Сайт об украинском мини-футболе - Национальная сборная Украины
 

МИНИ-ФУТБОЛ на УКРАИНЕ

 




Меню сайта

Категории раздела
Избранное [6]

Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Форма входа

Главная » 2009 » Апрель » 8 » Операція “натуралізація” і пригоди Вассури у донецькому аеропорту
23:33
Операція “натуралізація” і пригоди Вассури у донецькому аеропорту
Не секрет, збірна Італії залюбки залучає уродженців Бразилії. На недавній кваліфікаційний турнір Євро-2010 до Каунасу апеннінці привезли власного кухаря, який мав запаси не стільки “пасти”, хоча куди ж без зовсім обійтися, скільки квасолі – улюблені ласощі для бразильців. Які, до речі, не тільки на “Чоботі” славу здобувають, а на пострадянському просторі – у Росії, Азербайджані, Казахстані.
- Президент ФІФА Блаттер “кипить” від такої ситуації, - каже колишній віце-президент ФІФА В`ячеслав Колосков у інтерв`ю російській газеті “Спорт-Експрес”. - Його завжди обурює, коли за збірну Італії з міні-футболу грають одні бразильці. Але поки що юридично нічого зробити не може. Дав тільки вказівку розробити контрзаходи.
Поки ці заходи розробляються, ми ще раз піднімемо питання можливої натуралізації бразильського контингенту донецького “Шахтаря”. АМФУ поки що не давала публічних коментарів щодо реальності отримання “латиносами” українського громадянства. Можливо, тому, що за новими правилами ФІФА від 30 травня 2008 року натуралізований футболіст має провести у країні 5 років, перш ніж отримати дозвіл вийти за збірну, громадянство якої він отримав.
Апріорі сумнівно було, що кваліфіковані бразильці захочуть провести в українському міні-футболі 5 років, а випадок з Вассурою тільки переконав у тому, що з цими розхристаними по життю хлопцями завжди треба бути напоготові.
Сьогоднішній “Блік-спорт” приділив пригодам Вассури додаткову увагу (публікується мовою оригіналу).

- Как известно, на турецкий сбор вместе с «Шахтером» отправился бразильский футзалист Вассура (23 года). Он не только тренировался с командой Луческу, но и принял участие в товарищеской игре с лидером турецкого чемпионата «Сивашспором», заменив на 76-й минуте Виллиана.

Вассура принадлежит одноименному, но мини-футбольному клубу из Донецка (контракт до 2011 года), где является лучшим бомбардиром в чемпионате – 22 мяча (другим після Максима Павленка. - прим. прес-служби). МФК «Шахтер» не давал разрешения игроку отправиться в стан футбольного клуба, откуда не поступало и просьб отпустить игрока.

«Да, пикантная ситуация получилась. Я думаю, Вассура отправился в компании друзей-бразильцев, а потом решил «размять кости» что ли. Поверьте, руководство нашего клуба не имеет никакого отношения к поездке Вассуры, и тем более нет никаких предпосылок, что он в будущем окажется в нашей команде», – сказал «БЛИК-Спорту» гендиректор ФК «Шахтер» Сергей Палкин.

Пока пострадал только сам Вассура. У него была специальная украинская виза «въезд-выезд», и когда он выехал в Турцию, то виза автоматически закончилась. Естественно, по возвращении в понедельник пограничники просто не впустили бразильца в Украину. Трое суток он провел в донецком аэропорту пока не получил новую визу. В четверг в домашней игре против львовского «Кардинала» Вассура не участвовал. По информации «БЛИК-Спорта», бразилец оштрафован руководством МФК на месячную зар­плату, после чего не выходит на связь.

А инициатива с Вассурой точно исходит от бразильцев «большого» «Шахтера». Так, Жадсон играл в футзал на родине, еще один бразилец МФК Тьягу занимался в одной школе с Виллианом. Говорят, Луческу якобы даже понравилась футбольная подготовленность Вассуры. А вот руководство МФК ждет ответа из ФК на свое письмо.

Но и это еще не все! Вассура был на тренировке на базе «Кирша» еще перед отъездом в Турцию, да в компании с другим бразильцем МФК Ромарио (27 лет). Ромарио тоже самовольно собирался лететь в Турцию с ФК «Шахтер», но не прошел паспортный контроль, а попытку отъезда отрицает. В игре с «Кардиналом» (3:2) на счету Ромарио, кстати, «дубль». И после этого он снова едет на базу «Кирша», но Луческу уже отказался впустить бразильца на трениров­ку.


P. S. По темі футзальних телетрансляцій. Минулого тижня на запитання відвідувачів інтернет-порталу sport.com.ua відповідав генеральний директор ТРК “Футбол” Олександр Денисов.
Коментуючи можливість показу на каналі півфіналів футзального Кубка України “Тайм” - “Шахтар”, Олександр, який знайомий з футзалом досить близько, працюючи кілька років тому на матчах “Шахтаря” та “Єнакієвця”, зазначив, що “можливо, у майбутньому ми і звернемо увагу на ключові протистояння в українському футзалі, але тільки не цієї весни”.


ИСТОЧНИК: http://www.energia.lviv.ua/Pages/News.aspx?newsId=840
Просмотров: 798 | Добавил: futsalukrain | Рейтинг: 0.0/0
Поиск

Календарь

>
> >
> >
> >
> >
Архив записей

Copyright MyCorp © 2024      Сделать бесплатный сайт с uCoz