи «Інтеркас», де вони брали гравців? Вони не можуть похвалитись ні одним своїм підготовленим футболістом. Вони брали найкращих молодих, які появлялись на Україні. Тому потрібні такі команди. От, наприклад, «Кардинал». Іде на останньому місці, але я взяв на олівець трьох молодих перспективних гравців Михайла Волянюка, Юрія Когута і Віталія Багряка, які по віку зможуть виступати за молодіжну збірну. Я слідкую за ними вже не один матч, розпитую своїх колег, які бувають на матчах «Кардиналу». От вам і приклад. Я думаю, їх б із задоволенням взяли у іншу команду, адже хлопці молоді і вже себе проявили у «вишці». Тому ми за те, щоб було як мінімум 16 команд. А ідеально було б 18 колективів. Так, не вистачає гравців, але потрібно вирощувати своїх молодих талантів і хай вони себе проявляють.
Також плануємо, щоб не менше 18 колективів виступали у першій лізі.

Як можна вирішити продлему некваліфікованих арбітрів?
У нас є багато молодих арбітрів. Потрібно не боятись і все більше їм довіряти і відмовлятись від тих, які часто підводять. На цю тему також зберемося і будемо вирішувати. Будемо піднімати питання арбітра Зоріна, але він скоріш за все вже судити не буде. Керівники усіх команд проголосували, щоб він їх не судив. Називались і інші прізвища, які я не хочу називати, але саме за Зоріна проголосували всі.

Ви також головний тренер національної, молодіжної і студентської збірних України. Чи не збираєтесь змінювати тренерський склад у збірних?
Поки що не бачу у цьому потреби. Ковальчик, Залойло і Ривкін, які допомагають мені у збірних добросовісно працюють. Виконують всі завдання, які я їм даю. В них велике бажання рости, вдосконалюватись. Вони їздять в інші країни зі збірною, дивляться там на виступи клубних команд і таким чином підвищують свій рівень. Тому зараз немає сенсу їх змінювати.

Хто найближчим часом може поповнити національну збірну України?
Хороші перспективи має Євген Валенко із «Урагану», за яким я постійно спостерігаю. Вже кілька разів його викликали, але його постійно переслідують травми. Непогані враження від гри Олексія Бурдюга із «СумДУ». Молодий хлопець, який виступав у молодіжній збірній України. Також є талановиті хлопці у «ЛТК». За форматом молодіжного чемпіонату Європи, на ньому будуть виступати футболісти 1988 1989 років народження. Є в нас талановита молодь. Наприклад, брати Сорокіни, Клочко, які також вже мають чималий досвід виступів на різноманітних молодіжних чемпіонатах і відчувають у собі впевненість.

А хто вже вичерпав свої сили у збірній?
Поки такого немає, усі виправдовують надії. Всі хто виграли відбіркові матчі, поки в строю і продовжують бути в числі кандидатів у збірну. Все буде залежати від того, хто буде у кращій формі в той момент, коли будуть важливі міжнародні матчі. Перша мета у нас, це фінал чемпіонату Європи в січні. Восени розпочнеться чемпіонат України і будемо продивлятись усіх кандидатів у збірну.

ИСТОЧНИК: http://turnir.com.ua/futzal/intervija/13052009-lisencuk_planeta_mist_nastupnogo_sezonu_v

Просмотров: 896 | Добавил: futsalukrain | Рейтинг: 0.0/0
Поиск

Календарь

>
> >
> >
> >
> >
Архив записей

Copyright MyCorp © 2024      Сделать бесплатный сайт с uCoz