Сайт об украинском мини-футболе - Национальная сборная Украины
 

МИНИ-ФУТБОЛ на УКРАИНЕ

 




Меню сайта

Категории раздела
Избранное [6]

Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Форма входа

Главная » 2009 » Январь » 19 » Енергія» - «Шахтар» - 1:1
21:30
Енергія» - «Шахтар» - 1:1
Кубок України, 1/8 фіналу. Перший матч
«Енергія (Львів) – «Шахтар» — 1:1 (0:0)

18 січня. Львів. ПС «Галичина» (колишній – «Будівельник»). 650 глядачів.
Судді: Гроховецький, Кравцов (обидва – Київ).
Інспектор: Кузьменко (Київ).
«Енергія»: Кардаш - Федюк, Кузь, Якунін, Овсянніков – Легчанов(к), Піддубний, Вацяк, Луців .
«Шахтар»: Сухомлинов - Мансуров, Ткаченко, Камеко, Мірошник – Юнаков (к), Фумаса, Вассура, Ромаріо – Тіагу, Шувалов.
Голи: Овсянніков (35) - Юнаков (33).
Попередження: Вассура (34)

Грати унічию (так ще й результативну) у першому домашньому матчі кубкового протистояння, як відомо, зовсім небажано. Відтак, тепер перед грою у відповідь у Донецьку «Енергія» поставила себе у складне становище. А є у «зелено-білих» ще й інші обтяжуючи обставини. Діяти проти «Шахтаря» львів’яни початково вирішили від оборони, аби не дати «розгулятися» технічним і стрімким лідерам «Шахтаря» з Бразилії (Фумаса, Вассура, Ромаріо і Тіагу). У другому ж поєдинку «Енергії» (якщо, звісно, команда хоче завершити протистояння з донеччанами зі щитом, а не на ньому) доведеться більше розкриватися, адже потрібно будь-що забивати. Та наразі залишимо вирішення цих питань на потім і, напевно, тренерському штабу «Енергії», зараз ж – про першу частину кубкового протистояння львів’ян та донеччан.

До звітного поєдинку «зелено-білі» підійшли у дещо послабленому стані. По-перше, у грі не зміг взяти участь гравець основни «зелено-білих» Кондратюк, який заробив дискваліфікацію. Окрім цього одразу ціла група гравців (Кардаш, Легчанов, Овсянніков та Якунін. До речі, у переліку збірників також є і Кондратюк) виступали на фоні втоми після матчів у складі збірної України.

Втім, вищеперелічені чинники якоїсь особливої переваги «Шахтарю» не надали. Донеччани, якщо і володіли ініціативою, то невеликою і не надто суттєвою. Активністю намагалися вирізнятися бразильці, та «енергетики» на підступах до своїх воріт діяли уважно. Хоча і не завжди. Ось, наприклад, на сьомій хвилині Ромарію віддав передачу у розріз на Фумасу, а той, знаходячись в пів-оберта від воріт, елегантно підсікав м’яча – Кардаш ситуацію врятував. Зрештою, й «Енергії» грала не без моментів. Зокрема, двічі міг відзначитися Легчанов: спочатку Валерій потужно пробивав з дев’яти метрів (зовсім трошки не поцілив у ворота), а потім після передачі Федюка міг вийти сам на сам, однак не зумів вдало обробити «кулястого».

Загалом у першому таймі гра обох команд відзначалася перш за все обережністю – ніхто не хотів ризикувати. Відтак, доволі тихо було і на переповнених трибунах палацу спорту «Галичина» - на тактичну боротьбу вболівальники реагували не дуже жваво.

На початку другого тайму «Енергія» дещо активізувалася, але не надовго. Потім і аж до 33-ї хвилини команди і далі демонстрували обережний футбол. Зрештою, так само колективи діяли і на цій хвилині - просто тоді диво-удар вийшов у Юнакова. В одному з епізодів Євген змістився з лівого флангу у центр – до воріт залишалося метрів 10, ситуація була, нібито, не надто загрозливою. Та гравець «Шахтаря» мав свої міркування з цього приводу – після прицільно удару Юнакова м’яч опинився у лівій від Кардаша дев’ятці – 0:1.

Вийшовши уперед, заспокоїти гру донеччани не зуміли. Навпаки - уже за хвилину Вассура втрачає м’яч перед власним майданчиком і за мить, рятуючи ситуацію, ударом по ногам ззаду збиває Якуніна. Арбітр обмежується жовтою карткою, хоча епізод і міг потягнути на визначення «фол останньої надії» (Якунін виходив фактично сам на сам). Вдало використати штрафний «енергетики» не зуміли, але ще через хвилину господарі «сплели» чудову триходівку. Якунін з центру майданчику віддав м’яча на лівий фланг на Піддубного, Сергій першим же дотиком переправляє «круглого» на інший бік майданчика, де саме набігав Овсянніков. Денис у ситуації розібрався на «5 з плюсом», спрямувавши м’яча під поперечку воріт «Шахтаря» - 1:1.

Нічия, хай і здобута в умовах, коли доводилося відіграватися, все ж не входила у плани «Енергії». Головний тренер львів’ян Юрій Кобзар на останніх хвилинах матчу йде у ва-банк – випускає п’ятим польовим гравцем Якуніна. Втім бажаних результатів наставник львів’ян так і не дочекався. Бодай моментів, аби забити переможний гол, «енергетики» так і не створили та матч завершився унічию – 1:1.

Коментарі

Юрій Кобзар, головний тренер СК «Енергія»

-Якби не дискваліфікація Кондратюка й те, що кілька гравців нашого складу перебували минулого тижня у збірній України, гадаю, нам би вдалося перемогти «Шахтар». Рахую, що установку на матч ми виконали – діяли від захисту і в цілому нам вдалося стримати найголовнішу зброю «Шахтаря» - бразильських легіонерів. Але ж, самі розумієте, успішно протистояти увісьмох цілком укомплектованій донецькій команді дуже складно.

Олег Солодовник, головний тренер МФК «Шахтар»

-Враження від матчу у мене – двоякі. З одного боку, сам результат - позитивний, але якість гри, що її демонстрували мої підопічні, мене не зовсім задовольнила. Зокрема, були у нас проблеми із реалізацією, насамперед це стосується наших бразильців. Не зовсім я задоволений і суддівством. Вважаю, що особливо у другому таймі арбітри дещо втратили контроль над грою – інколи свистіли незрозумілі фоли, як у наш бік, так і в сторону опонентів.

ИСТОЧНИК: http://www.energia.lviv.ua/Pages/News.aspx?newsId=656
Просмотров: 838 | Добавил: futsalukrain | Рейтинг: 0.0/0
Поиск

Календарь

>
> >
> >
> >
> >
Архив записей

Copyright MyCorp © 2024      Сделать бесплатный сайт с uCoz