Сайт об украинском мини-футболе - Национальная сборная Украины
 

МИНИ-ФУТБОЛ на УКРАИНЕ

 




Меню сайта

Категории раздела
Избранное [6]

Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Форма входа

Главная » 2009 » Январь » 29 » О. Стефанків : Рішення будувати нову “Енергію” несподіваним я б не назвав
00:54
О. Стефанків : Рішення будувати нову “Енергію” несподіваним я б не назвав

Олександр Стефанків: “Ми могли собі дозволити не більше шести очок відставання”.
Півтора роки тому львівська “Енергія” стала Чемпіоном України. Зрозуміло, тим самим встановивши для себе межу, нижче якої небажано було опускатись – не зрозуміють. Минулий сезон у цьому плані можна було вважати “розвантажувальним”, це часто буває після гучного успіху, але прийдешній мав стати лакмусовим папірцем для збереження тієї “Енергії”, яку знає футзальний загал.
Не зберегли. Чому – з`ясовуємо з президентом клубу Олександром Стефанківим.

- Що ж виходить – йшли ви вулицею, йшли, а потім – немов цеглина на голову, будуйте нову команду?
- Ні, рішення будувати нову “Енергію” несподіваним я б не назвав. Завдання перед сезоном було окреслене чітко – перше місце. Методи досягення також визначили: поклалися на стабільність складу, на досвід виконавців, на кваліфікацію тренерського штабу. Але впродовж осені перевищили ліміт помилок. За шість турів до закінчення першого кола усі в команді знали – “Енергія” може існувати у звичному кадровому варіанті тільки тоді , якщо відрив від першого місця у перерві між колами буде не більше шести очок.Після поразки в Івано-Франківську - утворився дев`ятиочковий. Тому були прийняті відповідні рішення. Гравці відреагували болісно, але і мені було нелегко оприлюднювати рішення найвищого керівництва. Одразу скажу: глобальна фінансова криза не була першопричиною зникнення тієї “Енергії”. Вона стала швидше каталізатором такого рішення .

- Чим пояснити невдачі команди у першому колі?
- Бракувало професіоналізму у окремих матчах. Того, що сповна проявився у стартовому поєдинку проти “Шахтаря” - там усі були на рівні. А потім почалися виїзди, де команда хотіла зіграти тільки на класі. Цього явно мало, щоб перебити бажання суперників, які виходили на “Енергію” із запаленими очима. Виявилося, ці гравці, не готові боротися за чемпіонство, точніше здобути його – 9 очок навряд чи відіграєш. Крім того, рівень суперництва у другому колі тільки має зрости - “Шахтар”, “Тайм”, “Єнакієвець” , “Планета”,”Локомотив”,”ТВД”, “Ураган” – перед усіма ними поставлені завдання боротись за медалі чемпіонату.. Щоб перевершити їх, треба бути на дві голови сильнішим. Це можуть гарантувати бразильці, бо пропозиція добротних українських виконавців обмежена .До запрошення бразильців на сьогоднішній день “Енергія” ще не дозріла.

- Яка ситуація з працевлаштування футболістів “Енергії”?
- Кардаш, Легчанов, Якунін, Кондратюк, Овсянніков – у “Таймі”. Піддубний в “Урагані”. Луців,Вацяк,Радько, отримали візу і їдуть до Польщі в СК “Хуртап” (м. Ленчиця) на узгодження особистих контрактів. Ні – повернуться, ми не проти бачити досвідчених виконавців у себе. Точно у нас залишаються – Федюк, Пітуля , Кузь , Струк, і також долучається до кінця сезону Сергій Тригубець з “Тайму”, який саме в “Енергії” розпочинав свій шлях у вищій лізі.

- Чому п`ятірку провідних футболістів ви вирішили віддати саме у “Тайм”? Інші варіанти були?
- Вистачало, причому не одна команда хотіла бачити їх. Але “Енергія” зважила на гарні стосунки з керівництвом та головним тренером “Тайму”. На те, що кваліфікація Станіслава Гончаренка збереже усе закладене іншим маститим фахівцем – Юрієм Кобзарем. На те, що люди претендують на місце у збірній і грати там разом. Врешті, щоб саме львівський уболівальник насолоджувався їх майстерністю. Гончаренко пожартував: що для цих хлопців нічого не змінилося - тільки тренування на дві години раніше. “Тайм” був зацікавлений і у Піддубному, але Сергій опинився в “Урагані”.

- У Інтернеті пишуть, що “Тайм” заплатив “Енергії” 200-250 тисяч доларів. Це правда?
- Я не називатиму ніяких цифр. Умови угоди прив’язані і до інших чинників. Скажу лише, що наведені вами цифри дійсності не відповідають.

- Чи міг залишитися у “Енергії” Юрій Кобзар?
- Відповідну пропозицію ми зробили. Юрій Іванович уміє працювати з молоддю, знає як зробити з них вправних футзалістів. Проте він мав право на вибір і зробив його, очоливши більш амбіційну на сьогодні команду. Думаю, ми непогано попрацювали. І можемо розійтися без взаємних претензій – тільки з вдячністю.

- Ваші особисті плани пов`язані з “Енергією”?
- Так, абсолютно. Я як займався улюбленою справою, так і продовжую це робити. Останній час був дуже важким і нервовим – постійно перебував під тиском результату. Навіть радий, що є можливість перевести подих. Крім того, намагався досягти змін у підходах до проведення чемпіонату, вивести його на більш якісний рівень, але, на жаль , єдиного бачення серед команд ми не знайшли. Зараз і в цьому треба взяти паузу, щоб з новими силами і з новою “Енергією” яка буде робити ставку на випускників ДЮСШ "Енергія” та вихованців інших львівських спортивних закладів,буде готова за 3-5 років боротися за титул чемпіона України.

- Ситуація нині нагадує 2001 рік – рік створення “Енергії”?
- Хіба що мізерно. Тоді ми були новачками у всьому. Зараз цілковито знаємо футзальну кухню.

- На матч у Донецьк “Енергія” не приїхала. Є гарантія, що команда взагалі гратиме у другому колі і у неділю проти ЛТК, зокрема?
- Даю гарантію усім нашим уболівальникам, що команда виступатиме до кінця чемпіонату. У Донецьк не поїхали, бо в авральних умовах формуємо нову команду, тому і просили перенести цей матч. А так були б не проти, щоб наша молодь протистояла бразильцям.

- Завдання на друге коло?
- Немає.

- Гаразд. Який виступ у чемпіонаті ви б розцінили як успішний?
- Колеги наводили мені цифри – скільки треба взяти очок, щоб бути, наприклад, у десятці. Але все одно, повірте – будемо ми 4-ми, 10-ми, чи 12-ми. Головне – який ресурс у цієї “Енергії”. Якщо недостатній для еліти, допускаю, що сезон 2009/10 почнемо у першій лізі. Бо не хочеться, щоб регулярні поразки від вищолігових команд били по психології молодих гравців.

- На вашу думку, хто за відсутності “Енергії” стане власником нагород чемпіонату 2008/09?
- Золото - “Тайм”, срібло - “Шахтар”, бронза - “Єнакієвець”.


ИСТОЧНИК: http://www.energia.lviv.ua/Pages/News.aspx?newsId=684
Просмотров: 931 | Добавил: futsalukrain | Рейтинг: 0.0/0
Поиск

Календарь

>
> >
> >
> >
> >
Архив записей

Copyright MyCorp © 2024      Сделать бесплатный сайт с uCoz