Сайт об украинском мини-футболе - Национальная сборная Украины
 

МИНИ-ФУТБОЛ на УКРАИНЕ

 




Меню сайта

Категории раздела
Избранное [6]

Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Форма входа

Главная » 2009 » Февраль » 8 » МАКСИМ ПАВЛЮК: "НАШІ НАЙБЛИЖЧІ МАТЧІ БУДУТЬ ВИЗНАЧАЛЬНИМИ"
11:46
МАКСИМ ПАВЛЮК: "НАШІ НАЙБЛИЖЧІ МАТЧІ БУДУТЬ ВИЗНАЧАЛЬНИМИ"
- В останніх трьох поєдинках ти забив два голи, які стали для "Урагана" визначальними, коли команда поступалась. У матчі проти "Енергії" твій гол став переломним, у кубковій грі з "Локомотивом" твій другий м'яч став вирішальним. Як ти сам оціниш такий вклад у загальний доробок команди?
Звичайно, не мені судити. Судити тренерам, керівництву клубу та вболівальникам. Якщо ж гол у кубковому матчі проти "Локомотива" вийшов переможним, то його справді можна назвати вирішальним. Щоправда, це була всього-на-всього перша гра 1/8 фіналу Кубка України, тож вирішальним цей гол по суті не став. Хотілось би забити і в повторній зустрічі, головне, щоб наша команда пройшла далі...

- Після матчу з "Енергією" твій гол ще тоді наставник львів'ян Юрій Кобзар назвав неприпустимим для команди такого рівня, як вони. Що ти можеш сказати з цього приводу?
Дійсно такі голи, коли гравець примає на "стовпа", розвертається і точно б'є по воротам - зараз велика рідкість. Так грали, мабуть, ще десять років тому. І такі досвідчені гравці, як у моєму випадку... Піддубний (посміхається), не мали б дати так пробити. Здається, це було кілька тижнів тому, а вже зараз з Сергієм граємо в одній четвірці.

- У минулому сезоні ти якось казав, що той чемпіонат 2007/08 р. вийшов для тебе невдалим. Як вважаєш по собі, цього сезону Максим Павлюк додав у своїй грі? Чи можеш ти сподіватись від себе на більше?
Думаю, що у цьому сезоні моя гра справляє краще враження, аніж у попередньому. Але я реально розумію, що можу і здатен показувати набагато більше, аніж є зараз. Впевнений, що для мене це далеко не межа!

- А за рахунок чого у тебе гра пішла на підйом? Можливо, за рахунок взаємодії з гравцями своєї четвірки?
І це правда. Валенко, Паршиков і я дуже добре зігрались з Куликом. Але Едуард травмувався, і його відсутність трохи вибила нас з колії. Сергій Піддубний наразі тільки шукає з нами взаєморозуміння. Зіграність четвірок у сучасному міні-футболі - це далеко не остання справа. Наприклад, візьмемо минулий рік, який проходив дуже сумбурно. Про певну зіграність і мови бути не могло, адже гравці постійно перетасовувались по квартетах. До того ж одні виконавці приходили, а інші залишали "Ураган". Це саме стосується і тренерів. От ми минулий сезон і "награли".

- Як можеш охарактеризувати своїх теперішніх партнерів по четвірці?
Всі вони - чудові хлопці. Якщо конкретніше, то Євген Валенко - один з лідерів нашої команди. Нещодавно його було запрошено у збірну України на товариські матчі зі словаками. Наскільки мені відомо, харківський "Локомотив" відмовився перенести дату повторного кубковго матчу. У цій ситуації керівництво "Урагану" попрохало наставника збірної не розраховувати у цих іграх на Валенка і Пилипіва, оскільки в той же нас чекатиме непростий матч-відповідь. Тож дебют Євгена за національну збірну поки що відкладається. Якщо говорити про його гру, то Валенко - різкий, швидкий, забивний. Одним словом, про такого партнера можна лише мріяти! Едуард Кулик - гравець, який сам забиває і дає забити іншим. Такої людини нам дуже не вистачало минулого сезону. Ми разом з ним так зігралися, і в останніх матчах попереду без нього було трохи сумно. Андрій Паршиков - розумний гравець з чудовим пасом, який, до речі, дуже класно відпрацьовує у захисті. Я би його назвав "світлою головою" - в прямому і переносному значенні. Сергій Піддубний - також дуже розумний і грамотний гравець. Я би швидше навіть сказав, - мудрий виконавець.

- Як оціниш гру "ураганівських" воротарів - Корнєєва та Іжаковського?
Зажди говорив, що у нас одна з найсильніших воротарських пар у чемпіонаті. Два рівноцінних голкіпери - такого наразі, мабуть, немає в Україні, хіба що за винятком "Тайму". Тож на рахунок останнього рубежу ми можемо бути спокійні.

- Яка задача-мінімум принаймі на три найближчі гри?
Найближчі матчі будуть визначальними. Задача в нас така, що треба обов'язково брати шість очок - вдома з "Контингентом" і на виїзді з "Марріоном". Враховуючи, що між цими поєдинками буде кубкова гра у Харкові, треба і "Локомотив" проходити далі. Адже найголовніше для команди, перед котрою стоять макимальні завдання, не втрачати "свої" очки у матчах з командами з нижньої частини турнірної таблиці. Як це було, скажімо, у виїзному поєдинку з МФК "Рівне" (1:2), але тут вагоме слово, як на мене, вплинула елементарна недооцінка суперника.

- Який з уже зіграних "Ураганом" матчів ти б назвав найслабшим за грою чи підсумковим результатом?
Однозначно - виїзна поразка "Рівному". Окрім того, щось незрозуміле творилося у Броварах проти "Планети". У нас у цьому матчі було десь 15 моментів, а в них - два аути, після яких були забиті два голи. Втратили прикрі очки ми і на виїзді в Луганську наприкінці 2008-го року. Але загалом, окрім вищезгаданого матчу з "Рівним", ми реально поступалися тільки "Тайму" у другій половині нещодавнього матчу. Все! Решта ігор провели у хорошій боротьбі.

- В чому, на твою думку, причина цих невдалих результатів?
Якби ж ми знали, що до чого? Звісно ж, усе тут можна списати на низьку реалізацію, але причина криється не тільки у цьому. Найважче у міні-футболі - створювати моменти. Ми ж бо їх створюємо, але на завершальному етапі немає надійного бомбардира. Це стало дуже відчутно після того, як через травму "вилетів" наш основний голеадор Едуард Кулик. Зараз великі надії щиро покладаємо на бомбардирські якості знаного майстра Валентина Цвєлих.

- Минулого туру твої донедавна колеги по "Урагану" - Ткачук і Оліщук вже у перших матчах за свої нові команд відзначились забитими голами. Чому у них не склалося тут?
Ви знаєте, у футболістів є таке поняття, як "своя" команда. Ось, напевне, на даному етапі вони знайшли свою команду, а в "Урагані" не могли повною мірою відкрити свій потенціал.

- Як гадаєш, після впевненої гостьової перемоги над "СумДУ" команду нарешті "прорвало"?
Хотілося б вірити. А якщо врахувати, що попередню виїзну гру ми також виграли у "Моноліта" (3:0), виходить, що зараз "Ураган" набрав непоганий хід, особливо, в гостях. Навіть не хочеться пригадувати нашу пятиматчеву виїзну програшну серію у першому колі... Прикрі поразки від "Єнакієвця", "Планети", ТВД, "Тайму" і "Рівного". Можна тільки порахувати, скільки ми втратили потенційних очок після цього... Добре, що зараз вдалося забити одразу шість голів і перемогти. Це додає впевненості.

- Як тобі гра молодого Петра Шотурми на останніх хвилинах матчу в Сумах?
Ви би побачили, що він витворяв на майданчику! Це - просто супер! Двічі він "зробив" суперників на дриблінгу. Одному гравцю на лінії прокинув поміж ніг, той з розлюченими очима кинувся його наздоганяти і хотів реально зламати! Але Шотурма ще одним фінтом знову обіграв його, і той невдах сам зазнав травми. А в іншому епізоді Петро зіграв як Зідан: наступив на м'яч і просто "об'їхав" суперника! Трибуни просто були в захваті від такої гри і заслужено нагородили оплесками 16-річного гравця. У Шотурми з його талантом є дуже велике майбутнє.

- І насамкінець, не міні-футбольне запитання. Чи є в тебе хобі? Як проводиш вільний час?
У вільний час полюбляю пограти у настільний теніс. Свого часу досить непогано грав. Як випадає нагода, ходимо разом з хлопцями у кіно. Буквально, кілька днів тому подивились "Самый лучший фильм-2". Відверто, мені не дуже сподобався, хоча у мене улюблений жанр - це комедії. А ще, коли відпочиваю вдома, просто обожнюю дивитись серіал "Друзі".

ИСТОЧНИК: www.uragan.if.ua
Просмотров: 930 | Добавил: futsalukrain | Рейтинг: 0.0/0
Поиск

Календарь

>
> >
> >
> >
> >
Архив записей

Copyright MyCorp © 2024      Сделать бесплатный сайт с uCoz