Сайт об украинском мини-футболе - Национальная сборная Украины
 

МИНИ-ФУТБОЛ на УКРАИНЕ

 




Меню сайта

Категории раздела
Избранное [6]

Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Форма входа

Главная » 2009 » Апрель » 7 » Федюк: У теперішній «Енергії» я деградую
00:22
Федюк: У теперішній «Енергії» я деградую
Гравець львівської футзальної «Енергії» Андрій Федюк – один із небагатьох, хто залишився з чемпіонського складу «енергетиків» після різкого курсу керівництва клубу на омолодження складу. Коли «чемпіонські» партнери Андрія розбіглися по інших командах, лідер сучасної «Енергії» залишився у Львові, продовжуючи виступати у «зелено-білій» футболці. Про стан сучасної «Енергії», своє минуле і майбутнє – у відвертій розмові з Андрієм Федюком.
Поразка від «Урагана» - не причина розганяти команду

Андрію, згадаємо останню гру команди х харківським «Локомотивом». Теперішній «Енергії» реально обіграти цю команду?
Звичайно, що ні. Хіба нам би класно пощастило. Склад нашої команди не можна навіть приблизно порівняти з харківським клубом. У них команда «на ходу», бореться за призові місця, тому потенціал в харків’ян високий. А за результат можна зачепитися тоді, коли цілу гру грати від захисту і відбиватися. У разі збігу обставин можна добитися якогось результату.

Якби теперішня «Енергія» стартувала в чемпіонаті вищої ліги, на що можна було б розраховувати?
Команда посіла б останнє місце.

Якою була твоя реакція, коли сказали, що команду розформовують?
У тому, що сталося, винні ті гравці, які виступали за «Енергію». Про себе скажу те ж саме. У нас були сльози на очах після останньої гри. Ми розуміли: не стало такої «команди-машини». Якби перемогли в останній грі в Івано-Франківську, розпаду основного складу не було б. Думаю, це і стало головною причиною реформування команди. Зрештою, нам так і пояснили це. Якби ми продовжували конкурувати за золото чемпіонату, команда залишилася б у своєму бойовому складі. На мою думку, поразка від «Урагану» не є причиною розганяти команду. Коли ми виграли чемпіонат, «Шахтар» взагалі фінішував третім. А скільки він ставав першим до того? Утім, команду ніхто не розганяв і перед ними надалі продовжували ставити високі завдання в чемпіонаті.
Хотів покинути «Енергію

Андрію, майже усі основі гравці команди покинули «Енергію», натомість ти залишився. Були якісь пропозиції перейти до іншої команди?
Вів перемовини з «Ураганом», однак про перехід не домовився, трішки не порозумілися. Інших пропозицій не поступало.

А була думка залишити «Енергію»?
Як і всі, я хотів піти з команди і рости у професійному плані. Відчуваю, що у теперішній «Енергії» у мене пішла деградація, але особливого бажання покинути команду у мене нема. Можу цей рік дограти. Якщо я дійсно хороший гравець, то хтось мною зацікавиться, і тоді, можливо, покину «Енергію». Якщо не буде пропозицій, знайду спільну мову з керівництвом клубу і залишуся в «Енергії».

Уже була розмова стосовно цього з керівництвом клубу?
Ні, ще не було.

З твоїх слів можна зрозуміти, що в теперішній «Енергії» ти втрачаєш свої ігрові здібності?
Звичайно. Не хочу нікого образити, але в команду прийшли люди, які навіть не знають як рухатися на футзальному майданчику. Їх треба вчити грати у футзал, як дитину вчити ходити, показувати куди бігти, як рухатись, куди віддавати передачу. А на те все треба витрачати багато часу. Якщо, наприклад, я був «на ходу», то зараз мені потрібно зробити 2-3 кроки назад, аби пізніше чогось з командою досягнути.

Мова йде про молодих гравців, які прийшли в команду?
Так. Тут можна навіть провести таку аналогію: хочеш навчити людину плавати – кинь її у море. Їх кинули у море до «акул», «піраньїв» і «крокодилів» - і хай вчаться плавати. Вважаю, що 2-3 роки їм треба грати в першій лізі, а у «вишці»- зарано.
Все, що виграв з клубом, уже в минулому

Контракт із клубом у тебе завершується. Будеш його продовжувати?
Не знаю. Усе залежить від моєї гри. Все, що я з клубом виграв, уже в минулому. Зараз треба знову доводити своєю грою, що я хороший гравець і можу виконувати високі завдання. Зараз пропозицій у мене немає. Утім, якщо будуть, їх обов’язково розгляну і подумаю. Хочу рости у футзалі і багато чого виграти. Команда зараз на стадії становлення, і треба витратити багато часу, аби щось виграти, тому хочу грати в хорошій команді.

Де б ти взагалі хотів пограти?
Чесно кажучи, не дуже хочу їхати зі Львова. Загалом, хотів би пограти в таких командах, які ставлять перед собою високі завдання. Наприклад, в «Таймі», «Урагані», «Шахтарі», «Локомотиві», «Планета-Міст». Не можу загадувати наперед хто мною зацікавиться. Буду чекати на пропозиції.

А мріяти про високі завдання з «Енергією» ще, мабуть, зарано…
Це залежить від того, в якому складі «Енергія» підійде до наступного чемпіонату. Президент уже говорив, що в наступному чемпіонаті у нас є поставлене завдання – медалі. До виконання цих завдань треба добрати гравців - не одного, не двох і не трьох. Думаю, 5-6 футболістів буде достатньо. Якщо це станеться, буду не проти залишитися в команді. Усе залежить від того, які умови мені запропонують.

А не виникало думок змінити український чемпіонат, скажімо, поїхати в Росію?
Думки, можливо, виникали, але вважаю, що не відповідаю рівню гравця чемпіонату Росії. Там дуже сильний чемпіонат. Звичайно, хотілося б там пограти. Утім, ще не все втрачено. З «Енергією» ми їздили туди на матчі Кубка УЄФА, де також трішки «засвітилися», їздили в Москву на турніри, тому шанси пограти там є. Якщо буду показувати хорошу гру, можливо, поступлять пропозиції. Утім, скажу, що там зовсім інший рівень і буде дуже важко.

ИСТОЧНИК: http://turnir.com.ua/futzal/intervija/06042009-feduk_u_teperisnij_energii_j_degraduu
Просмотров: 766 | Добавил: futsalukrain | Рейтинг: 0.0/0
Поиск

Календарь

>
> >
> >
> >
> >
Архив записей

Copyright MyCorp © 2024      Сделать бесплатный сайт с uCoz