Сайт об украинском мини-футболе - Национальная сборная Украины
 

МИНИ-ФУТБОЛ на УКРАИНЕ

 




Меню сайта

Категории раздела
Избранное [6]

Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Форма входа

Главная » 2009 » Март » 7 » Олександр Кондратюк: «Не приховую, характер у мене не простий»
10:53
Олександр Кондратюк: «Не приховую, характер у мене не простий»
Головний тренер збірної України Геннадій Лисенчук оприлюднив список гравців, які прийматимуть участь у відбірному етапі Чемпіонату Європи 2010 з футзалу.
Керманич «синьо-жовтих» до своєї команди запросив чотирьох гравців «Тайму»: Володимира Кардаша, Валерія Легчанова, Олександра Кондратюка  та Сергія Чепорнюка.
Відбірні змагання на чемпіонат Європи відбудуться 19-22 березня у Румунії. Наша збірна потрапила в одну групу із румунами, голландцями та командою Андорри.
Про матчі збірної  і не тільки нам розповів Олександр Кондратюк.

- Олександре, який матч за збірну найбільше вам запам’ятався?
- Найпам’ятнішого не має, просто завжди приємно потрапити в розташування збірної, зустрітися із хлопцями, які в українському футзалі уже чогось досягнули. Окрім того, матчі за збірну – це хороша пожива для роздумів про те, що мені потрібно удосконалити, на що звернути увагу.  На міжнародній арені, як ніде,  можна побачити свої слабкі та сильні сторони.  

- І до яких висновків ви дійшли після останніх матчів за збірну?
-  Найголовніший висновок – потрібно працювати, є до чого прагнути, тому необхідно більше тренуватися. У сучасному футзалі доводиться значно швидше думати, швидкості суттєво зросли. Тож, перш за все, необхідно звернути увагу на швидкість прийняття рішення. А якщо рішення будуть правильними, то твій рівень буде відповідним.

- Свій перший виклик у збірну пам’ятаєте?
- Давно це було. Ми грали у Львові зі збірною Польщі. Навіть не пригадую коли саме ця гра відбулася, знаю, що ми перемогли і я, здається, відзначився результативним пасом.

-  Якщо брати ТОП-команди українського чемпіонату і середній рівень європейських збірних, наскільки суттєва різниця?
- ТОП-команди українського чемпіонату грають на пристойному рівні. Якщо не брати європейську еліту, то «Шахтар» чи «Тайм» на рівних здатні грати із такими збірними, як Словаччини чи Білорусії?

- А як би виглядав «Тайм» чи «Шахтар» у матчах зі збірними Румунії та Голландії?
- Думаю, виглядали б не погано, але результат важко передбачити.  Хоча, мені здається, що підсумок був би позитивним для українських ТОП-клубів.

- Взагалі, що ви можете сказати про збірні Румунії та Голландії?
- Основним нашим конкурентом у боротьбі  за путівку на Євро-2010 є румуни. Вони демонструють непогану гру. З ними буде найскладніше. Простіше буде обіграти голландців, тут головне обрати правильну тактику на матч, зіграти у швидкісний футзал.

- Про збірну Андорри, мабуть, як про конкурента говорити не варто…?
- Так, це наш найлегший суперник. Але всерівно потрібно пам’ятати про відповідне налаштування на гру.

- Якщо продовжити тему порівняння українських команд із європейськими збірними, то Андорра, таке враження, відповідає рівню середини турнірної таблиці нашого чемпіонату?
- Пригадую гру «Тайму» з «СумДУ», коли ми ледве  перемогли з рахунком 4:3. Так ось, мені здається, що Андорра не слабша за Суми. Збірна цієї країни не зручний суперник, а тому недооцінювати його не варто.

- Вдається під час закордонних поїздок у складі збірної оглянути визначні місця міст, у яких ви зупиняєтесь?
- Як правило,   коли поїздка триває більше трьох діб, один день ми присвячуємо екскурсіям.

- Багато країн ви відвідали і де найбільше сподобалося?
- Світ трохи побачив, йдеться не тільки про виїзди у складі збірної, а й клубу. Об’їздив практично всю Європу. Побував на чемпіонаті світу серед поліцейських у Південноафриканській республіці.  Дуже запам’яталася поїздка в Африку, все-таки там зовсім інша культура, менталітет.

- Як для футзаліста, ви надто часто змінюєте команди. Пограли в Харкові, київському «Інтеркасі», донецькому «Шахтареві», львівській «Енергії» ,а тепер у «Таймі». Що спонукало вас так часто змінювати прописку?
- Харків моє рідне місто, там я починав кар’єру. В «Інтеркасі» впродовж половини сезону грав на правах оренди, потім захотів повернутися у Харків. А коли запросили в «Шахтар» просто не міг відмовитися, оскільки там зібрали найкращих гравців України, в яких  було чого повчитися.  Після трьох років у Донецьку, Юрій Кобзар запросив в «Енергію». Із цим фахівцем було цікаво попрацювати, тому погодився. А далі ви пам’ятаєте, що сталося із нашою командою. Отримав запрошення в «Тайм», в цій команді грає багато моїх товаришів, імпонує підхід  до роботи керівництва клубу. Ось так складалися обставини, які спонукали мене до змін команд.

- Тобто, це не пов’язано з тим, що ви конфліктна людина?
- (Сміється). Про це краще запитати в моїх партнерів по команді. Хоча, не приховую, характер у мене не простий.

- Знаю, ви у матчі із харківським «Монолітом» травмувалися. Розкажіть про цей епізод?
- Нічого особливого. Я перехопив м’ яч, ми виходили удвох на одного захисника, гравця «Моноліту» я обіграв, а він порушив правила. Мені не вдалося правильно згрупуватися, а тому вдарився головою об підлогу. В результаті у мене розсічення брови, після гри наклали на рану 7 швів.  Через це не дограв матч із «Монолітом», а в наступній грі із «СумДУ» не все вдавалося.    

- Мабуть, не приємне питання: часто переслідують упродовж  кар’єри травми?
- Справді не приємне питання (Сміється). Так, справді деякий час мене переслідували серйозні травми: розрив зв'язок, ушкоджений менікс на двох колінах. Найстрашніша операція була пов’язана із зв’язками. Її переніс ще в Донецьку. Після цього мав лише незначні ушкодження.



 

Просмотров: 958 | Добавил: futsalukrain | Рейтинг: 0.0/0
Поиск

Календарь
«  Март 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

>
> >
> >
> >
> >
Архив записей

Copyright MyCorp © 2024      Сделать бесплатный сайт с uCoz