Сайт об украинском мини-футболе - Национальная сборная Украины
 

МИНИ-ФУТБОЛ на УКРАИНЕ

 




Меню сайта

Категории раздела
Избранное [6]

Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Форма входа

Главная » 2009 » Апрель » 15 » Микола Сич : «Боєздатну команду робитимемо з місцевих виконавців»
00:37
Микола Сич : «Боєздатну команду робитимемо з місцевих виконавців»
Коли керівництво львівської футзальної «Енергії» зробило різкий курс на омолодження складу, тодішній головний тренер команди Юрій Кобзар також виявив бажання припинити співпрацю з «зелено-білими». Його місце зайняв Микола Сич, який тривалий час був помічником Юрія Кобзаря. На плечі нового наставника лягло непросте завдання: до наступного чемпіонату зберегти кістяк команди і зробити із перспективної місцевої молоді гравців хорошого рівня. Про молодих виконавців львівської «Енергії», про майбутнє команди, а також про ріст українського фут зального чемпіонату Микола Сич розповів в інтерв’ю.

- Миколо Анатолійовичу, згадаймо останній матч команди в національному чемпіонаті. Які враження на Вас справив останній поєдинок команди проти київської «Планети-Міст»?
-У першому таймі ми зіграли доволі пристойно. Незважаючи на те, що пропустили швидкий гол, мали чимало нагод для того, аби зрівняти рахунок. Кілька разів це повинен був зробити Олександр Хлюбко, але з вигідних позицій не забив. Другий тайм, як і перший, ми також почали непогано. Утім, «Планета-Міст» сильніша за «Енергію», що і довів другий тайм. Загалом, у цьому поєдинку відчувалася відсутність двох провідних гравців теперішньої «Енергії» - Андрія Федюка та Сергія Тригубця (обоє травмовані.-Авт).

- Бачите когось з молодих гравців, які найближчим часом зможуть підсилити команду?
- Для них це ще дуже важко. Дехто зіграв тільки кілька ігор в чемпіонаті міста, а тут уже - вища ліга. Але скажу, що на очах прогресує випускник нашої школи Богдан Ліщинський. Розраховую також на Юрія Близнака, який прогресує трішки повільніше.

-Завдання до кінця сезону у Вас очевидне - зберегти ім’я та награвати «майбутнє» «Енергії», але все-таки, на що з такою командою можна розраховувати у вищій лізі чемпіонату України?
- Надіюся, що новим складом здобудемо першу перемогу. Вона була дуже близько, але клас гравців і обмежена лавка далася взнаки (поєдинок з одеським «Марріоном.-Авт). Наші молоді гравці будуть «рости» від гри до гри. І хай вчаться у досвідчених виконавців, які є у нашій команді. Вони потрапили у таку життєву ситуаціюі, коли їм дали шанс, а щоб його використати - часу дуже мало. У них є два місяці і по завершенні чемпіонату ми з президентом клубу Олександром Стефанківим будемо визначатися хто залишиться в команді, а хто її покине.

-Чи вдасться втримати в команді лідерів: Тараса Кузя, Андрія Федюка та інших?
- Це питання не до мене. Я тільки за те, щоб вони залишилися у команді. Утім, такі проблеми можуть виникнути. Може не бути у команді і Андрія Федюка, у якого завершується контракт, і Сергія Тригубця, який у нас в оренді. У Федюка вік дозволяє грати на хорошому рівні, тому Андрій може піти. Можливо, він уже має якісь пропозиції…

- На що можна буде розраховувати у наступному чемпіонаті?
- Це ще залежатиме від нашої селекційної політики. Склад може змінитися як в одну, так і в іншу сторону.

- Бачите якісь позитивні фактори у тому, що керівництво «Енергії» пішло на різке омолодження складу чи нічого доброго з того не вийшло?
- Як то кажуть, криза йде до самого дна, а потім повинен бути різкий стрибок. Ми починаємо зараз з нуля, і я надіюся на позитив. Зараз завдання – зберегти кістяк команди і до нього поступово додавати по одному, по два, по три гравці, але це процес важкий, адже в комусь можна помилитися. Ми не беремо готових футзалістів, у яких уже є ім’я. Зараз переглядаємо своїх випускників, гравців з великого футболу і через певний час прикріплятимемо їх до кістяка команди. З нового сезону вболівальники і я також хочемо бачити іншу «Енергію». Ми робимо ставку на місцевих вихованців. Саме з них робитимемо боєздатну команду. Цю політику озвучив президент клубу.

- Наскільки важко привчити гравця виступати в залі, якщо він раніше грав у великий футбол?
- У першу чергу все залежить від самого футболіста. Я також свого часу прийшов в «Енергію» з великого футболу. Тоді був інший рівень, було легше. Зараз гравці потрапляють на зовсім інший рівень і на використання цього шансу їм дається мало часу. Ми даємо гравцям багато матеріалу і вже від них залежить як його засвоюватимуть. Хтось «вловлює» швидше, а комусь необхідно на це більше часу. Загалом, гравці з великого футболу – сирий матеріал для роботи, а тут зі школи і у вищу лігу – великий стрибок. Мусимо будувати новий колектив і маю надію, що спільними зусиллями його побудуємо.

- Ви тривалий час працювали помічником Юрія Кобзаря у «старій» «Енергії». Тепер Миколи Сич – головний тренер. Чи відчувається різниця?
- Я уже відчув на власній шкурі, що таке бути головним тренером. Уся відповідальність тепер лежить на тобі. А з Юрієм Івановичем було приємно працювати. Він багато навчив мене як тренер. Відрізняється наша робота тим, що Юрій Кобзар працював з майстрами спорту і вирішував інше завдання - сформувати з майстрів суперкоманду. Тепер у мене тих висококваліфікованих гравців немає, тому мені треба зробити міцну команду з молоді. Надіюся, що з наступного сезону ми будемо виглядати боєздатною командою.

- Що саме почерпнули від Юрія Івановича, що втілюєте в життя на власній практиці?
- Професіоналізм, підхід до роботи і як працювати з людьми у психологічному плані. Зрозумів, що треба працювати з людьми не тільки на майданчику, а й поза його межами. Також багато чого почерпнув у тактиці міні-футболу.

- Погоджуєтеся з тим, що цей чемпіонат – найсильніший в Україні за останні 10 років?
- Звичайно. Приємно дивує те, що деякі команди підняли планку у фінансовому плані. Дуже багато команд перед цим сезоном поставили завдання – медалі. Якщо «Тайм» і «Шахтар» відірвалися, то три команди боряться за бронзові медалі («ТВД», «Єнакієвець» і «Локомотив».-Авт.).

- Хто, на вашу думку, буде чемпіоном: «Тайм» чи «Шахтар»?
- Звичайно, хотілося щоб «Тайм». По складу він сильніший, аніж «Шахтар».

Розмовляв Богдан ПАСТЕРНАК.

ИСТОЧНИК: http://www.energia.lviv.ua/Pages/News.aspx?newsId=857
Просмотров: 779 | Добавил: futsalukrain | Рейтинг: 0.0/0
Поиск

Календарь

>
> >
> >
> >
> >
Архив записей

Copyright MyCorp © 2024      Сделать бесплатный сайт с uCoz