Сайт об украинском мини-футболе - Национальная сборная Украины
 

МИНИ-ФУТБОЛ на УКРАИНЕ

 




Меню сайта

Категории раздела
Избранное [6]

Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Форма входа

Главная » 2008 » Ноябрь » 16 » Максим Павленко: „Теперішній чемпіонат найсильніший за останні десять років”
10:06
Максим Павленко: „Теперішній чемпіонат найсильніший за останні десять років”
Максим Павленко був одним із головних творців кубкової перемоги „Тайму” над кам’янець-подільською „Фортецею”. Досвідченому футзалісту менше, аніж іншим „таймівцям”, знадобилося часу для того, аби адаптуватися до нестандартного майданчику. Два роки Максим грав в чемпіонаті Казахстану, де часто доводилося проводити матчі в екстремальних умовах.

Про Кубковий матч з „Фортецею”, наступну гру із „Єнакієвцем” та про свій казахський  досвід Максим Павленко розповів в інтерв’ю клубному сайту.   

-- Максим, дехто каже, що ви оформили хет-рик, а інші, що лише дубль, бо один гол у власні ворота забив гравець „Фортеці”. Насправді, скільки ви забили? 

-- На моєму рахунку 2 голи. В одному із епізодів Скорий прострілив на мене, на дальню штангу, після чого захисник „Фортеці” підставив ногу і м’яч залетів в сітку воріт. Не кожен міг побачити, що це був авто-гол, але я підійшов до судді і сказав, хто забив цей м’яч. 

-- Взагалі, які враження від гри, від суперника?

-- Навіть програючи в рахунку, „Фортеця” продовжувала грати від оборони. Коли рахунок був 4:1 на нашу користь, суперник всерівно не думав про атаки. Це мені не сподобалося. А, взагалі, кам’янець-подільська команда на рівні першої ліги не погана.

-- Наступний матч „Тайм” проведе проти „Єнакієвця”, який несподівано вилетів з розіграшу Кубка...

-- Для нас виліт „Єнакієвця” з Кубка  завдання здобути у грі із ними три очки робить у
удвічі складнішим. Тепер вони усі свої сили зосередять на вдалому виступі в чемпіонаті. Після повернення з Кам’янець-Подільська, ми тренуємося на скороченому майданчику – такому, який буде в Єнакієве. Наш суперник дуже серйозно налаштовуватиметься на цю гру, тому для нас дуже важливо не програти їм саме в психологічній підготовці. Потрібно дуже відповідально поставитися до цього матчу. Тоді усе буде гаразд.   

-- „Тайм” та „Єнакієвець” є претендентами на нагороди чемпіонату. У список претендентів також усі традиційно заносять „Енергію” та „Шахтар”. Як гадаєте, хто ще може увійти до трійки кращих?

-- „Планета”, „Ураган” – ці команди не погано підсилилися. Не варто списувати і „Локомотив”, за який грають досвідчені гравці. Зі Львова взагалі три команди боротимуться за медалі. Окрім „Тайму” та „Енергії”, амбіції піднятися на п’єдестал є ще й у ТВД. Кількість команд, які ставлять перед собою максимальні завдання, зросла, оскільки більше людей тепер хочуть вкладати гроші у наш вид спорту. Безумовно, це піде на користь українському футзалу. Мені здається, що теперішній чемпіонат найсильніший за останні десять років. Думаю, інтрига протримається до завершальних турів.     

-- Якщо рівень чемпіонату зростає, чому нашим командам не вдається бодай потрапити до фіналу чотирьох Кубка УЄФА? Торік „Енергії” не вдалося цього зробити, в цьому сезоні ні з чим з єврокубкового походу повертається „Шахтар”...  

-- Нашим командам не вистачає практики міжнародних матчів. Одна справа, 1-2 гри впродовж року проводити в Москві, як це робить той же „Шахтар”, а інша робити це значно частіше. Приміром, раз в місяць, коли з’являється „вікно” чемпіонаті, відразу проводити спаринги з іноземними командами. Тоді буде прогрес. Не секрет, що рівень російської Прем’єр ліги значно вищий, чим української. А наслідувати потрібно лише найкраще, тому варто частіше з росіянами проводити товариські ігри. Два роки тому, коли я грав в Казахстані, ми вперше поїхали в Європу за ігровою практикою. Спершу ніяковіли, але наступні матчі в Москві ми проводили впевненіше, а згодом на рівних грали з іспанцями. У підсумку ми поступилися, але грали гідно. Тож, потрібно потроху набиратися міжнародного досвіду, який може компенсувати тактичні чи технічні огріхи в грі. Дуже важливо, психологічну стійкість набути в міжнародних матчах.   

-- Ви згадали про Казахстан. Можете детальніше розповісти про цю сторінку у своїй кар’єрі?

-- Грав за команду з Актюбінська. В нас було чимало легіонерів. В нашій команді грало п’ятеро українців. В Алма-Аті грало семеро бразильців. Ці дві команди в українській вищі лізі теж могли б бути у верху турнірної таблиці, а ось інші казахські команди суттєво поступаються за рівнем. Інфраструктура в клубів теж значно поступається українській. Два роки грав в Казахстані, вважаю, що набрався там досвіду, принаймні, не шкодую, що колись прийняв таке рішення. Тепер хочу з „Таймом” стати чемпіоном України. Двічі був віце-чемпіоном й двічі фіналістом Кубка України. Тепер хочеться  стати першим в цих двох змаганнях.     

-- Тож, після Казахстану, вузький зал в Кам’янець-Подільську чи Єнакієве вас особливо не дивує?  

-- Так, справді, в Казахстані ми грали ще в гірших залах, аніж в Кам’янець-Подільському. Хлопцям, перед грою з „Фортецею” сказав, що буває і гірше, не варто зациклюватися на розмірах залу. Основне – це настрій на гру.  

-- Футзал в Казахстані дуже популярний?

-- Там багато аматорських команд, які грають на першість міста, але професійних колективів не багато. Дуже дорого утримувати клуб вищої ліги, не багато людей хоче цим займатися. Ті ж перельоти відбивають бажання грати професійно. Приміром, мені доводилося їхати потягом на виїзну гру впродовж трьох діб. Уявіть, майже тиждень пішов лише на дорогу.

ИСТОЧНИК: http://fctime.lviv.ua/content/view/35/3/


Просмотров: 795 | Добавил: futsalukrain | Рейтинг: 0.0/0
Поиск

Календарь

>
> >
> >
> >
> >
Архив записей

Copyright MyCorp © 2024      Сделать бесплатный сайт с uCoz