Сайт об украинском мини-футболе - Национальная сборная Украины
 

МИНИ-ФУТБОЛ на УКРАИНЕ

 




Меню сайта

Категории раздела
Избранное [6]

Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Форма входа

Главная » 2008 » Ноябрь » 11 » Євген ВАЛЕНКО: "ХОТІЛОСЯ Б ОДЯГНУТИ ФУТБОЛКУ ЗБІРНОЇ УКРАЇНИ"
10:09
Євген ВАЛЕНКО: "ХОТІЛОСЯ Б ОДЯГНУТИ ФУТБОЛКУ ЗБІРНОЇ УКРАЇНИ"
- Напередодні матчу з "Планетою" тобі виповнилося 24 роки, з чим тебе вітаємо. Наступного дня ти забив гол, але "Ураган" поступився. Чому?
З "Планетою" ми зіграли досить добре. Але два стандарти, вдало виконані суперниками, вирішили долю матчу. По-справжньому небезпечних моментів біля воріт голкіпера збірної України Лисенка у нас, в тому числі в мене, було достатньо. Проте, лише одного разу нам вдалось його пробити.

- Зараз у турнірній таблиці все з кожним туром змінюється. Як би ти оцінив рівень нинішнього чемпіонату?
Тепер усі команди рівні, далеко не так, як було раніше, коли "Шахтар" "виносив" суперників з різницею 8-10 голів. Призові місця розіграють приблизно рівні за рангом команди, тому шанс фінішувати у трійці кращих мають як мінімум половина команд вищої ліги. Тож не треба робити трагедії з того, що "Ураган" наразі знаходиться на сьомій сходинці. Якщо реально подивитися у турнірну таблицю - ми на три очки відстаємо від першого місця. У "Шахтаря" 16 очок, у нас - десять, але "гірники" зіграли на одну гру більше.

- А хто, на твою думку, цього сезону може реально втрутитися у боротьбу за медалі?
Це буде зрозумілим вже після першого кола. Хоча претендентів як мінімум шестеро. Традиційно це - "Шахтар", "Єнакієвець", "Енергія". Думаю, їм складуть конкуренцію "Тайм", "Ураган", "Планета" і ТВД. Щодо "Урагану", то у нас ще всі важливі матчі попереду, в тому числі вже незабаром у Львові проти ТВД і "Тайму".

- Повернемося до скандального виїзного матчу з "Єнакієвцем", після якого "Ураган" написав скаргу на дії суддів, а натомість отримав дискваліфікації теренерів. Ось вже два матчі ви граєте безпосередньо без їхніх підказок. Як доводиться у такій непростій ситуації?
Звісно ж, зараз нам непереливки. Без підказок тренера доводиться важко. Навіть коли, скажімо, наша четвірка відіграла свою зміну і сіла на лавку відпочити, дуже не вистачає їх настанов, вказівок, аналізу наших дій на майданчику

- Які враження для тебе залишив чемпіонат світу? Як оціниш гру збірної України?
Найсильнішими командами світової першості були бразильці та іспанці. Вони, власне, і зустрілися у фіналі турніру. Господарі мундіалю - безперечно сильні в індивідуальних діях на майданчику. Гадаю, у них це від Бога, цьому не навчишся. Щодо національної збірної України, то назвав би нашу команду міцним середняком.

- Чи хотілось би і тобі колись одягнути футболку національної збірної? Як гадаєш, що для цього треба?
Захищати честь своєї країни - це мрія кожного спортсмена. Можливо і мені випаде шанс зіграти за збірну України. Знаю, що для цього треба працювати і ще раз працювати, забивати голи і приносити результат своїй команді. Тоді, можливо, головний тренер збірної зверне на тебе увагу.

- Під час міжсезоння "Ураган" ледь не на половину оновився. Прийшли нові гравці, відбулася ротація складу. Зараз ти граєш у четвірці разом з Куликом, Паршиковим, Павлюком, Ткачуком. Чи важко було порозумітися з новими партнерами?
Та ні, все якось прийшло саме собою. Так вийшло, що один одного дуже добре розуміємо і на тренуваннях, і в матчах. Мені це дуже подобається. А вперед нас і хороша конкуренція за місце у складі, яка є у нашій команді.

- А яка особиста мета Євгена Валенка в "Урагані"?
Мета така ж, як і у всіх моїх колег - поборотися за медалі. Навіть за перше місце, чому би ні?. Я вважаю, наша команда може виконувати високі завдання.
Розмовляли Олег ЛАНЯК, Андрій МЕНІВ.

Просмотров: 844 | Добавил: futsalukrain | Рейтинг: 0.0/0
Поиск

Календарь

>
> >
> >
> >
> >
Архив записей

Copyright MyCorp © 2024      Сделать бесплатный сайт с uCoz